Het zoemt aan de Aanslagsweg
05-05-2021
TWAALF ONDERNEMINGEN ONDER ÉÉN DAK IN BEDRIJVENCENTRUM

Het zoemt aan de Aanslagsweg

In 2013 begonnen Han en Hazel Huls een deel van hun schildersbedrijf aan de Aanslagsweg anders en vooral efficiënter in te richten. Daardoor ontstond er ruimte voor enkele kleine bedrijven om hun kantoor erin onder te brengen en samen de synergie te zoeken. Een kleine zeven jaar verder is een nieuwe stap gezet. Het geheel werd opnieuw bij de kop gepakt, er werd geschoven met wanden, deuren en ramen en zo ontstond er een eigentijdse, maar vooral ook sfeervolle schil waarin plek is voor maar liefst twaalf afzonderlijke ondernemingen. Als de kroon op het werk kreeg het de naam Bedrijvencentrum Aanslagsweg.
 

'Ze willen sparren en gebruik maken van elkaars kennis en ervaring’

“De tijden veranderen”, vertelt Han. “Er is steeds meer behoefte aan kleine, representatieve ruimten voor bedrijven die de keukentafel zijn ontgroeid. Dat kunnen eenpitters zitten, of bedrijven met inmiddels enkele medewerkers. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze willen sparren en gebruik kunnen maken van elkaars kennis en ervaring. Precies dat wat wij aan de Aanslagsweg voor ogen hebben. Dat gegeven zette ons op het spoor om na te denken hoe we de beschikbare ruimte - en dat is best veel - toch weer anders konden inrichten om aan die wens verder tegemoet te komen.”
 

Zo werd besloten de grote loods die voorheen werd gebruikt voor de opslag van schildersmaterialen anders in te delen en een doorbraak naar achteren te realiseren waardoor er zowel extra parkeerplekken zouden ontstaan, alsook meer buitenopslag mogelijk werd. In de loods zelf werden drie units gerealiseerd, bestemd voor ambachtelijke ondernemingen, zoals een stukadoors- en timmerbedrijf.
 

Van elkaar en met elkaar

Ook in het bestaande kantoorgedeelte werd geschoven, met als gevolg dat er meer plek ontstond voor verschillende bedrijven. Allemaal kunnen ze gebruik maken van een gezamenlijke vergaderruimte voor grotere gezelschappen. Uiteraard voorzien van de noodzakelijke moderne apparatuur. Het geheel kreeg, maar dat kon natuurlijk ook niet anders, een goede lik verf. Niet zoals gebruikelijk in kantooromgevingen met witte varianten, maar vooral warm en sfeervol. “We wilden het huiselijk hebben, de twaalf bedrijven doen het hier samen. Ze leren ván elkaar en werken mét elkaar”, aldus Hazel.
 

De formule werkt. De makelaar, financieel specialist, logopediste, geluidsadviseur, trainer/coach en anderen gedijen er goed. Ze zijn totaal uiteenlopend in hun discipline, maar vinden elkaar op de momenten dat ze het nodig hebben. Han ten slotte: “Er wordt hier keihard gewerkt, maar het is zeker ook gezellig. En als over enige tijd het coronavirus weer verleden tijd is, behoort daar natuurlijk zo af en toe ook een gezamenlijke borrel bij.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
J.stuivenberg — 06 mei 2021
Heel veel succes

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023