‘Een bult poppenkast’ voor Thijs en Marloes
02-02-2020
JONKHEER EN JONKVROUW TOET’NBLOAZERS ONTVANGEN 21 TWENTSE CARNAVALSVERENIGINGEN

‘Een bult poppenkast’ voor Thijs en Marloes

Zondagmiddag stond bij café Platenkamp traditioneel de ‘Poppenkastmiddag’ op het programma. De middag is het ‘thuisfeestje’ van de Jonkheer en Jonkvrouw van De Toet’nbloazers. Op visite komen dan talrijke carnavalsverenigingen uit de regio, en soms zelfs van verder zoals dit jaar uit Lievelde in De Achterhoek. Het is een komen en gaan van jonkheren en vorsten, prinsen, prinsessen, dansmarietjes en blaaskapellen. Het plezier spat eraf, cadeaus vliegen over en weer en ‘het geluid’ dendert door het café en de voor deze gelegenheid aangebouwde feesttent.

 

’Dertien verenigingen in het balboekje’

Om half twee vanmiddag startte het allemaal met het ‘binn’nbloaz’n’ van Stadsprins Dennis I en Adjudant Tim van De Toet’nbloazers. En daarna ging het in hoog tempo verder. Natuurlijk waren er de Angorageiten, de Melbuulkes/Melbroekies en de Doldraejers/Draejpiepers, allemaal ressorterend onder de Stichting Borns Carnaval. Maar ook maakten maar liefst zes verenigingen uit Oldenzaal, waaronder de Kadolstermennekes, de Hengelose Windbuul’n en de Siepeljonkers uit Ootmarsum hun opwachting. “Waanzinnig”, aldus Victor de Haan van de jongerenorganisatie. “We hadden 13 verenigingen is ons balboekje staan, het werden er uiteindelijk 21. Dit is echt een van de hoogtepunten voor Thijs en Marloes.”

 

De Jonkheer en Jonkvrouw straalden dan ook zonder onderbreking. Ze hadden amper tijd om even op adem te komen en bijvoorbeeld het optreden te zien van ‘hun’ dansmarietjes in de aangrenzende tent. Maar ook zonder deze goedkeurende blikken brachten de meiden een wervelende show ten beste die met een ovationeel applaus werd beloond.

 

Oud-prinsen als paparazzi-gezelschap

En zoals te doen gebruikelijk gaven ook de Oud-prinsen van De Toet’nbloazers met een ludiek optreden acte de presence. Daar is het immers een poppenkastmiddag voor. Kwamen ze vorig jaar nog op als een stel uit de kluiten gewassen Pig Panthers, dit jaar leek het meer een paparazzi-gezelschap. Gestoken in shirts die bedrukt waren met knipsels van de regionale krant en voorzien van een uit krantenpapier vervaardigde steek trokken ze de overvolle zaal binnen, luid aangemoedigd door alles en iedereen die de voorgeschiedenis kent. En wie kende die niet? De opkomst van Jonkheer Thijs en Jonkvrouw Marloes werd immers wreed verstoord door een te vroegtijdige publicatie ervan.

 

Vanmiddag was de lol er niet minder om. Nadat ook Thijs en Marloes hun steek en kroontje inwisselden voor de papieren variant, ging het los. De poppenkast was compleet. Ergens in de vooravond moet het allemaal weer afgelopen zijn en rest slechts de herinnering die ongetwijfeld heel mooi zal zijn. En dan te bedenken dat het echte carnaval nog moet beginnen… (BM)

 

Poppenkastmiddag 2020

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Geen Sinterklaas in Borne en Hengelo

De jaarlijkse intochten van de Goedheiligman en zijn gevolg gaan dit jaar niet door in Borne en...
04-09-2020

Geen groots carnaval in Borne

Dinsdag aan het eind van de middag vond er op het gemeentehuis overleg plaats over het al dan...
01-09-2020

‘Volgend jaar een nieuwe kans’

Vanaf vandaag tot en met zondag zou Borne in het teken staan van de jaarlijkse...
26-08-2020

Acteurs en cliënten samen op witte doek

Eigenlijk zou het dit jaar de vijftiende editie worden van het jaarlijkse Aveleijn...
18-08-2020

Aangepaste open dagen Floralia

De jaarlijkse open dagen van de bloemenvereniging Floralia aan de Twickelerblokweg zijn...
06-08-2020

Jett Rebel etaleert zijn muzikale talent

Alles was anders deze keer in het Openluchttheater in Hertme. In de rij staan moest met...
23-07-2020