Bliksembezoek van Sint aan Borne
14-11-2020
GOEDHEILIGMAN BELOOFT DIT JAAR DE CADEAUTJES IN BORNE TE KOPEN

Bliksembezoek van Sint aan Borne

Rond het middaguur kwam de Goedheiligman dan toch aan in Nederland. Een aankomst die nogal wat voeten in aarde had, want tot op het laatste moment bleef het onduidelijk waar hij nu precies aan wal stapte. Het werd uiteindelijk de Dieuwertje Blokkade, vlakbij het grote Pietenhuis, waar de Sint even later een bijna Koninklijk defilé wachtte. Amper driekwartier nadat het Sinterklaasjournaal haar rechtstreekse verslag van de aankomst en het aansluitende defilé had beëindigd, maakte de witbebaarde bisschop al zijn verrassende opwachting in de raadszaal van het gemeentehuis in Borne.

 

‘Het komt allemaal wel goed’

Het was een even zo verraste burgemeester Jan Pierik, die de Sint namens alle kinderen in onze gemeente welkom heette. Een welkom van korte duur zo bleek al snel, want de Sint was er louter en alleen om duidelijk te maken dat de kinderen zich - ondanks zijn fysieke absentie de komende weken - geen zorgen hoeven te maken over het wel of niet bezorgen van de cadeautjes. “Dat komt allemaal wel goed”, zo zei hij en terloops verzekerde hij de kinderen ook dat vanaf vanavond het schoentje weer kan worden gezet.

 

Burgemeester Pierik op zijn beurt maakte van de gelegenheid gebruik de Sint te vragen zijn cadeautjes dit jaar vooral in Borne te kopen. “Want ook voor onze winkeliers zijn het moeilijke tijden”, zo zei hij. Een verzoek dat de Sint met graagte wilde inwilligen. En daarna was het alweer voorbij. Met een krachtig ‘Dag hoor’ vertrok de hoge en onverwachte gast weer net zo snel als dat hij was gekomen.

 

Videobellen en tekeningen maken

Overigens hoeven alle kinderen en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s de komende weken niet helemáál van de gulle gever verstoken te blijven. Sterker nog: de Bornse organisatie die jaarlijkse garant staat voor de intocht en voor de vele huisbezoeken van de Sint heeft in dit coronajaar het videobellen in de strijd geworpen om het sprookje van 5 december levendig te kunnen houden. Op www.sintinborne.nl staan de spelregels en kan er een afspraak worden gemaakt met Sint en Piet. En daarnaast staat er vanaf komende woensdag tot 5 december een speciale brievenbus in het Kulturhus, waarin kinderen een tekening voor Sinterklaas kunnen deponeren. (JW/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Manon — 15 nov 2020
Een goede zet van de burgemeester en een nog verantwoord van de Sint! Fijn dat er nog 3 weken de tijd is om gespreid de kadootjes in te slaan!
Ernst — 14 nov 2020
Wat een meer dan mooi en goed alternatief, klasse

 

 

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Bløf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024

Tribute Festival terug in Hertme

Na het daverende succes van vorig jaar is het tijd voor de tweede editie van het Tribute...
15-02-2024

Hees maar voldaan doven carnavalisten het vuur

Zo fris en monter als alle carnavalshoogheden vrijdagavond nog in de raadszaal van het...
13-02-2024