Dennis en Tim leveren sleutel in
25-02-2020
PRESES VAN DEN BERG: ‘HET WAS GROOTS, SPANNEND EN MEER DAN PERFECT’

Dennis en Tim leveren sleutel in

Dinsdagmorgen om 11.11 uur kwam er een officieel einde aan de vierdaagse heerschappij van Stadsprins Dennis I en zijn Adjudant Tim. Samen met alle andere hoogheden die zijn aangesloten bij de Stichting Borns Carnaval, hun bestuurders én gevolg kwamen ze om elf uur bijeen in de raadszaal van het gemeentehuis om de stadssleutel weer in handen te geven van de echte baas van Borne, burgemeester Jan Pierik. “We kijken terug op een heel erg mooi en spannend weekend”, zo vatte Henk van den Berg, de preses van de Stichting, de vier dolle dagen samen.

 

‘Het mooiste feest in jaren’

In zijn traditionele slotwoord verklapte Van den Berg dit jaar voor het eerst in het 11-jarig bestaan van de Stichting met serieuze problemen te maken gehad te hebben. “En dat betrof het weer, want toen Albergen de optocht afblies en de storm Ellen werd aangekondigd, zagen we toch wat hobbels op ons afkomen. Zaterdag tijdens de optocht hadden we nog enorm veel mazzel, zondag in Zenderen ging het mis. Maar ik wil mijn complimenten uitspreken voor de organisatie van De Doldraejers, ze heeft er meer dan perfect op geanticipeerd en er toch het mooiste feest in jaren van gemaakt”, aldus een trotse voorzitter. Een warm applaus van ieder onderstreepte zijn welgemeende woorden.

 

Gehannes

Daarna was het aan Jan Pierik om kort terug te kijken op zijn eerste ervaring met het carnaval in Borne. En dat bleek louter een goede. “Ik vond het geweldig om dit allemaal mee te mogen maken en om op die manier ook de gemeenschap te leren kennen. De saamhorigheid tussen alle verenigingen heeft indruk op me gemaakt. Dank daarvoor”, zo zei hij. Vervolgens riep hij Dennis en Tim naar voren om de sleutel weer in ontvangst te nemen en hen te honoreren met een gemeentespeld. Het opspelden daarvan verliep echter minder succesvol. Wethouder Mulder zag het allemaal verkneukelend aan, want als locoburgemeester mocht hij vorig jaar dezelfde handeling verrichten. En ook die eindigde in een hoop gehannes.

 

Daarna trok het bonte gezelschap naar buiten om onder de vertrouwde klanken van de Tis Ma Wa’j Went Band de Krelis in vlammen te zien opgaan, ten teken dat het nu echt is afgelopen. Wat blijft is een mooie herinnering. Carnaval 2020 kan de geschiedenisboeken in. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

reageren op deze pagina
Ongemakkelijke vriend — 25 feb 2020
Zoveel prachtige tradities, maar is er ook al 1 aangepast op de huidige kennis van gezondheid en klimaat?
Altijd maar dingen verbranden …
Burne?

Ook geen Verbonden in Licht

Dit jaar zou voor de zevende keer de nagedachtenisavond Verbonden in Licht plaatsvinden op de...
21-09-2020

Geen Sinterklaas in Borne en Hengelo

De jaarlijkse intochten van de Goedheiligman en zijn gevolg gaan dit jaar niet door in Borne en...
04-09-2020

Geen groots carnaval in Borne

Dinsdag aan het eind van de middag vond er op het gemeentehuis overleg plaats over het al dan...
01-09-2020

‘Volgend jaar een nieuwe kans’

Vanaf vandaag tot en met zondag zou Borne in het teken staan van de jaarlijkse...
26-08-2020

Acteurs en cliënten samen op witte doek

Eigenlijk zou het dit jaar de vijftiende editie worden van het jaarlijkse Aveleijn...
18-08-2020

Aangepaste open dagen Floralia

De jaarlijkse open dagen van de bloemenvereniging Floralia aan de Twickelerblokweg zijn...
06-08-2020