De Wheele sprokkelt 4.268 euro bij elkaar
ONLINE BINGO CLIMAX VAN TWEE WEKEN INZET VOOR ‘TWENTE TEGEN KANKER’

De Wheele sprokkelt 4.268 euro bij elkaar

Twee weken lang waren de leerlingen van basisschool De Wheele volop in de weer om geld in te zamelen voor de Stichting Twente tegen Kanker. Ze wasten auto’s, verzamelden lege flessen, wiedden onkruid, veegden stoepjes schoon, deden boodschappen en doneerden hun zakgeld. Daarnaast wisten ze nog eens 2.000 ambachtelijke harde worsten aan de man te brengen. Maandagmiddag, tijdens een afsluitende online bingo die in alle klassen was te volgen, volgde de climax toen Angélique Koedijk van de stichting de cheque in ontvangst mocht nemen. Met daarop de opbrengst: exact 4.268 euro!
 

Oncologie beleeftuin bij ZGT Hengelo

“In één woord geweldig. Onmeunig bedankt allemaal”, waren de woorden die Angélique kon uitbrengen. En dat is betrekkelijk weinig voor de vrouw, die zelf met de ongeneeslijke ziekte werd geconfronteerd en doorgaans niet op haar mondje is gevallen. In januari richtte ze, samen met enkele anderen, de stichting op om een betere kwaliteit van leven en (na)zorg voor patiënt én familie te realiseren. Een van de eerste stoute plannen die ze had was het financieren van een 700 m² oncologie ontmoetings-, ontspannings- en beleeftuin bij ZGT Hengelo.

 

Eenmaal van de eerste schrik over het hoge bedrag bekomen vertelt ze: “Het succes van de stichting is nu al ongeëvenaard. Het is ongekend hoe de stichting inmiddels leeft in Twente. De support komt van alle kanten en zeker nu de coronaremmen zijn losgelaten merk je dat heel veel organisaties, maar ook particulieren, iets willen doen. Daar ben ik diep van onder de indruk gekomen. Maar tegelijkertijd geniet ik er met volle teugen van. Momenteel ben ik zelfs drukker dan ooit, maar je weet het, dan ben ik ook op mijn best.”
 

Extra gemotiveerd

De grote betrokkenheid waar Angélique op doelt, kan Denice Klein Haarhuis, leerkracht van groep 5b, alleen maar beamen. “De kinderen vonden het geweldig om aan onze schoolactie mee te doen. Normaal gesproken doen we elk jaar wel iets voor een goed doel, maar door corona liep dat allemaal een beetje mis dit keer. Met deze actie voor de Stichting Twente tegen Kanker halen we de schade in één klap in. Het goede doel is aansprekend - een van de kinderen van Angélique zit in groep 5b - en wellicht was iedereen daarom ook extra gemotiveerd.”
 

Angélique beloofde ten slotte enkele kinderen van De Wheele een uitnodiging te zullen sturen als de opening van de zo gewenste tuin een feit zal zijn. Zo heel lang hoeft dat overigens niet te duren. “Ergens in het eerste kwartaal van volgend jaar hoop ik dat we zover zijn”, glundert ze. “En dat moet ook, want er is nog veel meer werk aan de winkel”, zo besluit ze strijdlustig. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Rode beuk Loodijk op lijst Bijzondere Bomen

Een rode beuk aan de Loodijk krijgt een beschermde status. De boom mag niet zomaar gekapt...
30-07-2021

Van bovenkruier tot windturbine

Windmolens zijn landschapsvervuilend, kunnen geluidsoverlast veroorzaken en leveren bovendien...
26-07-2021

Johan Meijer in gesprek met Jurre Nijhuis

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
25-07-2021

Participatieproces Wind voor Buren afgerond

Begin februari 2020 begon het participatieproces ‘Wind voor Buren’. Op een zeer druk...
21-07-2021

Ab Weinreder overleden

Afgelopen woensdag is Ab Weinreder overleden. De Bornenaar was tientallen jaren marktmeester op...
20-07-2021

Toetje van Lions voor Dreamteam Borne

Nog geen week geleden waren het Hospice Borne, het Spanjaardgemaal én de Verjaardagsbox...
08-07-2021