Het is klaar voor Jan en Cindy
31-01-2021
BAKKERIJ KOEHORST SLUIT DEFINITIEF DE DEUREN

Het is klaar voor Jan en Cindy

Het is twee minuten voor elf zondagmorgen als nog net de laatste klant naar binnen wipt. Met een zak vol krentenbollen en natuurlijk een doosje Bornsche Maatjes stapt ze tevreden weer naar buiten. Dan zit het erop voor Jan en Cindy Koehorst. Vanaf 1998 gooiden ze hun ziel en zaligheid in de bakkerij die ze van vader Peter overnamen. En nu, na ruim twintig jaar, is het voorbij. Ze pakken de sleutels en gooien de beide winkeldeuren in het slot. Voorgoed. “Een hele mooie periode, maar nu wordt het tijd voor wat anders”, klinkt het zelfverzekerd.

 

‘We zien het wel’

Blijdschap, gelatenheid, maar vooral ook nuchterheid, vechten bij beiden dan om voorrang. “Het is mooi geweest”, zegt Jan, maar het dubbele gevoel overheerst. “Ik ben blij dat er nu een druk van mijn schouders valt en dat ik minder (nachtelijke) uurtjes hoef te draaien, maar tegelijk realiseer ik me ook dat er nu een einde komt aan een familiegeschiedenis die in 1947 begon toen Andries en Willemien Koehorst de toenmalige bakkerij Meijer overnamen op de hoek van de Grotestraat en de Von Bönninghausenstraat.” Ook Cindy zit er op dezelfde manier in, al doet haar opgewekte insteek anders vermoeden. “We zien het wel. De eerste tijd zullen we ongetwijfeld in een gat vallen, maar het komt vanzelf wel goed.”

 

Even eerder was het ook burgemeester Jan Pierik die nog een doos Bornsche Maatjes scoorde en tegelijkertijd namens de gemeente Borne zijn dank overbracht aan Jan en Cindy. Dank voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid bij alles wat er leeft en speelt binnen de gemeente. De afzwaaiende ondernemers werden er ietwat verlegen van, maar - nuchter als ze zijn - herpakten ze zich snel. Want het leven gaat door.

 

Bornsche Maatjes

De dag van afscheid wordt vanmiddag voortgezet met alle medewerkers. Niet met een groot feest, dat kan nu even niet. Maar in groepjes van drie worden ze dan bedankt voor hun betrokkenheid in de afgelopen jaren. Voor iedereen staat er een goed gevuld verrassingspakket klaar, plus een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld boekwerkje, waarin de geschiedenis van echte bakker Koehorst in geuren en kleuren wordt beschreven. Komende donderdag heropent de opvolger van Jan en Cindy, Bakkerij Nollen, de deuren. Eén troost: de Bornsche Maatjes blijven ook dan weer over de toonbank gaan. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T Huiskes — 01 feb 2021
Dank voor de vele jaren in beide vestigingen - en ook dank voor de vele bollen aan diverse verenigingen - jullie waren erg betrokken bij de Bornse samenleving - en ik wens jullie veel rust en geniet van het "nieuwe" leven!
Bert de Groote — 31 jan 2021
Jan en Cindy, dank voor het al de jaren krenten en rozijnen bollen met de Bornse Fiets vierdaagse, dank namens de Bornse Schaats- Skeelervereniging, een mooie en ontspannen toekomst samen
Wim Geul — 31 jan 2021
Cindy, Jan, bedankt voor alles wat jullie voor onze gemeenschap hebben gedaan en hebben betekend. Er was geen evenement waar bakkerij Koehorst niet aan heeft bijgedragen, nogmaals dank voor deze betrokkenheid.
Ik wens jullie een gezond en een geweldig “nieuw leven” toe. Graag tot ziens.
Harm Hoek — 31 jan 2021
En nu genieten van jullie tijd samen

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023