Nieuwe dierenambulancedienst
ZORGTEAM TWENTE RUKT UIT IN HENGELO, BORNE EN OMGEVING

Nieuwe dierenambulancedienst

Bij de dierenambulance Hengelo/Borne stapte onlangs een groep van 17 vrijwilligers op uit onvrede over de werkwijze. Onder hen Colinda Brinks en Miranda Mengerink. Over de breuk willen de dames uit Borne niet veel kwijt, maar wel over het nieuwe initiatief dat beiden zijn gestart om zich toch weer in te kunnen zetten voor dieren in nood in de regio rondom Hengelo. Samen met Susanne Kellerhuis van Huis voor Dieren in Hengelo is een alternatieve dierenambulance gestart onder de naam Zorgteam Twente. Vandaag werd een spiksplinternieuwe ambulance afgeleverd aan de Granaatstraat in Hengelo, waarmee de nooddienst per direct 24 uur per dag, zeven dagen in de week, klaar staat om hulp te bieden aan dieren in de omgeving.

 

Alle dieren in nood

“De werkwijze van de dierenambulance Twente stond ons niet meer aan”, legt Miranda Mengerink uit. Het precieze hoe en waarom laten ze voor wat het is. Wel willen Miranda en Colinda kwijt dat het ze aan het hart ging dat wilde dieren niet meer werden geholpen en ook kadavers niet meer werden opgeruimd. “Dat ging tegen ons gevoel in”, zegt Colinda. “Een dier in nood is een dier in nood!”

 

Met het Huis voor Dieren, waar meer dan 20 vrijwilligers dieren opvangen die om wat voor reden dan ook een ander thuis nodig hebben, was er direct een klik. De dierenliefhebbers vonden elkaar in het idee om zelf de ambulancedienst op te zetten. “Nu moet de dierenambulance Twente uit Enschede komen en dat kan al te laat zijn. Wij zijn bovendien dag en nacht bereikbaar en zorgen voor alle dieren, niet alleen gehouden dieren.” In de praktijk zou het kunnen betekenen dat er twee verschillende organisaties naar dezelfde noodsituatie rijden. “We hopen in de toekomst te kunnen samenwerken. Voorlopig is er nog geen afstemming.”

 

Stichting Dierenlot

Het Huis voor Dieren wordt gesteund door de landelijke stichting Dierenlot en daarmee werd contact opgenomen. Dierenlot was in staat een ambulancebus beschikbaar te stellen. Daarnaast kreeg het nieuwe initiatief steun van een dierenarts in Hengelo en zo kon de alternatieve dierenambulance een vliegende start maken. Om de kosten in de toekomst te kunnen dragen wordt er verder naarstig gezocht naar sponsoren.

 

De nieuwe bus met de laatste snufjes op het gebied van dierenwelzijn kon op veel bewonderende blikken rekenen van de vrijwilligers. Ze staan te popelen om hulpbehoevende dieren te gaan helpen. “We zijn hier heel super blij mee!”, aldus een enthousiaste Suzanne Kellerhuis. (AJ/BM)

 

De dierenambulance van Zorgteam Twente is bereikbaar op telefoonnummer 06-19223355.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Geen gouden kranen in ‘sportpaleis’

Onderdeel van de kadernota die 22 september vastgesteld moet worden is het bepalen in welke...
16-09-2020

Raad worstelt met kadernota

In Borne is men niet gewend om met een kadernota te werken. Een plan in grote lijnen, waarbinnen...
15-09-2020

Gemeente Borne neemt duurzame energie af van...

Samen met nog negen Twentse gemeenten zet de gemeente Borne verdere stappen in de verduurzaming...
14-09-2020

Gezamenlijk werken aan beter imago

De slechte rapportcijfers voor ‘vertrouwen in bestuur’ en ‘samenwerking met...
09-09-2020

Verder met de energietransitie

In concept heeft de gemeente Borne aangeboden om aan de Twentse opgave om in 2030 de helft van...
09-09-2020

Snelheidsrecord raadsvergadering

In exact 52 seconden was de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond voorbij. Op de agenda een...
08-09-2020