Vader en zoons Ter Brugge naar Gildestraat
01-07-2021
SPECIALISATIES BOUW EN METAAL KRIJGEN DE RUIMTE OM TE GROEIEN

Vader en zoons Ter Brugge naar Gildestraat

In 1994 startte Reinoud ter Brugge zijn eigen bouwbedrijf. In een schuur naast zijn woonhuis aan de Grotestraat begon de nu inmiddels 57-jarige Bornenaar met het aannemen van in eerste instantie kleine opdrachten. De resultaten sloegen aan en hadden tot gevolg dat de klantenkring groeide. Maar daarmee dienden zich tegelijkertijd ook nieuwe ‘uitdagingen’ aan. De combinatie van een werkvloer van amper 8 x 10 meter én op enig moment acht medewerkers bleek een moeilijke. De crisisjaren rond 2005 zorgden deels voor een -zij het ongemakkelijke - oplossing, maar Ter Brugge redde het en kon door. Inmiddels zijn de zoons Kyllian (21) en Lorenzo (19) in de voetsporen van hun vader getreden en gedrieën gaan ze sinds deze week verder in hun nieuwe onderkomen aan de Gildestraat.

 

Prestigieuze projecten

Reinoud is een bekende verschijning in Borne. Niet in de laatste plaats door zijn kenmerkende lange grijze manen, maar zeker ook door zijn grote sociale betrokkenheid. Zo is hij actief via NEO Promoting, de VOC Twenthe (de Vrije Ondernemers Club in Borne) en heeft hij mede door zijn actieve opstelling in het Bornse, naast verscheidene woningen, ook prestigieuze projecten, zoals de monumentale voormalige werkplaats van Morselt aan De Pellenhof en de nieuwe behuizing van het Gedenkpark aan de Von Bönninghausenstraat aan zijn portfolio kunnen toevoegen.

 

“We zijn geen grote bouwonderneming”, verklaart Ter Brugge zijn positie, “maar relatief klein. Ik sta voor mijn werk en vind het leuk om aparte dingen te doen. Niet voor niets staat op mijn bus het motto ‘Je bouwt niet voor even, maar voor het leven’ geschilderd. Daar sta ik nog steeds helemaal achter.” Ondertussen krijgt de ondernemer, naast de nieuw- en verbouwopdrachten, in toenemende mate opdrachten die met de veiligheid in en rondom het huis te maken hebben. Zo heeft hij het Politiekeurmerk Veilig Wonen en is hij inmiddels adviseur en erkend beveiliger voor eerdergenoemd keurmerk.

 

Zoon Kyllian start met Ter Brugge Metaal

Toch is en blijft het ‘mooi bouwen’ zijn kernactiviteit, al wordt daar nu met de ingebruikname van zijn riante pand aan de Gildestraat wel een nieuwe dimensie aan toegevoegd. Zoon Kyllian heeft namelijk Ter Brugge Metaal opgericht en concentreert zich vandaaruit vooral op klein constructiewerk en plaatwerk. “Met Bouw en Metaal hopen we onze positie nog verder te versterken. We zijn aanvullend aan elkaar en kunnen nu mooi onder één en hetzelfde dak gaan werken” zegt Kyllian. Voor de twee jaar jongere zoon Lorenzo geldt eigenlijk hetzelfde. Hij is timmerman en hoopt over een aantal jaren het bedrijf van zijn vader te kunnen voortzetten.

 

Op de vraag of dat wel samengaat, een vader en twee zoons bij elkaar aan het werk, valt even een stilte. Dan volgt al snel het diplomatieke antwoord van Kyllian dat ze nooit echte ruzie hebben. “Maar wél discussie!”, zegt ‘ie gedecideerd. Vader Reinoud hoort het stilzwijgend, maar met een grote glimlach aan.

 

Meer dan tevreden

Feit is dat de drie mannen zielsgelukkig zijn met hun nieuwe pand. Er moet weliswaar nog het nodige worden opgeknapt, maar dat is aan deze vaklieden wel besteed. De grote hal van plm. 450 m² wordt momenteel al druk verbouwd, voor de kantoren en kantine liggen de eerste schetsen al klaar en rondom is er zelfs nog ruimte voor toekomstige groei en uitbreiding.

 

Ergo, Reinoud ter Brugge is met al deze ontwikkelingen een meer dan tevreden man. Daar komt bij dat de huidige hausse in de bouw veel werk en vraag oplevert. “Maar we laten ons absoluut niet gek maken”, zegt hij. “We willen gewoon klein blijven en samen kwalitatief mooie dingen maken.” (AJ/BM)

 

Onderste foto in de tekst: © Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Subvice: Ďleuke jongensí die weten wat ze willen

“Misschien zijn we wel heel leuke jongens…”, laat Martijn Roelofs zich...
18-06-2024

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2023 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
07-06-2024

Na 42 jaar klinkt slotakkoord voor Jos Beunders

“Jos gaat met pensioen tralalala”. Het is de eenmalige variant op de bekende...
05-06-2024

Bouw Kindcentrum Borne West gaat van start

Vrijdagochtend vond de feestelijke ondertekening plaats van de overeenkomst tussen Stichting...
31-05-2024

Bornse bedrijven boosten lokale innovatie

Innovatie en duurzaamheid. Het zijn inmiddels containerbegrippen geworden, maar in de dagelijkse...
24-05-2024

Was getekend: Maurits Mendel!

ADVERTORIAL • “Het is allemaal niet zo schokkend en zo heel veel verandert er ook...
15-05-2024