Kapsters Frederique gaan (cup)cakes bakken
03-02-2021
MURIËL VAN ENGELEN: ‘WE WILLEN NIET KLANDESTIEN KNIPPEN, MAAR SOMS…’

Kapsters Frederique gaan (cup)cakes bakken

Dinsdagavond tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte volgde er een nieuwe domper voor de contactberoepen, waaronder de kappers. De zo gehoopte hervatting van hun werkzaamheden op 9 februari werd in elk geval met nog een aantal weken uitgesteld, waardoor het vizier nu op 2 maart moet worden gericht. “Gek word je ervan”, aldus Muriël van Engelen, een van de eigenaressen van kapsalon Frederique, die staat te popelen om vanuit de nieuwe locatie aan de Nieuwe Kerkstraat van start te kunnen gaan. Uit baldadigheid en om de spirit erin te houden besloot het kapstersteam woensdagmorgen de komende week cakes en cupcakes te gaan bakken en deze voor Valentijnsdag te verkopen. “Niet zozeer om geld te verdienen, maar vooral bedoeld als een knipoog en om de binding met onze klanten vast te houden.”

 

Solidair met andere kappers

Volgens Muriël krijgen de negen kapsters bijna dagelijks de vraag of ze toch niet even willen knippen. “Het antwoord luidt simpelweg nee. Daar doen we niet aan mee. We willen solidair zijn met alle kappers in ons land, hoe groot de verleiding soms ook is. Want het water stijgt ons zo langzamerhand écht naar de lippen. Toch willen we het niet voor een ander kapot maken.”

 

Bij de pakken neerzitten is echter ook niet aan het team besteed en toen Patty, de dochter van Muriël, woensdagmorgen in alle vroegte de suggestie opperde om dan maar lekkere cakes te gaan bakken, kwam van het een het ander. Muriël: “Ik zette haar idee in onze groepsapp en iedereen reageerde enthousiast. Binnen een uur hadden we de eerste recepten en suggesties al te pakken.”

 

Negen ovens

Het resultaat van dit alles is dat de kapsters van Frederique volgende week cakes en cupcakes gaan bakken. “Samen hebben we negen ovens, dus dat moet lukken”, klinkt het energiek. De baksels, waaronder natuurlijk de rijkelijk in Valentijnsrood uitgevoerde versies, kunnen binnenkort en uiterlijk tot en met donderdag 11 februari via de Facebookpagina van de kapsalon worden besteld en op zaterdag - een dag vóór Valentijnsdag - aan de Nieuwe Kerkstraat worden afgehaald. De cakes gaan voor 10 euro over de buiten-toonbank, vier cupcakes kosten 5 euro.

 

“Nogmaals”, zo benadrukt Muriël, “voor de opbrengst van dit alles doen we het niet. We hopen in elk geval quitte te spelen en er met ons team een borrel aan over te houden. Want daar gaat het om. We moeten de moed erin houden en met elkaar deze moeilijke tijd zien door te komen. En bovendien is het bijna Valentijnsdag, dus we doen het met liefde!” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023