Nieuwjaar op Rheineplein: ‘Geluk in’n tuk!’
KOUDE BIJEENKOMST VOL WARME GEVOELENS

Nieuwjaar op Rheineplein: ‘Geluk in’n tuk!’

Met een luide knal werd het nieuwe jaar woensdagavond op het Rheineplein ingeluid. Dat gebeurde traditiegetrouw tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst die ook dit keer weer door vele honderden mensen werd bezocht. Het is, en daar blijft iedereen zich telkenjare over verbazen, een unieke informele happening, die amper iets officieels kent, maar daarom misschien wel des te plezieriger is. Iedereen ontmoet iedereen, de beste wensen worden uitgewisseld; de borrel, glühwein en het warme plakje rookworst doen de rest.

 

Kers op de nieuwjaarstaart

De editie 2020 was alweer de vijftiende in successie. Aan de formule wordt amper gesleuteld. Het enige verschil was dat het Melbuul’n Piratenkoor dit jaar verstek moest laten gaan, maar daar wist het Bornse zangduo Double6 wel raad mee. Hun warme nummers vormden de kers op de nieuwjaarstaart die tijdens de vooravond werd geserveerd. Scheidend voorzitter Herman van Delden bedankte in zijn woordje de vele vrijwilligers die er ieder jaar voor zorgen dat dit unieke feest op nieuwjaarsdag kan plaatsvinden en ook burgemeester Gerard van den Hengel kon niet anders dan lof uiten.

 

“Het is geweldig dat dit kan’, zo zei hij. ‘Dit is toch de kracht van de samenleving. En als ik zie wat er het komende jaar allemaal nog meer op stapel staat in Borne, dan is uw balboekje al aardig gevuld.” Ook was hij er trots op dat Borne, mede door de inzet van alle diensten, de jaarwisseling zonder noemenswaardig vandalisme was doorgekomen. “Een warm applaus is hiervoor op zijn plaats”. En dat kwam er. “Tot slot wens ik u allen völ geluk in’n tuk het komende jaar”, zo besloot de burgervader.

 

75-Jarige bevrijdingsfeesten

Daarna was het kort de beurt aan Wim Geul, die vanwege zijn maatschappelijke staat van dienst de eer te beurt zou vallen de lont van het kanon aan te steken. Hij refereerde aan de komende gebeurtenissen in Borne, waarbij de 75-jarige bevrijdingsfeesten centraal staan. Niet verwonderlijk, want hij is een van de kartrekkers van de Stichting Vergeten Bevrijders, die ervoor zorgde dat ook de Sherwood Rangers en Royal Dragoons op en rond 3 april de eer krijgen die hen toekomt. “We krijgen geweldige programmaonderdelen, ik hoop u daarom over enkele maanden allemaal weer te mogen begroeten”, zo zei hij.

 

En nadat het kanon eenmaal zijn luidruchtige werk had gedaan, ging het informele samenzijn gewoon weer verder daar waar het begonnen was. Met een ferme handdruk links en rechts, dikke zoenen en gemoedelijk gekeuvel. Het jaar 2020 is in Borne begonnen. Een warmere start is, ondanks de vrieskou, nauwelijks denkbaar. (DdG/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

Nieuwjaarsbijeenkomst

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Bløf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024