Lotte maakte ‘Zandvoort’ van binnenuit mee
BORNSE VERANTWOORDELIJK VOOR UITINGEN OP SOCIAL MEDIA

Lotte maakte ‘Zandvoort’ van binnenuit mee

Je zult maar net afgestudeerd zijn van de opleiding Tourism Management aan het Saxion, praktisch nul kansen op een baan hebben in de evenementenbranche die door corona volledig op z’n gat lag. Toch die zeldzame mooie functie bij een sportmarketingbureau weten te bemachtigen én als eerste klus ook nog eens Social Media Manager worden bij hét sportevenement van het jaar: de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort! Dan val je toch wel zo’n beetje met de neus in de boter. En precies zo ziet de 24-jarige Bornse Lotte Knuif het zelf ook.
 

“Het was een fantastische ervaring! Er zat zo’n enorme emotionele lading aan het evenement. Heel bijzonder om te mogen meemaken!” In Zandvoort was Lotte verantwoordelijk voor alles wat er op de sociale media kwam en stuurde ze een heel team van contentmakers, videografen en fotografen aan. Een flinke uitdaging. “We hadden op de website van ons bedrijf SportVibes een countdownklok staan. “Naarmate de datum dichterbij kwam, begon ik ‘m toch wel een beetje te knijpen. Je wilt het gewoon goed doen, maar ik wist niet wat me te precies te wachten stond. Ik stapte er zowat blanco in.”
 

Jubelstemming

“Uiteindelijk moet je gewoon rustig blijven. Er was natuurlijk zoveel negativiteit in de aanloop rondom het evenement. Maar tijdens het weekend sloeg het volledig om. Je zag het op social media, iedereen was zo positief en zo blij! De stemming was 180 graden gedraaid. En toen ging het eigenlijk allemaal als vanzelf.” Die draai had natuurlijk ook heel veel te maken met de overwinning van ‘onze’ Max Verstappen. Het zorgde voor euforie alom en een uitgelaten, oranje, jubelstemming. Lotte zag het allemaal gebeuren, maar wilde maar liever niet teveel stilstaan bij het idee dat miljoenen mensen meekeken. “Dan ga je juist fouten maken. Maar ik had vanuit onze werkplek zicht op de toeschouwers en zag en proefde wat er gebeurde. Fantastisch!”
 

Geweldige ervaring

De coureurs maakte Lotte ook van dichtbij mee. “Ze moesten langs ons om bij de paddocks te komen en we hebben er ook interviewtjes mee gedaan. Bij de één ging dat makkelijker dan bij de ander. Max Verstappen was erg gespannen en gefocust, maar met Daniel Ricciardio hadden we een heel leuk gesprek.” Ook Willem Alexander en Maxima kwamen op aanraakafstand langs. “Ik heb nog naar ze gezwaaid, én ze zwaaiden terug!”
 

Kortom een geweldige ervaring waar Lotte nog steeds van nageniet. Maar het volgende evenement staat alweer voor de deur, de Harbour Run in Rotterdam. “Het contrast is groot, niets vergeleken met de Grand Prix, maar ook superleuk.” En als het aan Lotte ligt volgend jaar weer Zandvoort. “Nu kon het allemaal maar op twee derde van de capaciteit, dus volgend jaar wordt het nog veel groter, met meer budget. Nog spectaculairder!” (AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Martin Knuif — 18 sep 2021
Trots op mien nichie. Ga zo door Lotte.

Heroriëntering op project BorneWerkt

In 2016 ging in Borne het project BorneWerkt van start. Een initiatief vanuit de...
07-12-2023

Bornse Lisa Spikkert wint Startersprijs

“Na vijf jaar mocht het ook wel weer een keertje”, waren de woorden van ingehouden...
13-11-2023

Lieve patiënten en lieve collega’s,

ADVERTORIAL • Na 13 prachtige jaren in Borne hebben we besloten om terug te keren naar het...
09-11-2023

BWS Bouw opent op De Veldkamp

Met een druk op de rode knop werd vrijdagmiddag de officiële opening gevierd van BWS Bouw...
03-11-2023

KC De Horsten nu ook officieel geopend

Alhoewel de sleuteloverdracht al op 14 juli heeft plaatsgevonden en de leerlingen er al vanaf de...
03-11-2023

Arjan Bonthuis kraakt de stikstof

Op het erf van veehouderij Bonthuis in Zenderen staat een immens gevaarte van 13 meter lang en...
17-10-2023