Hennie Jansen 40 jaar bij Plus
16-05-2021
VAN BREED INZETBARE MEDEWERKER NAAR GESPECIALISEERDE GROENTEMAN

Hennie Jansen 40 jaar bij Plus

De huidige eigenaar van Plus Huls van den Nieuwboer was nog maar een jongetje toen Hennie Jansen bij zijn vader en moeder in dienst kwam. Dinsdag 18 mei is dat exact 40 jaar geleden. De groenteman die bij hen werkte ging weg en dus waren zij op zoek naar een vervanger. Er meldde zich onder andere een 20-jarige jongeman die de juiste papieren had en die werd het, Hennie dus! Stel u voor hoe een kruidenierswinkel/supermarkt er in die dagen qua personele bezetting uitzag: de heer en mevrouw Huls, de eigenaren, hadden 4 winkelmeisjes in dienst en daar kwam Hennie nu bij.

 

Toen

In eerste aanleg is hij aangenomen omdat hij de vereiste papieren had voor de afdeling groenten en fruit. Die papieren had hij gehaald door een studie op een avondschool. Maar in de praktijk moest hij ook allerlei andere taken uitvoeren. Zo begon zijn dag meestal om een uur of 6 ’s ochtends. Dan moesten de verse groenten worden gesneden en de aardappels worden geschrapt. Ook de verse stamppotten moesten ’s ochtends vroeg worden klaargemaakt. Wanneer die klaarlagen in de winkel moesten de boodschappenboekjes bij de klanten worden opgehaald. Ook bezorgde hij die boodschappen later weer bij ze.

 

Het klantcontact is altijd heel goed geweest. Het gebeurde ook dat de klant hem een nieuwe auto liet zien als die voor de deur stond, want Hennie was en is een liefhebber. Ook privé heeft Hennie veel betekend voor de familie Huls. Of er nou een auto APK gekeurd moest worden, een ander busje voor de zaak moest worden aangeschaft, de kinderen naar de kapper moesten of uit school worden opgehaald, Hennie stond er altijd klaar voor. Bij familieaangelegenheden hoorde hij er altijd bij.

 

Nu

Inmiddels is het personeelsbestand fors uitgebreid, evenals de winkel. Voor Hennie ligt de verantwoordelijkheid en het werk nu helemaal op de afdeling groenten en fruit. De andere taken worden door andere medewerkers uitgevoerd. Hij is al een poos de oudste medewerker van het bedrijf. Via de Plus-organisatie vinden er regelmatig bijscholingen plaats, zo ook voor hem. Nog steeds is het klantcontact heel belangrijk in zijn werk: mensen adviseren over groenten en fruit en ondertussen even de laatste nieuwtjes uitwisselen. Gekscherend maakte iemand de opmerking: “Jullie hebben BorneBoeit, wij hebben HennieBoeit!” Hij wordt gezien als een ambassadeur voor de winkel die altijd klaar staat voor iedereen. Anders dan alle anderen staat hij nooit op het werkrooster, eenvoudigweg omdat hij er altijd is.

 

Jubileum en jubileumacties

In de aanloop naar zijn jubileum is er hieraan in de zaak veel aandacht geschonken. Het begon op 1 mei al met de opdracht voor kinderen om een aardappelpoppetje voor Hennie te maken. Die werden bij de ingang van de winkel tentoongesteld en alle deelnemende kinderen werden met een zak spekjes beloond. Vervolgens zijn er vanaf 11 mei tot met dinsdag een viertal speciale Hennie-aanbiedingen op de groenteafdeling, alle vier voor de prijs van 40 eurocent. Alleen dinsdag bestaat er de mogelijkheid om gehaktballen van Cafetaria De Zonnebloem te proeven. Die zijn er omdat Hennie daar gek op is. Vanaf 11 uur zijn ze er en op is op! De hele week is er 50 procent korting op Hennies’ lievelingsdrankje: Weizenbier.

 

'Ik hoop er nog de nodige jaren aan toe te voegen'

“Voordat ik hier kwam werken had ik al drie bazen gehad", vertelt Hennie. "Als ik me goed herinner reageerde ik op een advertentie. In het begin was mijn werk heel anders dan nu. Als ik boodschappen thuis bezorgde dan rekende ik contant af. Nu zou je met zulke bedragen niet eens meer over straat durven te gaan. Er is in de loop van de jaren veel veranderd. Vroeger werkte je met seizoensproducten, nu zijn bijna alle producten er het hele jaar door. Oorspronkelijk kwamen de groente en het fruit voornamelijk uit Nederland en omgeving, nu komt alles van over de hele wereld. Zelfs de laatste jaren zijn er nog weer nieuwe producten bijgekomen.”

 

“Het leukste werk op mijn afdeling vind ik dat alles mooi gepresenteerd wordt. Groenten moeten met de mooie kant naar boven liggen, fruit moet als het ware geëtaleerd worden. Het minst leuke vond ik het werken met de computer, maar dat hoef ik nu niet meer, daar is iemand anders voor gekomen. “Ik heb hele mooie jaren gehad en hoop er nog de nodige jaren aan toe te voegen”, zo besluit de jubilaris. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie Van der tuuk — 21 mei 2021
Van harte Hennie.
Ouwe Neo supporter.
Christa — 18 mei 2021
Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Deze Plus is een fijne supermarkt!
wesley hoek — 18 mei 2021
hoi hoi hennie jandsen van harte geviliateert met je 40 jaar gorte boer bij de plus hulst van de nuiwe boer in borne 40 jaar in dinst als grote boer van harte gefeliciteerd hennie gortjes wesleyhoek van harte gefeliciteerd van wesleyhoek supper met 40 jaar lebejem van harte gefeliciteerd gortjes wesleyhoek topie gortjes wesleyhoek supper supper we drinken goew sammen een birtje er op hennie gortjes wesleyhoek topie we zin okaar snel weer gortjes wesleyhoek topoie gortjes wesleyhoek supper tot snel hennie gortjes wesleyhoek supper
Hennie Kemna — 17 mei 2021
Als naamgenoot wordt ook ik vaak door hem gegroet.. gewoon mooi. 40 jaar samen zegt ook wel iets over de familie HvdN... houden zo
Ajw Berkers — 17 mei 2021
Hennie gefeliciteerd met je jubileum afz ook ,,oude,,
Groentemsn ha ha PLUS VAN BALKOM BEEK EN DONK.
NOORD BRABANT
Jan de Vries — 17 mei 2021
Mooie mijlpaal Hennie. Gefeliciteerd ???
Jeanette Heck-Arendsen — 16 mei 2021
Hennie, JIJ hoopt nog jaren bij de Plus te werken, maar WIJ hopen dit misschien nog wel meer!!! VAN HARTE GEFE,LICITEERD met dit jubileum Hennie!!!!!
Jokesiebum — 16 mei 2021
Hennie gefeliciteerd!
Al 40 jaar, toppertje 💪
Wat een leuke tijd was dat inderdaad en wat hebben we er wat af gelachen.
Gefeliciteerd man!
Liefs je ex - collega 🤣
Herman LR — 16 mei 2021
Mooi jubileum Henny! Gefeliciteerd!
Martin Knuif — 16 mei 2021
Van harte Hennie met dit jubileum.
Erik Moddejonge — 16 mei 2021
Hennie van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!
Henri — 16 mei 2021
Gefeliciteerd Hennie

Slagerij Jacobs klaar voor de toekomst

ADVERTORIAL • ‘Twents Vakmanschap sinds 1931’, zo luidt het onderschrift bij de...
24-09-2023

Lonneke Oosting opent haar praktijk PodoTwente

ADVERTORIAL • Er wordt al druk verbouwd in de ruimte aan de Europastraat. Nog even, en dan...
23-09-2023

Peter Korf haalt was weer binnen in Borne

“Eind dit jaar hopen we weer terug te keren”, zei Peter Korf in april vorig jaar...
06-09-2023

‘Voor de liefde heb ik altijd tijd’

ADVERTORIAL • “Als je het mij vraagt heb ik het allermooiste beroep dat er...
03-09-2023

Brons voor Danny Kristen op WK Aardrijkskunde

In het Indonesische Bandung streden 177 deelnemers uit 45 landen op de Internationale Geografie...
14-08-2023

Laatste werkzaamheden aan Kindcentrum De Horsten

De leerlingen van basisschool De Vonder genieten nog volop van hun vakantie, maar als die...
07-08-2023