Carnavalsgala in Zenderen gaat online
DOLDRAEJERS MAKEN VAN DE CORONANOOD EEN DEUGD

Carnavalsgala in Zenderen gaat online

Op dinsdag 1 september meldde voorzitter Henk van den Berg van de Stichting Borns Carnaval dat alle grootschalige feestelijkheden het komende seizoen zouden worden afgelast. “Wel is in onderling overleg afgesproken dat de verenigingen in klein verband creatief kunnen zijn door het initiëren van zaken om de leden te blijven binden. Dat vraagt om inventiviteit, maar dat mag je ook van een carnavalsvereniging verwachten”, zo voegde hij eraan toe. Een opmerking die bij De Doldraejers in Zenderen niet tegen dovemansoren bleek gezegd. Op zaterdag 6 februari presenteren zij hun allereerste Online Gala-avond.

 

‘Wát kunnen we dan wél? werd ons motto’

Gerben Besselink, voorzitter van de Zenderense carnavalisten, steekt zijn enthousiasme voor dit bijzondere project niet onder stoelen of banken. “Het besluit dat we als Stichting in september namen, was helemaal goed. Het kon gewoonweg ook niet anders. Toch zaten we als Doldraejers niet bij de pakken neer. Wat kunnen we dan wél om onze leden bij elkaar te houden? werd al snel het motto. Want een carnavalsjaar in stilte voorbij laten gaan was gewoon geen optie”, zegt hij. Uiteindelijk rolde er kortgeleden dus het plan uit het jaarlijkse gala, één week vóór het carnavalsweekend, toch in de benen te helpen. Niet zoals gebruikelijk in de grote feesttent aan de Lidwinaweg, maar lekker thuis op bank te volgen. Online dus, waarbij het ‘Doldraejers DolDwaze PretPakket’ nog eens voor een extra carnavaleske noot zal zorgen.

 

Alle werkgroepen, commissies en andere geledingen van de carnavalsvereniging kregen het verzoek een ‘act’ te maken en deze op video vast te leggen. Waarbij nog eens nadrukkelijk alle coronaspelregels werden opgesomd (zoals de anderhalve meter), plus een aantal technische randvoorwaarden, want uiteindelijk worden alle video’s tot één grote productie samengevoegd. “Áls het maar ludiek is en voor iedereen geschikt om naar te kijken”, aldus Besselink.

 

Doldraejers DolDwaze PretPakket

Daar bleef het echter niet bij, want natuurlijk rees al snel de vraag hoe deze unieke gala-avond bij een zo groot mogelijk publiek te krijgen. Zo ontstond het plan om een typisch Zenderens pakket in de verkoop te doen dat als symbolisch toegangskaartje voor het gala gaat dienen. Het pakket kreeg de naam ‘Het Doldraejers DolDwaze PretPakket’ en zal naast een natje en een droogje onder meer een aantal feestgevoel-verhogende artikelen bevatten, alsmede een bingokaart, een loterijlot én natuurlijk de link naar de online avond die op zaterdagavond 6 februari om exact 20.11 uur actief zal zijn. “Het zou me overigens niet verbazen dat dit pakket de komende tijd nog verder zal worden aangevuld”, zegt Besselink lachend. “Als de creatieve geesten in ons kerkdorp eenmaal losgaan, kun je nog wonderlijke dingen verwachten.”

 

Ook voor sponsoren is dit een uitgelezen kans om in deze lastige tijden hun producten en diensten aan te bieden in de Zenderense woonkamers. Zij kunnen via www.de-doldraejers.nl/gala namelijk aangeven hoe zij een plekje in het PretPakket voor zich zien. “We hopen op mooie kortingsacties en give-aways, zodat het een echte win-win situatie wordt: de Zenderenaar steunt haar lokale ondernemers door het pakket aan te schaffen, en de ondernemer kan kosteloos een aanbieding doen in het PretPakket”, aldus Besselink. “Daarmee wordt het nóg aantrekkelijker om ook dit jaar de gala-avond te beleven!”

 

Tot 1 januari hebben de leden de tijd hun video aan te bieden. Daarna begint de grote montage en zal ook de verkoop van het pretpakket met ‘toegangskaartje’ volop worden opgestart. “Dit gaat helemaal goed komen”, zo besluit de voorzitter. “Het enthousiasme voor dit project is groot binnen de vereniging en ik denk dat we ook daarbuiten de mensen een groot plezier kunnen doen. Het carnaval leeft echt in Zenderen en dit is een uitgelezen kans om het ondanks alle afgelastingen ook in leven te houden.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wientje werpt haar schaduw vooruit

Het duurt weliswaar nog twee weken, maar zaterdag was er ontegenzeggelijk al iets van het...
17-10-2021

Foxycreek Brewers en Verjaardagsbox winnaars

Dinsdagavond kwamen drie van de bijna tachtig teams die deelnamen aan de Slag om Borne nog...
28-09-2021

Kareltje zet dorp op z’n kop

Vooraf werd de Slag om Borne, een dorpsspel dat het midden zou houden tussen een pubquiz, een...
19-09-2021

Slag om Borne in startblokken

‘Dappere broeders en zusters van Borne. Heldhaftige vrouwen en mannen van het goede leven....
02-09-2021

Belevingstheater verplaatst naar 2 april 2022

Op 3 april 2020 was het precies 75 jaar geleden dat Borne werd bevrijd. Het zou groots worden...
30-08-2021

Gezelligheid troef in dorpscentrum

Ook vandaag was het, ondanks de soms miezerige regen, weer plezierig toeven in het dorpscentrum...
29-08-2021