Jozef en Maria zijn onderweg
09-12-2020
DIT JAAR GEEN KERSTWANDELING VOOR DIJKHUISBEWONERS, MAAR…

Jozef en Maria zijn onderweg

De afgelopen jaren wandelden ruim honderd bewoners van Het Dijkhuis, samen met familie, begeleiders en vrijwilligers, door Oud Borne om symbolisch de ster uit het kerstverhaal te volgen. Tijdens hun wandeling kwamen ze dan een herder tegen, maar ook een engel, koning Balthazar, de Drie Koningen én natuurlijk Jozef, Maria en het Kindje Jezus. Maar ja… die wandeling zit er dit jaar gewoonweg niet in. ‘Niet getreurd, als de mensen niet naar de krib komen, dan gaat de krib wel naar de mensen’, zo redeneerden de welzijnswerkers van het woonzorgcentrum. En dus maakten ze deze dagen filmopnamen van de verschillende taferelen, die tijdens de komende kerst zullen worden vertoond.

 

Op zoek naar een plaats in de herberg

Zo kon het gebeuren dat Jozef en Maria, samen met een ezel, de verschillende TMZ-locaties in de regio afgingen om te vragen of er een plaats voor hen in de herberg was. Uiteindelijk belandden ze toch weer in Borne om tot slot bij de vernieuwde kapschuur van belevingstuin Bonte Koe te eindigen waar de kleine werd geboren. In hun zoektocht ernaartoe, waarbij onder andere ook de Mariakapel werd aangedaan, werden ze gevolgd door de camera’s van Stichting Goal uit Goor, die recreatieve activiteiten verzorgt voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderen met een zorgbehoefte én door Bettina Hogeweg en Miranda Achterkamp, die het project namens Het Dijkhuis begeleidden.

 

En hoewel het voor de toevallig passerende mensen ietwat vreemd aandeed om ineens oog in oog te staan met de hoofdrolspelers uit het aloude kerstverhaal, was de bezieling er tijdens de opnamen niet minder om. Zelfs de schapen schikten zich moeiteloos in hun rol om daarmee een onvergetelijke bijdrage te kunnen leveren aan een bijzonder kerstfeest in wording. Een feest waarbij de frisse neus voor de bewoners weliswaar zal ontbreken, maar het hartverwarmende spel alles goed maakt. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020