Bliksembezoek van Sint aan Borne
14-11-2020
GOEDHEILIGMAN BELOOFT DIT JAAR DE CADEAUTJES IN BORNE TE KOPEN

Bliksembezoek van Sint aan Borne

Rond het middaguur kwam de Goedheiligman dan toch aan in Nederland. Een aankomst die nogal wat voeten in aarde had, want tot op het laatste moment bleef het onduidelijk waar hij nu precies aan wal stapte. Het werd uiteindelijk de Dieuwertje Blokkade, vlakbij het grote Pietenhuis, waar de Sint even later een bijna Koninklijk defilé wachtte. Amper driekwartier nadat het Sinterklaasjournaal haar rechtstreekse verslag van de aankomst en het aansluitende defilé had beëindigd, maakte de witbebaarde bisschop al zijn verrassende opwachting in de raadszaal van het gemeentehuis in Borne.

 

‘Het komt allemaal wel goed’

Het was een even zo verraste burgemeester Jan Pierik, die de Sint namens alle kinderen in onze gemeente welkom heette. Een welkom van korte duur zo bleek al snel, want de Sint was er louter en alleen om duidelijk te maken dat de kinderen zich - ondanks zijn fysieke absentie de komende weken - geen zorgen hoeven te maken over het wel of niet bezorgen van de cadeautjes. “Dat komt allemaal wel goed”, zo zei hij en terloops verzekerde hij de kinderen ook dat vanaf vanavond het schoentje weer kan worden gezet.

 

Burgemeester Pierik op zijn beurt maakte van de gelegenheid gebruik de Sint te vragen zijn cadeautjes dit jaar vooral in Borne te kopen. “Want ook voor onze winkeliers zijn het moeilijke tijden”, zo zei hij. Een verzoek dat de Sint met graagte wilde inwilligen. En daarna was het alweer voorbij. Met een krachtig ‘Dag hoor’ vertrok de hoge en onverwachte gast weer net zo snel als dat hij was gekomen.

 

Videobellen en tekeningen maken

Overigens hoeven alle kinderen en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s de komende weken niet helemáál van de gulle gever verstoken te blijven. Sterker nog: de Bornse organisatie die jaarlijkse garant staat voor de intocht en voor de vele huisbezoeken van de Sint heeft in dit coronajaar het videobellen in de strijd geworpen om het sprookje van 5 december levendig te kunnen houden. Op www.sintinborne.nl staan de spelregels en kan er een afspraak worden gemaakt met Sint en Piet. En daarnaast staat er vanaf komende woensdag tot 5 december een speciale brievenbus in het Kulturhus, waarin kinderen een tekening voor Sinterklaas kunnen deponeren. (JW/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Manon — 15 nov 2020
Een goede zet van de burgemeester en een nog verantwoord van de Sint! Fijn dat er nog 3 weken de tijd is om gespreid de kadootjes in te slaan!
Ernst — 14 nov 2020
Wat een meer dan mooi en goed alternatief, klasse

 

 

Pepernoten-brandalarm op ’t Oldhof

We hebben hem dit jaar niet veel gezien, de Goedheiligman. Hij zou immers vooral...
04-12-2020

Bornse Hulp-Sint bij Op1 aan tafel

Zaterdag komt de Goedheiligman aan in Nederland. Traditioneel hét moment voor klein (en...
13-11-2020

Sinterklaas in crisistijd

We leven in onwezenlijke tijden. Het coronavirus beperkt ons aanzienlijk in het dagelijkse doen...
11-11-2020

De midwinterhoorn gaat weer klinken

De Boornse Mirreweenterhoornblazers laten hun hoorns weer klinken in de straten van Borne. Vanaf...
09-11-2020

Première Sinterklaasfilm op losse schroeven

‘Alles is anders’, de allereerste Twentse Sinterklaasfilm en gemaakt door...
04-11-2020

Woorden van troost

De zevende editie van de nagedachtenisavond Verbonden in Licht op de begraafplaats in Borne is...
24-10-2020