Ultiem kerstgevoel in de herberg
DERTIGSTE EDITIE BORNSE KERSTHERBERG DRUKKER DAN OOIT

Ultiem kerstgevoel in de herberg

De dertigste editie van de Kerstherberg Borne is in volle gang. Om twaalf uur vanmiddag opende het Kulturhus, voor deze ene dag de herberg, haar deuren om eenzame mensen en anderen die gewoon een gezellige kerstdag willen beleven met open armen te ontvangen en hen een vermakelijke middag te bezorgen. “We willen het aloude kerstgevoel overbrengen, en dat is toch vooral het samenzijn”, aldus Natascha Polak van de organisatie. Halverwege de middag lijkt aan die wens meer dan voldaan. De teller staat inmiddels op 130 bezoekers en nog steeds is het een komen en gaan van mensen.

 

‘Je krijgt er zo enorm veel voor terug’

Samen met haar man Michel, Anja en Evert Kuipers én Monique Berkenbosch is Natascha (op de foto hiernaast) al maanden in de weer om van deze dertigste editie een bijzondere te maken. Voor henzelf is het de tweede, nadat ze vorig jaar de herberg van de ondergang wisten te redden. “Natuurlijk kost het veel tijd, maar je krijgt er zo enorm veel voor terug. Als je ziet hoe onze bezoekers hier vandaag genieten… daar doe je het toch voor?!” Op dat moment heeft theaterschool Luna net haar verrassingsoptreden afgesloten. Zo’n twintig feestelijk geklede kinderen zongen, natuurlijk getooid met kerstmutsen, een aantal vrolijke kerstliedjes en nummers uit de kerstmusical Oliver.

 

Maar daar blijft het uiteraard niet bij. Ook het duo Ronnie Cloesmeijer en Gerrie Barkel heeft al een optreden verzorgd en daarna is het nog de beurt aan Everthree, een uit Borne afkomstig trio, dat ook voor plezierige muziek zal zorgen. En tegen de tijd dat het gaat schemeren zullen de Boornse Mirreweenterhoornbloazers nog van zich doen horen. Ondertussen is Michel Polak samen met enkele opgetrommelde gezinsleden in de keuken druk in de weer met het maken van lekkere warme en koude hapjes, want ook dat hoort er natuurlijk bij op eerste kerstdag.

 

Kerstdiner

Aan het eind van de middag worden dan de voorbereidingen getroffen voor het afsluitende kerstdiner, waar zich op voorhand al zo’n 65 eters voor hebben aangemeld. Het diner zal gepaard gaan met een grote verloting, waarvoor het organiserende vijftal vele mooie prijzen bij elkaar heeft weten te sprokkelen. Van een compleet verzorgd dagje uit, tot horloges, beautypakketten en nog veel meer. “Met heel veel dank aan de Bornse ondernemers”, aldus Michel. “Zonder hen en alle andere sponsoren hadden we dit allemaal niet kunnen doen.”

 

Maar ook voor het zover is vermaken de bezoekers in de vernieuwde ‘hüskamer’ van de herberg zich uitstekend. Er wordt gepraat en gelachen, genipt en geknabbeld. Kerst zoals kerst hoort te zijn: met het warme gevoel van samenzijn. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

reageren op deze pagina
T HUISKES — 27 dec 2019
Een super initiatief dat zijn plek verdient in het net verbouwde en gerenoveerde Kulturhus; Chapeau aan alle organisatoren,donoren en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt en dit ook zullen doen in de jaren hierna!
Ron Hartman — 25 dec 2019
Ik ben heel gelukkig dat dit allemaal zo gelopen is. Niet zonder slag of stoot, maar de gift en het dreigement vorig jaar dat we het EEGA pand aan de Oude Almeloseweg op Kerstdag beschikbaar zouden stellen als stal in donkere dagen was mede voldoende om de Gemeente en het Kulturhus tot actie te bewegen. En ja; dat is ook gewoon hun sociaal maatschappelijke plicht. Fijn!

Vrijheidsvlag helpt noodlijdende ondernemers

Aan de verkoop, in april en mei, van de vrijheidsvlaggen van Borne, Hertme en Zenderen werd de...
12-05-2021

Melbuul’ndagen gaan door, mits…

Het bestuur van de Melbuul’ndagen heeft de knoop doorgehakt. Als het aan hen ligt gaat het...
11-05-2021

Afrika Festival gaat online

Ook dit jaar kan vanwege corona het jaarlijkse Afrika Festival in Hertme geen doorgang vinden....
02-05-2021

Programma 4 en 5 mei in Borne

De coronamaatregelen maken het ook dit jaar noodzakelijk het programma voor 4 en 5 mei in Borne...
02-05-2021

Dan maar in de voortuin

Voor het tweede jaar op rij geen gezellige Koningsdagdrukte in het centrum van Borne. Geen...
27-04-2021

Koningsdag van start met Bornsche Maatjes

Wederom geen aubade, geen rommelmarkt en geen Koningsconcert dit jaar. Wie echter denkt dat het...
27-04-2021