Infoavond over Borne Schoon
DONDERDAG 27 FEBRUARI KICK-OFF VOOR ACTIEDAG IN MAART

Infoavond over Borne Schoon

Op zaterdag 21 maart is weer de jaarlijkse actiedag Borne Schoon. Ruim honderdvijfentwintig vrijwilligers én organisaties zetten zich dan, individueel of in groepsverband, enkele uurtjes in om Borne, Hertme en Zenderen weer een beetje schoner te krijgen. De aftrap voor deze dag vindt echter al komende donderdag plaats. Om half acht ’s avonds is er dan namelijk een infobijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis waarvoor iedere Bornenaar die het milieu een warm hart toedraagt, wordt uitgenodigd.

 

Het doel van deze avond is volgens Wim Geul, een van de organisatoren van Borne Schoon, om iedereen ‘weer op scherp te krijgen’. Maar tegelijkertijd hoopt hij ook dat zich weer nieuwe mensen aandienen die ook op zaterdag 21 maart als ‘zapper’ (zwerfafvalpakker) de handen uit hun mouwen willen steken. Geul: “Deze infoavond is een prima gelegenheid om al je vragen en ideeën over hoe je een bijdrage kunt leveren aan de jaarlijkse actiedag met anderen te delen. Je maakt dan immers ook kennis met de andere zappers in onze gemeente en hoort hoe zij de jaarlijkse actiedag beleven.”

 

Zapper Tom introduceert Litterati

Een tweede deel van de avond is ingeruimd voor Tom, zelf ook een enthousiaste zapper. Hij verzorgt dan een presentatie en neemt zijn toehoorders mee in de app Litterati, een handige en leerzame tool die kan helpen en motiveren om Borne weer een beetje schoner te krijgen. Tom is vader van drie jonge kinderen en begon zich vorig jaar te storen aan de grote hoeveelheid afval bij het speelplaatsje in zijn wijk: van letterlijk honderden stuks (veelal plastic) vuurwerk tot glas, kapot gemaaid blik en allerhande snoepverpakkingen.

 

Omdat Tom niet stil kon zitten, is hij het afval maar gaan opruimen terwijl zijn kids aan het spelen waren. Even later ontdekte hij de app Litterati, waarin elk stuk afval met foto, geografische locatie, datum en tijd en zelf toe te voegen tags te registreren is. “Met deze data heb je handvatten om (met kleine stapjes) echt wat aan het probleem te doen in plaats van het alleen enkele keren per jaar samen op te ruimen”, zo zegt hij. De infoavond in het gemeentehuis begint aanstaande donderdag zoals gezegd om 19.30 uur. (BM)

 

Meer over de actiedag op 21 maart vind je ook in onze special Borne Schoon.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Verbouwing Kulturhus flink duurder uitgevallen

Het blijkt dat de inpandige verbouwing van het Kulturhus in 2019 maar liefst 263.000 euro meer...
03-12-2020

Azelo: ‘Au zeggen is niet genoeg’

In Azelo is gisteravond blij en met instemming gereageerd op het verloop van de extra...
01-12-2020

Interpellatiedebat over gang van zaken azc

De gang van zaken rondom het azc in Azelo, waarbij het College het voornemen heeft om de...
27-11-2020

Toch weer opvang asielzoekers in Azelo

Eind 2019 sloot het COA voor de derde keer de deuren van de azc-locatie in Azelo. Deze keer...
26-11-2020

Beperkt ruimte voor windmolens

Ook het duurzame energieplan voor de gemeente Borne ligt in concept op tafel. De invulling van...
25-11-2020

Windmolens rondom Borne?

In Hof van Twente is er een initiatief om tot twee hoge windturbines te komen nabij knooppunt...
17-11-2020