’t IJs- en Koffie Huuske komt terug
21-02-2020
PANNEKOEKHUIS BORNE KRIJGT ‘EEN ZUSJE’

’t IJs- en Koffie Huuske komt terug

Voor Yvonne Willemsen gaat binnenkort een lang gekoesterde wens in vervulling. De eigenaresse van ‘t Pannekoekhuis aan de Bornerbroeksestraat stort zich namelijk met haar medewerkers op de verkoop van ijs. “Van kinds af aan heb ik nu eenmaal iets met de sfeer rondom ijs, met de gezelligheid en de reuring die het teweeg kan brengen. Heerlijk.” Toen de frietzaak Wenderz begin dit jaar vertrok uit de Nieuwe Kerkstraat kwam alles in een stroomversnelling. Over een goede maand opent ze ’t IJs- en Koffie Huuske. Een vertrouwde naam, op een vertrouwde plek. Maar dan anders.

 

‘Een heerlijke plek’

Enkele jaren geleden keek ze ook al met een scheef oog naar het knusse pandje, toen Erik en Marianne Schipper besloten hun IJs- en Koffie Huuske en Coccinelle te verplaatsen naar de Bakkersteeg. “Het is gewoon een heerlijke plek en ademt de sfeer van gezelligheid.” Maar het bleef bij kijken, de drukte in haar pannenkoekenrestaurant eiste te veel aandacht op. Toen het pandje kortgeleden opnieuw leeg kwam te staan, was ze echter snel ‘verkocht’.

 

Yvonne: “Het eerste wat ik deed was het delen van de plannen met mijn mensen. Zij maken immers voor een belangrijk deel het pannenkoekenrestaurant tot wat het is. Net zoals ze dat straks zullen moeten doen in de nieuwe ijssalon. Het is een superfijn team waar ik blindelings op vertrouw. Nou… ze vonden het geweldig en het lijkt ze prachtig om straks bij toerbeurt ook ijs te verkopen.”

 

Knipoog naar het pannenkoekenrestaurant

En zo kon Willemsen haar ideeën verder inkleuren. Al snel werd besloten om straks zelf ijs te maken. Vers schepijs dus, in maar liefst twaalf verschillende smaken. De naam ’t IJs- en Koffie Huuske mocht ze blijven gebruiken en daarmee was de cirkel rond. Wat rest is de inrichting en uitstraling. Onnodig te zeggen dat, in de ogen van de nieuwe uitbater, sfeer en gezelligheid daarin een belangrijke rol moeten spelen. “Het wordt een knipoog naar ons pannenkoekenrestaurant, dat met de ijssalon een nieuw zusje krijgt”, zo omschrijft ze het cryptisch.

 

Vast staat in elk geval dat voor Yvonne Willemsen een hele grote wens in vervulling gaat. Haar liefde voor de wereld van het ijs krijgt binnenkort handen en voeten in haar eigen dorp. “Borne heeft een actief centrum en een positieve uitstraling. Ik wil daar mijn steentje graag aan bijdragen en het is mooi dat je elkaar daarin met goede concepten verder kunt versterken.” De exacte openingsdatum is nog niet bekend, maar zal ergens rond het begin van de lente liggen. (BM)

 

Op de foto: Liselotte en Odielle, medewerksters van 't Pannekoekhuis

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Eric Arkink — 23 feb 2020
Mooi dat jullie het pandje wederom gaan bezetten als het ijs en koffiehuuske. Succes !!

Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?

Al jaren lang konden de inwoners van Zenderen op vrijdagmiddag hun visje halen bij Vishandel...
22-02-2021

Beleef het leukste personeelsfeest in Rijssen

ADVERTORIAL • Partycentrum Het Schwarzwald is dé feestlocatie in Twente. Onze...
22-02-2021

Kappersdochters in actie voor mams

De 22-jarige tweeling Amber en Romée Menkhorst kon het niet langer aanzien en startte een...
21-02-2021

Warme ondernemersboodschap op Rheineplein

Sinds zaterdagmorgen heeft de BBO de beschikking over een mini-foodtruck, bedoeld om het...
13-02-2021

Piekdagen voor Eurosport

De telefoon bij Eurosport aan de Stationsstraat staat sinds gisteren roodgloeiend. En ook de...
09-02-2021

Plus Wallerbosch gaat vernieuwen

Het zat al ruim een jaar in de pen, maar op 27 februari vanaf 16.00 uur gaat het echt gebeuren:...
05-02-2021