Stralende Martijn en Carmen: ‘Én doorrr…’
23-02-2020
LEED VAN AFGELASTING OPTOCHT ZENDEREN LIJKT SNEL UITGEWIST

Stralende Martijn en Carmen: ‘Én doorrr…’

Rond acht uur vanmorgen kreeg Prins Martijn van De Doldraejers een alarmerend telefoontje. De carnavalsoptocht in Zenderen was zojuist definitief afgeblazen. “Ja, dat was enorm balen. Het zou een van de hoogtepunten in ons regeringsjaar moeten worden en dan ineens stort je wereld in.” Een schrale troost bleek even later dat Zenderen niet de enige was die tot dit vervelende besluit gedwongen werd. In tal van plaatsen, waaronder Oldenzaal, werd aan de noodrem getrokken. Maar tegelijkertijd werd de knop omgezet en aangekoerst op een extra geweldig mooie feestmiddag aan de Lidwinaweg.

 

Niet het braafste jongetje

Rond half drie stroomt de tent behoorlijk vol. Carmen en Martijn lijken de teleurstelling dan al lang weer vergeten te zijn. “Niks aan te doen, maar ook hier is het super, we gaan gewoon lekker doorrr…”, zo klinkt het strijdlustig. Voorzitter Gerben Besselink staat er op dezelfde manier in. “Tuurlijk is het jammer en je wilt niet het braafste jongetje uit de klas zijn en als eerste tot een afgelasting besluiten. Maar de vooruitzichten waren onverantwoord en dan moet je eerlijk zijn.” Of de optocht op een later moment wordt ingehaald, kan hij nog niet zeggen. “Er zitten veel haken en ogen aan, dat gaan we later bekijken. Eerst maken we er een geweldige feestmiddag van.”

 

En in die opzet lijken ze in Zenderen helemaal te slagen. Zelfs de ‘paus en een groot aantal nonnen’, die normaliter in de optocht zouden meelopen, zijn present. Het is een van de lokaal zo leuke acts, waarmee ze het sluiten van het Carmelitessenklooster op de hak wilden nemen. “Helaas dus, dan doen we het maar hier”, zo bedachten ze. Een klein half uurtje later komen alle hoogheden van de andere verenigingen uit Borne en Hertme op bezoek. Ze steken Prins Martijn en Prinses Carmen daarmee nog maar eens een hart onder de riem, want carnaval vier je immers samen. Het Zenderense koppel weet de geste te waarderen en voor de zoveelste keer klinkt uit hun mond vandaag hun lijfspreuk: “Én doorrr…” (AJ/BM)

 

 

 

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Fan — 24 feb 2020
Het was een grandioze middag.
Volgend jaar zeker weer.

 

 

Ook geen Verbonden in Licht

Dit jaar zou voor de zevende keer de nagedachtenisavond Verbonden in Licht plaatsvinden op de...
21-09-2020

Geen Sinterklaas in Borne en Hengelo

De jaarlijkse intochten van de Goedheiligman en zijn gevolg gaan dit jaar niet door in Borne en...
04-09-2020

Geen groots carnaval in Borne

Dinsdag aan het eind van de middag vond er op het gemeentehuis overleg plaats over het al dan...
01-09-2020

‘Volgend jaar een nieuwe kans’

Vanaf vandaag tot en met zondag zou Borne in het teken staan van de jaarlijkse...
26-08-2020

Acteurs en cliënten samen op witte doek

Eigenlijk zou het dit jaar de vijftiende editie worden van het jaarlijkse Aveleijn...
18-08-2020

Aangepaste open dagen Floralia

De jaarlijkse open dagen van de bloemenvereniging Floralia aan de Twickelerblokweg zijn...
06-08-2020