Dennis en Tim leveren sleutel in
25-02-2020
PRESES VAN DEN BERG: ‘HET WAS GROOTS, SPANNEND EN MEER DAN PERFECT’

Dennis en Tim leveren sleutel in

Dinsdagmorgen om 11.11 uur kwam er een officieel einde aan de vierdaagse heerschappij van Stadsprins Dennis I en zijn Adjudant Tim. Samen met alle andere hoogheden die zijn aangesloten bij de Stichting Borns Carnaval, hun bestuurders én gevolg kwamen ze om elf uur bijeen in de raadszaal van het gemeentehuis om de stadssleutel weer in handen te geven van de echte baas van Borne, burgemeester Jan Pierik. “We kijken terug op een heel erg mooi en spannend weekend”, zo vatte Henk van den Berg, de preses van de Stichting, de vier dolle dagen samen.

 

‘Het mooiste feest in jaren’

In zijn traditionele slotwoord verklapte Van den Berg dit jaar voor het eerst in het 11-jarig bestaan van de Stichting met serieuze problemen te maken gehad te hebben. “En dat betrof het weer, want toen Albergen de optocht afblies en de storm Ellen werd aangekondigd, zagen we toch wat hobbels op ons afkomen. Zaterdag tijdens de optocht hadden we nog enorm veel mazzel, zondag in Zenderen ging het mis. Maar ik wil mijn complimenten uitspreken voor de organisatie van De Doldraejers, ze heeft er meer dan perfect op geanticipeerd en er toch het mooiste feest in jaren van gemaakt”, aldus een trotse voorzitter. Een warm applaus van ieder onderstreepte zijn welgemeende woorden.

 

Gehannes

Daarna was het aan Jan Pierik om kort terug te kijken op zijn eerste ervaring met het carnaval in Borne. En dat bleek louter een goede. “Ik vond het geweldig om dit allemaal mee te mogen maken en om op die manier ook de gemeenschap te leren kennen. De saamhorigheid tussen alle verenigingen heeft indruk op me gemaakt. Dank daarvoor”, zo zei hij. Vervolgens riep hij Dennis en Tim naar voren om de sleutel weer in ontvangst te nemen en hen te honoreren met een gemeentespeld. Het opspelden daarvan verliep echter minder succesvol. Wethouder Mulder zag het allemaal verkneukelend aan, want als locoburgemeester mocht hij vorig jaar dezelfde handeling verrichten. En ook die eindigde in een hoop gehannes.

 

Daarna trok het bonte gezelschap naar buiten om onder de vertrouwde klanken van de Tis Ma Wa’j Went Band de Krelis in vlammen te zien opgaan, ten teken dat het nu echt is afgelopen. Wat blijft is een mooie herinnering. Carnaval 2020 kan de geschiedenisboeken in. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

reageren op deze pagina
Ongemakkelijke vriend — 25 feb 2020
Zoveel prachtige tradities, maar is er ook al 1 aangepast op de huidige kennis van gezondheid en klimaat?
Altijd maar dingen verbranden …
Burne?

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020