Het is niet voor het eerst dat Albin en Saskia Rikkerink in de prijzen vallen. “Maar het blijft geweldig”, aldus Saskia nadat ze bericht kregen van de ‘Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau’, een internationale groep ambachtelijke slagers. Tijdens de jaarlijkse vakwedstrijd wonnen ze namelijk drie keer goud en eenmaal zilver en bovendien werden ze met de spruitjes a la Sas nog eens tot nationaal kampioen uitgeroepen. “Het is gewoon heel fijn dat we, bijna drie jaar nadat we de slagerij van Gerrit overnamen, nu ook met eigengemaakte producten de aandacht op ons weten te vestigen.”
‘Hoe mooi is dat?’
“Neem bijvoorbeeld de klapdobbels. een alternatief voor de traditionele spekjes en gemaakt van rundvlees. Albin vindt het geweldig om met rundvlees te experimenteren en kwam toen op deze variant. Het zijn dobbelsteentjes van het rund en geschikt om te bakken of mee te koken in de stamppot. Volstrekt nieuw voor de jury en hij won er direct goud mee. Hoe mooi is dat?”, aldus Saskia niet zonder trots. Daarnaast wisten de Bornse slagers nog eens goud te behalen met hun boterhamworst, terwijl de katenspek goed was voor het zilver.
Vanwege corona was er dit keer, evenals vorig jaar trouwens, geen grote feestavond aan de prijsuitreiking verbonden, maar kregen ze hun oorkondes en grote beker via de post toegezonden. “Heel jammer”, besluit Saskia, “dan moet het volgend jaar maar lukken. We gaan er het komende jaar in elk geval ons best weer voor doen.” (BM)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.
Beetje late reactie. Maar door mijn ziekte kon ik niet eerder reageren. Fantastische prestatie en zodra ik beter ben zullen Yvonne en ik het uitproberen.
Henk de Leeuw