Veel animo voor Preuverie
DOEL: EEN GEZELLIGE MIDDAG VOOR BEWONERS DIJKHUIS. EN DAT WERD HET!

Veel animo voor Preuverie

Al vroeg in de middag was het in Het Dijkhuis een drukte van belang in het grote atrium en de doorgang vanuit het kleine atrium daar naartoe. Maar liefst 19 kraamhouders waren bezig om hun kramen in te richten. Ze deden dat op een manier die de bewoners en het publiek dat van buiten kwam moest verleiden om de aangeprezen waren te kopen.

 

Tweeledig doel

Deze Preuverie wordt georganiseerd door Marleen Franke en Marion de Vries, beiden werkzaam bij Het Dijkhuis. Marleen: “De twee voornaamste doelen zijn het verzorgen van een gezellige middag voor de bewoners en hen in de gelegenheid stellen om in huis hun kerstinkopen te doen. Maar natuurlijk is het ook heel mooi om te zien, dat de bewoners contact hebben met de mensen van buiten en dat er even een praatje gemaakt kan worden. Het Dijkhuis heeft ervoor gezorgd dat er koffie en thee wordt geschonken, tevens verkopen we verschillende soorten taart en er is van ons een kraam met wafels met warme kersen… Ook verzorgen wij dit jaar een loterij met mooie prijzen en er zijn meerdere trekkingen deze middag.”

 

Wensboom

Toen om 14.00 uur de Preuverie open was voor iedereen stroomde het publiek van binnen en buiten al snel de markt op. De belangstelling was erg groot. Niet alleen voor de kramen overigens. Bij de ingang van de markt hadden Stichting Vrienden van het Dijkhuis en TMZ een wensboom geplaatst. De bedoeling is dat er enkele wensen die vanmiddag in de boom worden gehangen ook daadwerkelijk worden vervuld. De kosten daarvoor worden betaald uit de opbrengsten van mensen die donateur zijn of worden van de stichting. De overige standhouders hebben zich spontaan aangemeld. Nogmaals Marleen: “We hoeven daar eigenlijk helemaal geen moeite voor te doen. Wat we wel in de gaten houden is dat er de nodige diversiteit is en dat niet ieder jaar dezelfde mensen een kraam krijgen.”

 

Tenslotte nog dit: de Preuverie wordt mogelijk gemaakt dankzij een groot aantal vrijwilligers. Niet alleen staan zij in de kramen van Het Dijkhuis, maar ook halen zij bewoners van de afdelingen op, gaan de markt met ze over en brengen ze daarna weer terug. Het is een geslaagd evenement dat bezig is een traditie te worden. (HvR)

 

Preuverie Het Dijkhuis 2019

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024