Kabouterpad overleeft jaarwisseling niet
02-01-2021
‘HEEL JAMMER’, ALDUS EEN TELEURGESTELDE JUDITH HEGEMAN

Kabouterpad overleeft jaarwisseling niet

Het leek een sprookje, het nieuwe kabouterpad dat Judith Hegeman in de week voor kerst creëerde op en rond het wandelpad in de groene zone in de Bornsche Maten, die grenst aan Hengelo. Op nieuwjaarsdag veranderde de komst van de nieuwe mini-kolonie echter in een boze droom, toen haar duidelijk werd dat vernielingen op de avond ervoor een langer bestaan van het pad onmogelijk maakte. ‘”Heel jammer”, aldus een teleurgestelde Judith. “De schade is te groot om het nog te kunnen herstellen."

 

Niet de eerste vernielingen

De vernielingen op oudejaarsavond waren overigens niet de eerste. Twee dagen eerder waren er ook al ongenode gasten die kaartjes met opdrachten verbrandden of helemaal verwijderden en een aantal kabouters vernielden. “Dat hadden we net allemaal hersteld met nieuwe kaartjes en ‘verse’ kabouters, maar nu is er geen redden meer aan. Ik vind het vooral jammer omdat het pad duidelijk in een behoefte voorzag. Vele gezinnen hebben de afgelopen anderhalve week al plezier beleefd aan het pad en dat zou ook de komende periode zo kunnen zijn. Niet dus…”

 

Wie de daders zijn, blijft ongewis. Het gezegde dat de kaboutertjes het dan wel zullen hebben gedaan, gaat in dit geval uiteraard niet op, maar jammer is het allemaal wel. Toch weet Judith vooralsnog niet van opgeven. “Wellicht creëer ik in het voorjaar nog een nieuwe zoektocht, maar voorlopig houdt het pad dus even op te bestaan.” (BM)

 

Lees ook onze eerdere berichtgeving: Kabouters ontdekken in de Bornsche Maten

 

foto: © Judith Hegeman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
David — 02 jan 2021
Aan alle lieve mensen van Borne: laten we positief het nieuwe jaar ingaan. Dit is zo’n mooie aanwinst voor de wijk en een goed initiatief! Nu lees ik bovenstaand bericht en ik weet niet wat ik lees. Laten we van de spullen van een ander afblijven. Dit kan en mag niet weer gebeuren. Zo snel mogelijk de boel herstellen, desnoods met gemeenschapsgeld.
Jenny — 02 jan 2021
Het kabouterpad overleeft het niet. Ik weet niet wat ik lees. Waarom moet ook dit leuke initiatief verloren gaan.
Hebben de asocialen die dit op hun geweten hebben niks anders te doen gehad?
Ouders en kinderen hebben er zo veel plezier aan beleefd.
Hoe leg je dit weer uit aan de kleintjes!
Hans — 02 jan 2021
Het kabouterpad was echt leuk voor de vele jonge kinderen én hun ouders uit de wijk en dan blijkt wederom dat vermoedelijk iets oudere kinderen ook hiervoor geen respect meer hebben. Het is te hopen dat ouders hun kinderen even flink bevragen en zorgen dat de dadertjes zich melden. De crowdfundingaktie is een goed idee, de spaarpot vd daders zou dan een goed begin zijn.
Nico — 02 jan 2021
Dat viel te verwachten. Als ik zie met wat voor vuurwerk sommige kinderen rondlopen dan vraag ik mij echt af wat voor ouders die hebben.

Crowdfunding een idee voor een hufterproof kabouterpad?
Yvet — 02 jan 2021
Super jammer! Wij hebben er 2 keer heel veel plezier aan beleefd met onze kinderen en een nichtje. We zagen toen al wel beschadigde kabouters. Helaas wisten ze dus niet van ophouden...
Hubert — 02 jan 2021
Als deze daders of groep er echt plezier (???)aan hebben beleefd, zou ik hun aanraden : Wees dan ook zo groot en moedig om je te melden bij Mevr. J Hegeman om de schade vergoeden en excuses aanbieden, omdat jullie voor vele mensen en kinderen het plezier van de kabouterroute hebt ontnomen. Ik hoop van harte dat jullie je verantwoording durven te nemen om je te melden.
opa — 02 jan 2021
Waar moet/gaat dit naar toe...
Tja, een buurtbewoner betrapte achter de Oude Rietkamp 2 kleine jongetjes die hard wegrenden. Hij maakte het vuur uit; de tekst was nog net leesbaar.
Beide jongetjes verdwenen met hun lucifers of aansteker. Van hun ouders gekregen?
Wie zich afvraagt waar het met deze jeugd naar toe gaat moet zich afvragen waar ze vandaan komen...
Joris van Hoof — 02 jan 2021
Wat jammer, het was een erg leuk en leerzaam wandelingetje voor de kinderen. Gelukkig hebben wij er nog van kunnen genieten. En wat een ongelofelijk trieste actie van deze vandalen.
J. Bakker — 02 jan 2021
De dader of daders zullen zich wel geweldig voelen nu ze het plezier van anderen vergald hebben. Supertrots natuurlijk. Wat een kneus of kneuzen.
Herman — 02 jan 2021
Te zot voor woorden. Waar moet/gaat dit naar toe!!!!!!!!!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024