Het is klaar voor Jan en Cindy
31-01-2021
BAKKERIJ KOEHORST SLUIT DEFINITIEF DE DEUREN

Het is klaar voor Jan en Cindy

Het is twee minuten voor elf zondagmorgen als nog net de laatste klant naar binnen wipt. Met een zak vol krentenbollen en natuurlijk een doosje Bornsche Maatjes stapt ze tevreden weer naar buiten. Dan zit het erop voor Jan en Cindy Koehorst. Vanaf 1998 gooiden ze hun ziel en zaligheid in de bakkerij die ze van vader Peter overnamen. En nu, na ruim twintig jaar, is het voorbij. Ze pakken de sleutels en gooien de beide winkeldeuren in het slot. Voorgoed. “Een hele mooie periode, maar nu wordt het tijd voor wat anders”, klinkt het zelfverzekerd.

 

‘We zien het wel’

Blijdschap, gelatenheid, maar vooral ook nuchterheid, vechten bij beiden dan om voorrang. “Het is mooi geweest”, zegt Jan, maar het dubbele gevoel overheerst. “Ik ben blij dat er nu een druk van mijn schouders valt en dat ik minder (nachtelijke) uurtjes hoef te draaien, maar tegelijk realiseer ik me ook dat er nu een einde komt aan een familiegeschiedenis die in 1947 begon toen Andries en Willemien Koehorst de toenmalige bakkerij Meijer overnamen op de hoek van de Grotestraat en de Von Bönninghausenstraat.” Ook Cindy zit er op dezelfde manier in, al doet haar opgewekte insteek anders vermoeden. “We zien het wel. De eerste tijd zullen we ongetwijfeld in een gat vallen, maar het komt vanzelf wel goed.”

 

Even eerder was het ook burgemeester Jan Pierik die nog een doos Bornsche Maatjes scoorde en tegelijkertijd namens de gemeente Borne zijn dank overbracht aan Jan en Cindy. Dank voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid bij alles wat er leeft en speelt binnen de gemeente. De afzwaaiende ondernemers werden er ietwat verlegen van, maar - nuchter als ze zijn - herpakten ze zich snel. Want het leven gaat door.

 

Bornsche Maatjes

De dag van afscheid wordt vanmiddag voortgezet met alle medewerkers. Niet met een groot feest, dat kan nu even niet. Maar in groepjes van drie worden ze dan bedankt voor hun betrokkenheid in de afgelopen jaren. Voor iedereen staat er een goed gevuld verrassingspakket klaar, plus een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld boekwerkje, waarin de geschiedenis van echte bakker Koehorst in geuren en kleuren wordt beschreven. Komende donderdag heropent de opvolger van Jan en Cindy, Bakkerij Nollen, de deuren. Eén troost: de Bornsche Maatjes blijven ook dan weer over de toonbank gaan. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T Huiskes — 01 feb 2021
Dank voor de vele jaren in beide vestigingen - en ook dank voor de vele bollen aan diverse verenigingen - jullie waren erg betrokken bij de Bornse samenleving - en ik wens jullie veel rust en geniet van het "nieuwe" leven!
Bert de Groote — 31 jan 2021
Jan en Cindy, dank voor het al de jaren krenten en rozijnen bollen met de Bornse Fiets vierdaagse, dank namens de Bornse Schaats- Skeelervereniging, een mooie en ontspannen toekomst samen
Wim Geul — 31 jan 2021
Cindy, Jan, bedankt voor alles wat jullie voor onze gemeenschap hebben gedaan en hebben betekend. Er was geen evenement waar bakkerij Koehorst niet aan heeft bijgedragen, nogmaals dank voor deze betrokkenheid.
Ik wens jullie een gezond en een geweldig “nieuw leven” toe. Graag tot ziens.
Harm Hoek — 31 jan 2021
En nu genieten van jullie tijd samen

WerkSaam Twente bundelt P&O-kennis in Zenderen

In Zenderen opende vrijdagmiddag WerkSaam Twente haar deuren. Een nieuwe parapluorganisatie van...
23-09-2022

Nieuwe naam, nieuw logo

Vrijdagmiddag werd onder grote belangstelling van leerkrachten, kinderen én ouders het...
16-09-2022

Opknapbeurt Spanjaardswijk van start

Woensdagavond vond de officiële start plaats van de grondige revitalisering van de...
01-09-2022

Brons voor Danny tijdens Geografie Olympiade

Begin juni was Danny Kristen uit Borne, vijfdejaars VWO-student aan Twickel Hengelo, een van de...
18-07-2022

Symbolische start bouw school De Horsten

In de Bornsche Maten is een start gemaakt met de bouw van het nieuwe Kindcentrum (KC) De...
12-07-2022

BE | Allbrass investeert in Bornse toekomst

ADVERTORIAL • Ietwat verscholen op het industrieterrein van Borne zit BE | Allbrass...
11-07-2022