Het is klaar voor Jan en Cindy
31-01-2021
BAKKERIJ KOEHORST SLUIT DEFINITIEF DE DEUREN

Het is klaar voor Jan en Cindy

Het is twee minuten voor elf zondagmorgen als nog net de laatste klant naar binnen wipt. Met een zak vol krentenbollen en natuurlijk een doosje Bornsche Maatjes stapt ze tevreden weer naar buiten. Dan zit het erop voor Jan en Cindy Koehorst. Vanaf 1998 gooiden ze hun ziel en zaligheid in de bakkerij die ze van vader Peter overnamen. En nu, na ruim twintig jaar, is het voorbij. Ze pakken de sleutels en gooien de beide winkeldeuren in het slot. Voorgoed. “Een hele mooie periode, maar nu wordt het tijd voor wat anders”, klinkt het zelfverzekerd.

 

‘We zien het wel’

Blijdschap, gelatenheid, maar vooral ook nuchterheid, vechten bij beiden dan om voorrang. “Het is mooi geweest”, zegt Jan, maar het dubbele gevoel overheerst. “Ik ben blij dat er nu een druk van mijn schouders valt en dat ik minder (nachtelijke) uurtjes hoef te draaien, maar tegelijk realiseer ik me ook dat er nu een einde komt aan een familiegeschiedenis die in 1947 begon toen Andries en Willemien Koehorst de toenmalige bakkerij Meijer overnamen op de hoek van de Grotestraat en de Von Bönninghausenstraat.” Ook Cindy zit er op dezelfde manier in, al doet haar opgewekte insteek anders vermoeden. “We zien het wel. De eerste tijd zullen we ongetwijfeld in een gat vallen, maar het komt vanzelf wel goed.”

 

Even eerder was het ook burgemeester Jan Pierik die nog een doos Bornsche Maatjes scoorde en tegelijkertijd namens de gemeente Borne zijn dank overbracht aan Jan en Cindy. Dank voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid bij alles wat er leeft en speelt binnen de gemeente. De afzwaaiende ondernemers werden er ietwat verlegen van, maar - nuchter als ze zijn - herpakten ze zich snel. Want het leven gaat door.

 

Bornsche Maatjes

De dag van afscheid wordt vanmiddag voortgezet met alle medewerkers. Niet met een groot feest, dat kan nu even niet. Maar in groepjes van drie worden ze dan bedankt voor hun betrokkenheid in de afgelopen jaren. Voor iedereen staat er een goed gevuld verrassingspakket klaar, plus een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld boekwerkje, waarin de geschiedenis van echte bakker Koehorst in geuren en kleuren wordt beschreven. Komende donderdag heropent de opvolger van Jan en Cindy, Bakkerij Nollen, de deuren. Eén troost: de Bornsche Maatjes blijven ook dan weer over de toonbank gaan. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T Huiskes — 01 feb 2021
Dank voor de vele jaren in beide vestigingen - en ook dank voor de vele bollen aan diverse verenigingen - jullie waren erg betrokken bij de Bornse samenleving - en ik wens jullie veel rust en geniet van het "nieuwe" leven!
Bert de Groote — 31 jan 2021
Jan en Cindy, dank voor het al de jaren krenten en rozijnen bollen met de Bornse Fiets vierdaagse, dank namens de Bornse Schaats- Skeelervereniging, een mooie en ontspannen toekomst samen
Wim Geul — 31 jan 2021
Cindy, Jan, bedankt voor alles wat jullie voor onze gemeenschap hebben gedaan en hebben betekend. Er was geen evenement waar bakkerij Koehorst niet aan heeft bijgedragen, nogmaals dank voor deze betrokkenheid.
Ik wens jullie een gezond en een geweldig “nieuw leven” toe. Graag tot ziens.
Harm Hoek — 31 jan 2021
En nu genieten van jullie tijd samen

Rian Jannink: ‘Ik ben supertrots op jullie’

Emotioneel en met een door verkoudheid ietwat gebroken stem nam Rian Jannink-Schabbink...
09-05-2022

De ziel is terug in de aloude pastorie

Het was al in 1887 dat de pastorie van de St. Stephanuskerk werd gebouwd. De neo-Hollandse...
18-04-2022

Juf Ria zegt kinderopvang vaarwel

Veel Bornenaren zullen haar kennen, want het was al op 1 februari 1993 dat Ria Bosman in dienst...
14-04-2022

Vier keer goud voor Keurslager Rensink

Op de vitrine bij Keurslager Rensink aan de Nieuwe Kerkstraat is er deze week een bijzondere...
05-04-2022

Peter Korf wast even buiten Borne

Op de dag dat Peter Korf zijn handtekening zette onder de verkoopakte van zijn pand aan de...
05-04-2022

Rieky Lucas na 52 jaar Jachtlust met pensioen

Rieky Lucas kwam in het jaar 1966 in dienst bij Hotel & Restaurant Jachtlust in Hertme. Ze...
03-04-2022