Pepernoten-brandalarm op ’t Oldhof
TUMULTUEUZE START TIJDENS SINTERKLAASBEZOEK

Pepernoten-brandalarm op ’t Oldhof

We hebben hem dit jaar niet veel gezien, de Goedheiligman. Hij zou immers vooral ‘thuis’ blijven werken, vanuit zijn koninklijke Pietenhuis. Maar op 4 december, de dag vóór zijn verjaardag, was ‘ie er wel. Sterker nog, hij had de nacht al slapende doorgebracht op de Oldhofschool in de hoop de groepen 1 tot en met 8 op ‘gepaste afstand’ te kunnen ontmoeten. Dat de Sint vanmorgen echter zou worden gewekt door een heus brandalarm, was in geen enkel scenario opgenomen. Gelukkig was het feest er even later niet minder om.

 

Brandalarm

Volgens de verhaallijn zouden er een aantal pepernoten aanbranden in een speciaal daarvoor opgestelde magnetron. De rookontwikkeling was echter dermate groot dat het echte brandalarm afging. Na de nodige telefoontjes kon het euvel gelukkig snel worden verholpen, waarna Sinterklaas aan zijn feestelijke programma kon beginnen. Niet zoals andere jaren op het schoolplein, maar lekker intiem in de kleine hal en… groepsgewijs natuurlijk.

 

Als eersten waren de ukkies uit de groepen 1 en 2 aan de beurt. En aan het optreden van Sinterklaas te oordelen, had ‘ie een goede nachtrust gehad. Alert én met veel kwinkslagen duurde het maar even totdat ‘ie het grut ‘in zijn vingers’ had. Samen met hen deed hij zwemoefeningen, strikte hij de veters van zijn werkschoenen en ook tijdens een dansje toonde hij zich leniger dan ooit. De kinderen vonden het prachtig.

 

In de loop van de ochtend volgen ook de andere groepen waarna Sint zijn ronde vervolgt door Borne en ook veel andere scholen met een bezoek zal vereren. Bijvoorbeeld De Vonder, waar zijn bezoek al via een speciaal Sinterklaas-videojournaal werd aangekondigd. En zo werd het, ondanks het vroege brandalarm, toch nog een feestelijke start van deze bijzondere dag. (BM)

 

Sint op de Oldhofschool

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020

Belevingstheater naar oktober 2021

Op 3 april was het precies 75 jaar geleden dat Borne werd bevrijd. Er stond een groots programma...
18-12-2020

Toch geen kerststal in Hertme

Ruim anderhalve week geleden zag de Kerststalgroep Hertme het allemaal nog zonnig in. Met veel...
16-12-2020