Ruim 600 kerstbomen branden
ENTHOUSIASTE DEELNAME DOOR JONG EN OUD IN DE STROOM ESCH

Ruim 600 kerstbomen branden

Letterlijk tot op het laatste moment voordat de fik erin ging werden er nog kerstbomen gebracht om de stapel maar zo groot mogelijk te krijgen. En natuurlijk ook om een lot voor de bijbehorende loterij te bemachtigen. De kerstbomen werden op veel verschillende manieren gebracht: achter de trapauto, op aanhangers achter auto’s, gewoon met de hand gesleept en zelfs een auto met een sleep van vele kerstbomen erachter!

 

Veel werk om alles te organiseren

Het is alweer voor de 33ste keer dat deze kerstboomverbranding wordt gehouden, waarvan de laatste tien jaar onder leiding van Mike van Dorp. De gehele groep bestaat uit ongeveer 16 vrijwilligers. Ook dit jaar is Jeroen van de Aa degene die de rol van aansteker op zich neemt. En hoewel het er zo eenvoudig uitziet: bomen verzamelen en aansteken maar..., gaat er toch een hoop werk aan vooraf.

 

Mike: “We moeten bij de gemeente tweejaarlijks een stookontheffing aanvragen en jaarlijks een evenementenvergunning. En we moeten jaarlijks ook om toestemming vragen aan de eigenaar van de grond om het weer op zijn perceel te mogen laten plaatsvinden. Daarnaast gaan we op zoek naar sponsoren voor de loterij. Omdat er natuurlijk niet genoeg prijzen zijn voor iedereen heeft de organisatie voor een kleinigheidje voor alle deelnemers gezorgd.” Net zo goed als dat er gezorgd was voor een drankje voor eenieder die daar zin in had.

 

De fik erin

Klokslag 17.00 uur ging Jeroen aan het werk om de stapel aan te steken. Veel moeite kostte dat niet. Ondanks dat het een beetje miezerde bleken de meeste kerstbomen toch droog genoeg om direct vlam te vatten. Aangewakkerd door een lekker briesje ontstond er al snel een laaiend vuur. Het blijft een mooie traditie die eraan meehelpt dat de sociale cohesie in de wijk Stroom Esch onderhouden wordt. (DdG/RH/HvR)

 

Kerstboomverbranding Stroom Esch 2020

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

reageren op deze pagina
Ookdatnog — 06 jan 2020
Totaal belachelijk die kerstboom verbranding. Heel gauw verbieden. Neem een voorbeeld aan gemeentes die wél duurzaam proberen te zijn. Maar ach.. t is Borne. Loopt traditioneel toch altijd achter de feiten aan. Wat dat betreft ook een goede afspiegeling van het slappe kabinet

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024