Peuters spartelen over het ijs
27-12-2019
OPTIMALE WEERSOMSTANDIGHEDEN ZORGEN VOOR MASSALE WINTERPRET

Peuters spartelen over het ijs

Vrijdagmorgen was de eerste van de twee speciale ochtenden die gereserveerd zijn voor het zogenaamde peuterschaatsen. En dat hebben de organisatoren geweten. Geholpen door optimale weersomstandigheden waarin een stralende zon de hoofdrol vervulde, was het twee uur lang genieten. Natuurlijk voor de allerkleinsten die spartelend over het ijs trokken, maar zeker ook voor de meegekomen papa’s en mama’s, die het grut waar nodig de helpende hand boden.

 

Twee jaar geleden werd begonnen met het peuterschaatsen en vanaf het eerste moment bleek het een doorslaand succes. De gezelligheid en spontaniteit vieren hoogtij; vrolijke muziek, warme chocolademelk en een goedgemutste ballonnenclown doen de rest. En als de temperatuur dan rond het vriespunt ligt en de zon haar grootste glimlach toont, dan kan zo’n ochtend niet kapot. Een ochtend die overigens op donderdag 2 januari van 10.00 tot 12.00 uur nog eens wordt herhaald.

 

Schaatsclinic en oudhollandse middag op zaterdag

Na het peuterschaatsen van vanmorgen kent de ijsbaan komende zaterdag 28 december opnieuw een overvol programma. Zo is er om 11.00 uur een gratis clinic voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar, het zogenaamde Schaats ABC. Trainers van de Bornse Schaats- en skeelervereniging leren de deelnemers dan de basisvaardigheden aan, waarna in januari drie lessen volgen op de ijsbaan in Enschede. Aan het eind van het schaatsseizoen gaan de kinderen eventueel op voor het diploma schaatsen. Meer info hierover is te vinden op www.schaatsenborne.nl.

 

Zaterdagmiddag belooft een echt oudhollandse middag te worden. Iedereen is dan welkom op de ijsbaan om enkele uurtjes schaatsplezier te beleven, terwijl op het terras van hoofdsponsor Bliss oudhollandse muziek zal klinken. Marianne van der Post is de zangeres die van 14.45 tot 15.45 uur en van 16.15 uur tot 17.15 uur zal optreden. Een uitgelezen moment dus, ook voor de ouderen, die op een bijzondere manier van de winterpret op het Dorsetplein willen genieten. (RH/BM)

 

Peuterschaatsen 2019

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

reageren op deze pagina

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024