Continuïteit ijsbaan verzekerd
MAUREEN SNIKKERS EN KRISTEL HOFSTÉ PAKKEN HANDSCHOEN OP

Continuïteit ijsbaan verzekerd

Begin december zag de toekomst van de ijsbaan op het Dorsetplein er nog somber uit. De organisatie gaf namelijk te kennen er na de vijfde editie mee te zullen stoppen. ‘Het is mooi geweest, we zijn allemaal druk en het wordt dus tijd dat anderen het stokje gaan overnemen’, zo klonk het. Nog geen twee maanden verder is er al witte rook. Maureen Snikkers en Kristel Hofsté, beiden Borns en 43 jaar, pakten de handschoen op. “Dit is zó’n mooi evenement voor Borne, dat mócht gewoon niet verloren gaan”, zeggen ze vol overtuiging.

 

‘Het zal ons gewoon lukken’

Eigenlijk hoefden beide dames niet eens lang na te denken voordat ze hun jawoord gaven. “Toen we hoorden dat de mogelijk laatste editie van de ijsbaan aanstaande was, keken we elkaar in de ogen en zeiden: “Zijn we zo gek? Ja, we zijn zo gek!”, verklapt Maureen. Daarop zochten ze contact met Marga van der Heijden, die vanaf het allereerste moment bij de organisatie betrokken was. Een gesprek volgde, alle ins en outs passeerden de revue. Ook keken ze mee tijdens de opbouw, genoten met hun kinderen op het ijs en spraken ze met de zes mannen van de technische commissie. Dit alles versterkte hun wil om door te zetten. Kristel: “De sfeer in die weken is zó geweldig, alles loopt op rolletjes en de saamhorigheid is groot. Het zal ons gewoon lukken om de ijsbaan in leven te houden.”

 

In de weken die volgden, maakten de twee een plan van aanpak. Hoe gaan we het doen en wat hebben we nodig? “Ja, dan kom je wel wat tegen”, vertelt Maureen, “want behalve de vier dames van de huidige organisatie en de zes mannen van de technische commissie zal ook de Bornse Schaats- en skeelervereniging haar inzet staken. Er moet dus een volledig nieuwe ploeg opstaan en daarbij hopen we op de gemeenschapszin die zo kenmerkend is voor Borne. Heel Borne geniet van de ijsbaan, dan mogen we er met ons allen ook wel wat voor doen. ‘Voor Borne door Borne’ is dan ook ons motto.”

 

Alle hulp is welkom

De dames hopen dat zich binnenkort een Bornse vereniging meldt die er wel brood in ziet een organisatorische bijdrage te leveren. “Dat kan een carnavals- of sportvereniging zijn bijvoorbeeld die daarmee haar clubkas wil spekken. En daarnaast zoeken we ook anderen die het gewoon leuk vinden hun bijdrage aan de ijsbaan te leveren. Technische mensen, enthousiastelingen die thuis zijn in grafisch werk, die het leuk vinden de contacten met de scholen te onderhouden én mensen die de baan in een puike conditie willen houden. Er is genoeg te doen”, aldus Maureen op wervende toon. Aanmelden kan via ijsbaanborne@gmail.com.

 

Ideeën over hoe het verder moet hebben Maureen en Kristel genoeg. Voor hen beiden staat echter voorop dat het schaatsen gratis moet blijven en dat de clinics, het schoolschaatsen en natuurlijk de curlingcompetitie gewoon weer terugkomen. “En dan is er natuurlijk nog het financiële aspect. We zijn dolblij dat er zoveel sponsoren zijn, maar dat zullen er in toekomst nog meer moeten worden om alles kostendekkend te houden”, zo weet Kristel.

 

Marga van der Heijden ten slotte is blij dat er zo snel een goede opvolging is gevonden. “Ja, dat is heel fijn. Vijf jaar lang hebben we onze ziel en zaligheid in de ijsbaan gelegd en het is daardoor toch een beetje je kindje geworden. Dat wil je goed overdragen en dan voelt het heel goed dat dit evenement bij Maureen en Kristel in goede handen is. En uiteraard zullen we hen op de achtergrond met raad en daad bijstaan om ook van de zesde editie weer een succes te maken.” (BM)

 

Bovenste foto van links naar rechts: Maureen Snikkers, Kristel Hofsté en Marga van der Heijden

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020