Nog geen besluit over carnavalsoptocht
23-06-2020
BORNE IN OVERLEG MET OLDENZAAL, LOSSER, TUBBERGEN EN DINKELLAND

Nog geen besluit over carnavalsoptocht

Kortgeleden werd bekend dat in meerdere gemeenten was besloten de carnavalsactiviteiten voor het komende jaar af te gelasten. De coronamaatregelen zouden een volwaardige carnavalsoptocht, maar ook de diverse feesten, vrijwel onmogelijk maken. Ook de gemeente Borne en de Stichting Borns Carnaval worstelen met die vraag. “Maar voordat we een beslissing nemen, wil ik het graag breder trekken” aldus Henk van den Berg, de preses van de Bornse stichting, enkele weken geleden. “Het kan immers niet zo zijn dat wij de optocht afgelasten en er enkele kilometers verderop wél een bonte stoet door de straten trekt.”

 

Het gevolg was een intergemeentelijk overleg, waarbij de burgemeesters van Oldenzaal, Losser, Tubbergen, Dinkelland én Borne, samen met de vertegenwoordigers van hun carnavalsverengingen, maandag aan tafel zaten om de meningen te peilen. Concrete besluiten werden er nog niet genomen, mede omdat de beperkende maatregelen in september zo maar eens versoepeld zouden kunnen worden. Wel werd duidelijk dat elke vereniging zijn eigen afweging blijft maken over het wel of niet installeren van nieuwe hoogheden.

 

Deadline in eerste week september

Voor wat betreft de grotere evenementen, waaronder de gala’s en carnavalsoptochten, ligt de deadline in de eerste week van september. Dat is enkele weken vóór de nieuwe coronawetgeving, die wellicht een verdere versoepeling van de huidige maatregelen met zich meebrengt. “Vooralsnog doen we maar net alsof alles gewoon doorgaat en werken we verder aan onze plannen en vergunningaanvragen”, aldus Van den Berg. “De feitelijke wagenbouw wordt nog even vooruitgeschoven.”

 

Het overleg tussen de vijf gemeenten zal in elk geval half augustus worden voortgezet om de eensgezindheid vast te houden. Ook de verschillende lokale ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor de vergunningverlening zullen dan aansluiten. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 30 jun 2020
Eens met Ron Hartman en dus niet met Hans van Hasselt - '"brood en spelen' - wij toch geen Romeinen (grapje) - wees verantwoordelijk en verstandig - blijf thuis!
Ron Hartman — 24 jun 2020
Tijdens de Carnaval komend jaar zullen de rouwenden het verlies na 1 jaar, gedenken. Het is natuurlijk pure ordeverstoring om dan te feesten. Laten we eerst maar eens zien hoe het virus netjes wegblijft tot volgend jaar April. Pak de kans NU, om te feesten en te recreeren, maar niet in de rouwmaanden februari - april volgend jaar. Kwestie van respect en ik wens je wijsheid in het beoordelen van de zotten.
Hans van Hasselt — 24 jun 2020
Ach Ron Hartman ik voel wel wat voor jouw oproep, maar het volk wil brood en spelen. Want als we niet uitkijken zetten we ons brood wel op het spel door ons gedrag.
Ron Hartman — 24 jun 2020
Je eigen verantwoordelijkheid nemen kan ook. Gewoon het komend jaar geen risico's nemen! Je kunt wel huilen om de klap die de economie NU krijgt, maar de echte oorzaak was dit jaar het terugkerende pret-after-ski volk dat zich ook nog eens in pret-caranaval stortte. Oh ja; kerk dr-bie en de economie gaat het komend jaar ten onder vanwege de pretjescultuur. Wordt volwassen en kies niet voor de ik-pret maar voor de hele samenleving!

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020