Zorgen over verkeersveiligheid centrum
BORNE-NU STELT SCHRIFTELIJKE VRAGEN

Zorgen over verkeersveiligheid centrum

Borne-Nu stelt in schriftelijke vragen de inrichting als ‘shared space’ in met name de Nieuwe Kerkstraat en een deel van de Grotestraat in het centrum ter discussie. Volgens fractievoorzitter Henk van den Berg is de herinrichting van het centrum, enkele jaren geleden, over het algemeen geslaagd, maar er zouden zich regelmatig ongewenste en soms gevaarlijke verkeerssituaties voordoen.

 

“Situaties die al tot meerdere, gelukkig nog kleine, aanrijdingen hebben geleid maar hoe lang gaat dit nog goed? De totale samenvoeging van auto, fietser en voetganger zonder duidelijke zones daarvoor ligt volgens ons hieraan ten grondslag.” Van den Berg vraagt het College of er eventueel een heroverweging van de inrichting van beide centrumstraten zou kunnen komen. Hij denkt daarbij aan de mogelijkheid om de ‘auto te gast’ te maken of een andere manier om de straten autoluw te maken. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
HansKarel — 27 jan 2020
En waar zijn de HANDHAVERS?
Als ik op zaterdagochtend bovenstaand straatje in rijd dan staat er altijd wel ergens een auto van iemand die het te ver lopen vindt vanaf de parkeerplaats naar de winkel.
Zelfde geldt voor de bocht rondom de kerk. Stonden laatst 2 auto's ook nog half op de straat geparkeerd met allerlei vreemde verkeersacties ( te ver uitwijken, extra gasgeven om er nog gauw langs te kunnen etcetera) tot gevolg.
Mij dunkt dat hier de aangestelde handhavers best eens in kunnen grijpen i.p.v. te kijken of je wel een parkeerschijf hebt gebruikt bij de AH.
T Huiskes — 23 jan 2020
Zou het beter vinden dat de gemeente Borne eens gaat kijken naar andere gemeenten voor de aan- en afvoer van goederen voor de winkels. Het gebied kan dan misschien geheel of gedeeltelijk voetgangersgebied worden. Goederen leveren zou bijv. kunnen van 8-10 uur s' ochtends.
Lichtgeel hesje — 23 jan 2020
Misschien is het verstandiger dat deze coalitie partij zich meer bekommert om het politieke gat in de hand en de miljoenenverkwisting aan allerlei partij-politieke cq persoonlijke agenda's, dan aan dit soort fruttekul onderwerpen!
Ron Hartman — 23 jan 2020
Het is best positief dat Henk inziet dat je beter een klein probleem groot kunt maken, dan een groot probleem klein. Er is gewoon 8 miljoen en teveel blaren op de tong verspild aan de grote Verbindingsweg. Met deze Verbindingsweg in Borne Centrum zal het misschien lukken zonder verkeerskundige kennis en dankzij de voortgaande WOZ inkomsten voor verbindingswegen. Auto's weg en knallen maar tussen brommers, fietsers en wandelaars. De Azelosestraat kan dan ook eindelijk de door burgers gewenste tunnel krijgen. Het Centrum is immers onbereikbaar? Hooguit nog vanuit de Stationsstraat langs de slager oversteken naar de parkeerplaats bij AH. Wel fijn dat oost en west geen ijzeren muur meer heeft. Het tunneltje bij de Bekenhorst geeft de maximumhoogte voor de paar inwoners en passanten vanaf de Stroom Esch. Het kan ook TE stil worden in ons allure dorp!
Paul Cohn — 22 jan 2020
Niet alleen veiligheid, maar ook duurzaamheid, luchtkwaliteit en geluidsoverlast zijn te verbeteren, vraag maar naar de ervaringen met de elektrische cargo Hopper in Enschede
www.enschede.nl/duurzame-daad/cargohopper en
www.youtube.com/watch?v=I1V1r-trQOA
JaMo — 22 jan 2020
Het vrachtwagenluw maken van de aanvoerstraten richting het centrum zou een hoge prioriteit moeten hebben. Het moet toch mogelijk zijn om op het industrieterrein Westermaat /de Veldkamp een overslagpunt te maken. Hier kunnen goederen overgeladen worden op milieuvriendelijke (electrische) wagens.
Welke ondernemer durft een dergelijk initiatief te nemen?

‘Bricks, Bites en Behaviour’

Tijdens het Politiek Beraad dinsdagavond bleek dat het diverse fracties nog niet helemaal...
06-04-2021

Verwarring en ongeloof over nieuw financieel beeld

Tijdens het Politiek Beraad dinsdagavond bleek dat een groot deel van de gemeenteraad maar...
31-03-2021

‘Borne blijft financieel gezond’

Na alle cijfers nog eens grondig doorgespit te hebben komt het college van burgemeester en...
26-03-2021

Keuzes voor ’t Wooldrik

De herontwikkeling van sportpark ’t Wooldrik is een van de grootste projecten die in de...
25-03-2021

College kiest voor intrekken bij Kulturhus

Het College stelt de gemeenteraad voor om de gemeentelijke organisatie te gaan huisvesten in en...
25-03-2021

Explosie om Verbindingsweg

Het kon ook eigenlijk niet anders. De Verbindingsweg was hét strijdpunt tijdens de vorige...
23-03-2021