Agnes Borggreve Beste Buur van Borne
WINNARES BOKAAL 2020: ‘ACH, IK VIND HET LEUK OM IETS VOOR MENSEN TE DOEN’

Agnes Borggreve Beste Buur van Borne

Op voorspraak van Esther Baart werd haar buurvrouw Agnes Borggreve zaterdagmorgen uitgeroepen tot de Beste Buur van Borne 2020. ‘Ze helpt overal waar ze kan. Haalt boodschappen voor de koffieochtend van de ouderen in De Wanne, houdt met allen contact, probeert hangjongeren en statushouders te helpen en onderhoudt samen met haar man de vernieuwde gezamenlijke binnentuin’, zo luidde de motivatie van Esther. De jury van de Beste Buur Bokaal, een initiatief van de woningcorporatie Welbions en de gemeente Borne, kon niet anders dan erin meegaan en overhandigde Agnes de bokaal, bloemen en een dinerbon voor twee.

 

‘Het is goed om dankjewel te zeggen’

De feestelijke bijeenkomst bij restaurant Il Tartufo vond vanwege corona plaats in een aangepaste setting. Want ondanks een record van 16 nominaties konden er vanmorgen slechts vijf bij aanwezig zijn. “Het is niet anders”, aldus directeur Eric Markvoort van Welbions in zijn openingswoord, “maar de waarde die we aan deze verkiezing hechten is er niet minder om. Het is goed om dankjewel te kunnen zeggen tegen mensen die veel voor de samenleving doen. En ook bij ons gaat het niet alleen om stenen, maar vooral ook om de sociale context.”

 

Daarna was het de beurt aan wethouder Michel Kotteman om de winnaar uit de zestien inzendingen bekend te maken. Maar voor het zover was ging ook hij in op het belang van een dergelijke verkiezing. ”Een goede buur is beter dan een verre vriend klinkt als een cliché, maar het is wel waar”, zo zei hij. “Dat heeft deze zorgelijke coronatijd nog eens bewezen. De noaberhulp, het omzien naar elkaar, is alleen maar versterkt. Bovendien geeft het voor mensen gezelligheid, het breekt de dag en gaat de eenzaamheid tegen.”

 

Vervolgens ging hij in op het recordaantal inzendingen. “Dat is geweldig, de nominaties waren heel divers en liepen uiteen van boodschappen halen en kranten brengen, tot het particulier onderhouden van de openbare ruimte en het organiseren van buurtactiviteiten. In alle gevallen betrof het mensen die er zelf ook plezier aan beleven en zo moet het ook zijn”, vertelde hij. Maar de uiteindelijke winnares werd dus Agnes Borggreve, die met stomheid geslagen was toen ze haar naam hoorde vallen. “Ik ben helemaal verbouwereerd, maar dit is geweldig”, stamelde ze.

 

Oprecht trots

Nadat ze eenmaal de bokaal in handen had en weer aan tafel schoof bij haar man Johan en buurvrouw Esther, kwam de nuchterheid boven. “Natuurlijk is dit geweldig, en Johan en ik zijn heel vereerd dat we door Esther zo in het zonnetje zijn gezet, maar we doen dit alles met plezier hoor.” Tien jaar geleden verhuisden Agnes en Johan van Deurningen naar Borne. “Daar hebben we nog geen seconde spijt van en het is goed iets voor de samenleving te kunnen doen. Het vrijwilligerswerk zit nu eenmaal in mijn bloed, dat doe ik ook bij de Voedselbank. Het kost dus allemaal niet zoveel moeite, maar ik ben wel oprecht trots op deze prijs.”

 

Na de prijsuitreiking werd alle aanwezigen nog een kleine lunch aangeboden. De genomineerden die er zaterdagmorgen niet bij konden zijn, krijgen volgende week bericht. Daarbij zit tevens de motivatie voor hun nominatie ingesloten, alsmede een bloemenbon. (AJ/BM)

 

De overige geselecteerden van de nomininaties: Jeroen Hoppenbrouwer, Bennie Eenink, Anny Jasco en Leo Oude Huikink.

 

reageren op deze pagina
HS — 27 sep 2020
Hoezo een beste buur het is niks meer je plicht om mensen te helpen maar dat is in Nederland ver te zoeken .
André Aansorgh — 27 sep 2020
Een zeer rechte winnaar uiteraard, ik zat in de jury👍😀
Conny — 27 sep 2020
Tante Agnes én oom Johan, van Harte Gefeliciteerd! Dik verdiend!
Annie Volkeri k — 26 sep 2020
Leo Oude Huikink
Gefeliciteerd met de nominatie!!!!
Zeer verdiend!!
Groeten Annie & Bernard Volkerink
Anja en alwie — 26 sep 2020
Gefeliciteerd tante Agnes en ook voor Ome Johan
Samen zijn jullie een mooi team
E.Baart — 26 sep 2020
Hartelijk gefeliciteerd Agnes !! Wel verdiend!!

Beste Buur 2020

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Provincie deelt Borne oranje kaart uit

In het systeem van interbestuurlijk toezicht van provincie op gemeenten kleurt Borne oranje....
16-04-2021

‘Bricks, Bites en Behaviour’

Tijdens het Politiek Beraad dinsdagavond bleek dat het diverse fracties nog niet helemaal...
06-04-2021

Verwarring en ongeloof over nieuw financieel beeld

Tijdens het Politiek Beraad dinsdagavond bleek dat een groot deel van de gemeenteraad maar...
31-03-2021

‘Borne blijft financieel gezond’

Na alle cijfers nog eens grondig doorgespit te hebben komt het college van burgemeester en...
26-03-2021

Keuzes voor ’t Wooldrik

De herontwikkeling van sportpark ’t Wooldrik is een van de grootste projecten die in de...
25-03-2021

College kiest voor intrekken bij Kulturhus

Het College stelt de gemeenteraad voor om de gemeentelijke organisatie te gaan huisvesten in en...
25-03-2021