De Wheele sprokkelt 4.268 euro bij elkaar
ONLINE BINGO CLIMAX VAN TWEE WEKEN INZET VOOR ‘TWENTE TEGEN KANKER’

De Wheele sprokkelt 4.268 euro bij elkaar

Twee weken lang waren de leerlingen van basisschool De Wheele volop in de weer om geld in te zamelen voor de Stichting Twente tegen Kanker. Ze wasten auto’s, verzamelden lege flessen, wiedden onkruid, veegden stoepjes schoon, deden boodschappen en doneerden hun zakgeld. Daarnaast wisten ze nog eens 2.000 ambachtelijke harde worsten aan de man te brengen. Maandagmiddag, tijdens een afsluitende online bingo die in alle klassen was te volgen, volgde de climax toen Angélique Koedijk van de stichting de cheque in ontvangst mocht nemen. Met daarop de opbrengst: exact 4.268 euro!
 

Oncologie beleeftuin bij ZGT Hengelo

“In één woord geweldig. Onmeunig bedankt allemaal”, waren de woorden die Angélique kon uitbrengen. En dat is betrekkelijk weinig voor de vrouw, die zelf met de ongeneeslijke ziekte werd geconfronteerd en doorgaans niet op haar mondje is gevallen. In januari richtte ze, samen met enkele anderen, de stichting op om een betere kwaliteit van leven en (na)zorg voor patiënt én familie te realiseren. Een van de eerste stoute plannen die ze had was het financieren van een 700 m² oncologie ontmoetings-, ontspannings- en beleeftuin bij ZGT Hengelo.

 

Eenmaal van de eerste schrik over het hoge bedrag bekomen vertelt ze: “Het succes van de stichting is nu al ongeëvenaard. Het is ongekend hoe de stichting inmiddels leeft in Twente. De support komt van alle kanten en zeker nu de coronaremmen zijn losgelaten merk je dat heel veel organisaties, maar ook particulieren, iets willen doen. Daar ben ik diep van onder de indruk gekomen. Maar tegelijkertijd geniet ik er met volle teugen van. Momenteel ben ik zelfs drukker dan ooit, maar je weet het, dan ben ik ook op mijn best.”
 

Extra gemotiveerd

De grote betrokkenheid waar Angélique op doelt, kan Denice Klein Haarhuis, leerkracht van groep 5b, alleen maar beamen. “De kinderen vonden het geweldig om aan onze schoolactie mee te doen. Normaal gesproken doen we elk jaar wel iets voor een goed doel, maar door corona liep dat allemaal een beetje mis dit keer. Met deze actie voor de Stichting Twente tegen Kanker halen we de schade in één klap in. Het goede doel is aansprekend - een van de kinderen van Angélique zit in groep 5b - en wellicht was iedereen daarom ook extra gemotiveerd.”
 

Angélique beloofde ten slotte enkele kinderen van De Wheele een uitnodiging te zullen sturen als de opening van de zo gewenste tuin een feit zal zijn. Zo heel lang hoeft dat overigens niet te duren. “Ergens in het eerste kwartaal van volgend jaar hoop ik dat we zover zijn”, glundert ze. “En dat moet ook, want er is nog veel meer werk aan de winkel”, zo besluit ze strijdlustig. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Nieuw doel voor Olympische medaillewinnaar...

De Olympische Spelen in Tokio leverden een record aantal medailles op voor Nederland....
21-10-2021

Niets lijkt te helpen …

Woensdagmiddag zat er een vrachtwagen klemvast in de Bekenhorsttunnel. En het is zeker niet de...
20-10-2021

Energie-bespaarmarkten in Borne

Energie van Borne organiseert in oktober en november samen met gemeente Borne vier...
18-10-2021

Verkeersinfarct door sinkhole

Vrijdagmiddag ontstond er plotseling een diep gat in de Grotestraat ter hoogte van restaurant...
15-10-2021

Cadeautje voor de Verjaardagsbox

De Rabobank Centraal Twente gaf dit jaar voor het eerst alle leden van de Ledenraad 500 euro om...
14-10-2021

Kitty wandelt in Toscane 3.132 euro bij elkaar

Vorige week zondag bereikte de Bornse Kitty Wals glunderend de eindstreep van een...
14-10-2021