‘Warme’ kinderkaarten voor Poorthuisje
LEERLINGEN BASISSCHOOL ’T IEMNSCHELF VERVAARDIGEN BIJZONDERE PAASGROET

‘Warme’ kinderkaarten voor Poorthuisje

Eigenlijk zouden de 250 leerlingen van basisschool ’t Iemnschelf rond de kerst kaarten vervaardigen om mensen in deze coronatijd een hart onder de riem te steken. Met een tekening, een simpele wens of een knutselwerkje bijvoorbeeld. De lockdown gooide echter voortijdig roet in het eten. Maar het plan ging niet van tafel. Sterker nog, nadat vorige maand de scholen hun deuren weer openden, werd al snel het vizier gericht op de komende paasdagen. “Ook een mooi moment voor bezinning”, aldus Annet Boomkamp van de school en nauw bij het project betrokken. Donderdagmorgen was het zover en mochten Fleur en Sara uit groep 5/6 een groot aantal kaarten bij Het Poorthuisje afleveren.

 

Strijkkralen, paashazen en eitjes

De afgelopen week werd er in de klaslokalen aan het Fioringras volop geknutseld, getekend, geschilderd en geschreven. Zo maakte Fleur een fraai werkje met strijkkralen en concentreerde Sara zich op een tekening met paashazen en eitjes. Samen met de 248 andere ‘kunstwerkjes’ groeide het uit tot een bonte mengeling van warme wensen. “Het is voor de ontvangers bedoeld als een geluid dat er aan hen wordt gedacht, dat ze ondanks de eenzaamheid van het moment niet worden vergeten”, vertelt Annet.

 

Voor Fleur en Sara vormt Het Poorthuisje op de begraafplaats aan de Von Bönninghausenstraat wel een bijzondere plek. Eigenlijk worden ze ook wel een beetje verlegen. “We doen dit voor de mensen die alleen zijn”, vertelt Fleur. Harry Baartman, vrijwilliger bij het troosthuisje, neemt de gelegenheid te baat iets te vertellen over het vernieuwde stiltecentrum dat sinds 2017 weer in gebruik is. Ook wijst hij beide leerlingen op de drie harten die er hangen en die zijn beplakt met tal van kaartjes waarop woorden van troost zijn geschreven. “Jullie kaarten passen daar heel mooi bij”, zegt hij.

 

Betrokkenheid

Overigens is Het Poorthuisje niet de enige plek waar alle kaarten belanden. Ook de bewoners van Het Dijkhuis, de Zwaluwborgh en cliënten van Thuiszorg Fleminghof worden deze dagen met de warme kinderwensen verblijd. “Jaarlijks bedenken we een actie die gericht is op de Bornse gemeenschap”, besluit Annet. “Het komend jaar zal het wel weer iets anders worden. Maar dit was wel een hele mooie, waarin de betrokkenheid van onze leerlingen voelbaar was.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T Huiskes — 30 mrt 2021
Een prima initiatief van de leraren: erg gewaardeerd!
HS — 28 mrt 2021
Lieve jongens en meisjes wat hebben jullie leuke dingen gemaakt. Mijn opa woont in het dijkhuis en heeft ook een envelop van jullie gekregen helemaal verbaasd maar het kuikentje hangt nu bij hem aan de kast en wie op bezoekt komt moet eerst even kijken hoe leuk het is Dus jullie hebben iets heel leuks gedaan bedankt namens OPAATJE
Marja Zandjans — 26 mrt 2021
Dankjulliewel voor dit mooie gebaar!
Annemarie — 26 mrt 2021
Wat een mooi initiatief!!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024