Hoogste punt nieuwbouw Reinten Infra bereikt
DAKPANNEN UIT DINKELLAND KRIJGEN NIEUW LEVEN IN BORNE

Hoogste punt nieuwbouw Reinten Infra bereikt

Het is inmiddels alweer bijna anderhalf jaar geleden dat wethouder Ben Blokhuis van de gemeente Dinkelland symbolisch een dakpan overhandigde aan de Bornse wethouder Michel Kotteman. Bij de ontmanteling van een deel van het gemeentehuis in Dinkelland was het materiaal over en rijp voor de sloop, maar in de gemeente Borne konden de 14.000 ‘tweedehandjes’ nog goed gebruikt worden. Bij de nieuwbouw van Reinten Infra op het terrein van Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek om precies te zijn.

 

Inmiddels is het hoogste punt bereikt van het pand waarin ook zusterbedrijven TWW en Negam een plek krijgen. Een mooi moment om de beide wethouders weer uit te nodigen en hen de eer te geven de eerste van de hergebruikte dakpannen op het dak te leggen.
 

Circulair

Dat het allemaal wat langer duurt met de bouw aan de rand van Borne heeft alles te maken met de bijzondere filosofie van Reinten Infra. Circulariteit en duurzaamheid staan er met hoofdletters geschreven en de begrippen worden tot bijna in het extreme in de nieuwbouw doorgevoerd. Onder de bezielende leiding van Rentmeester 2050 Maurice Beijk (foto onder) ligt de lat bijzonder hoog. “Schaarste wordt een groot probleem. We moeten de kringloop sluiten. De circulaire economie wordt van levensbelang”, is zijn overtuiging.
 

Niet de gemakkelijkste weg

Hergebruik van materialen is daarbij bijna een vanzelfsprekendheid. Zo kreeg de staalconstructie van het Erasmus in Rotterdam een tweede leven, werden overtollige trottoirtegels schoongemaakt en in bruikbare stukken gehakt voor gevelbekleding en zelfs tapijt en plafondplaten hergebruikt. Het is beslist niet de gemakkelijkste weg waar het bedrijf voor gekozen heeft. “We leren veel”, zegt algemeen directeur Herman Reinten met een licht gevoel voor understatement. De gekozen weg vraagt veel flexibiliteit en af en toe zit regelgeving in de weg. “Het lijkt soms wel makkelijker om iets compleet uit China te importeren dan lokaal te hergebruiken.”
 

Toekomst

Maar circulariteit is de toekomst. “De overheid zal steeds meer duurzaamheidseisen aan bouwers gaan stellen. ‘Hoe dan?’, zegt de branche. Wij weten het straks!” Eén van de zaken die geleerd is betreft de behoefte aan goed vakmanschap. “Het is wel wat anders dan vanaf een gebruiksaanwijzing te werken. Je hebt mensen nodig die hun vak echt verstaan.” Reinten Infra wil laten zien dat er veel meer kan dan wordt gedacht en zeker dan gebruikelijk is. En áls het dan straks - zo rond de zomer - klaar is, dan zal er ook werkelijk iets heel bijzonders staan aan het einde van de Azelosestraat. (AJ/BM)

 

Hieronder een mooie reportage van onze collega's van Twente TV

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 10 apr 2021
Verre van fossiel die ontwikkelingen daar. Verwondering en bewondering!
Erg leuk verslag van een mooie ochtend sessie. Fijn dat jullie er waren en bovenal goed dat jullie onze duurzame missie aandacht geven. Wij willen met ons project een voorbeeld voor iedereen zijn en brengen derhalve het project graag onder de aandacht. Hiervoor onze oprechte dank: 🍀
Paul Cohn — 09 apr 2021
met dank aan de duurzame doorzetter Maurice Beijk https://rentmeester2050.nl/

 

 

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023