Jozef en Maria zijn onderweg
09-12-2020
DIT JAAR GEEN KERSTWANDELING VOOR DIJKHUISBEWONERS, MAAR…

Jozef en Maria zijn onderweg

De afgelopen jaren wandelden ruim honderd bewoners van Het Dijkhuis, samen met familie, begeleiders en vrijwilligers, door Oud Borne om symbolisch de ster uit het kerstverhaal te volgen. Tijdens hun wandeling kwamen ze dan een herder tegen, maar ook een engel, koning Balthazar, de Drie Koningen én natuurlijk Jozef, Maria en het Kindje Jezus. Maar ja… die wandeling zit er dit jaar gewoonweg niet in. ‘Niet getreurd, als de mensen niet naar de krib komen, dan gaat de krib wel naar de mensen’, zo redeneerden de welzijnswerkers van het woonzorgcentrum. En dus maakten ze deze dagen filmopnamen van de verschillende taferelen, die tijdens de komende kerst zullen worden vertoond.

 

Op zoek naar een plaats in de herberg

Zo kon het gebeuren dat Jozef en Maria, samen met een ezel, de verschillende TMZ-locaties in de regio afgingen om te vragen of er een plaats voor hen in de herberg was. Uiteindelijk belandden ze toch weer in Borne om tot slot bij de vernieuwde kapschuur van belevingstuin Bonte Koe te eindigen waar de kleine werd geboren. In hun zoektocht ernaartoe, waarbij onder andere ook de Mariakapel werd aangedaan, werden ze gevolgd door de camera’s van Stichting Goal uit Goor, die recreatieve activiteiten verzorgt voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderen met een zorgbehoefte én door Bettina Hogeweg en Miranda Achterkamp, die het project namens Het Dijkhuis begeleidden.

 

En hoewel het voor de toevallig passerende mensen ietwat vreemd aandeed om ineens oog in oog te staan met de hoofdrolspelers uit het aloude kerstverhaal, was de bezieling er tijdens de opnamen niet minder om. Zelfs de schapen schikten zich moeiteloos in hun rol om daarmee een onvergetelijke bijdrage te kunnen leveren aan een bijzonder kerstfeest in wording. Een feest waarbij de frisse neus voor de bewoners weliswaar zal ontbreken, maar het hartverwarmende spel alles goed maakt. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024