Lotte maakte ‘Zandvoort’ van binnenuit mee
BORNSE VERANTWOORDELIJK VOOR UITINGEN OP SOCIAL MEDIA

Lotte maakte ‘Zandvoort’ van binnenuit mee

Je zult maar net afgestudeerd zijn van de opleiding Tourism Management aan het Saxion, praktisch nul kansen op een baan hebben in de evenementenbranche die door corona volledig op z’n gat lag. Toch die zeldzame mooie functie bij een sportmarketingbureau weten te bemachtigen én als eerste klus ook nog eens Social Media Manager worden bij hét sportevenement van het jaar: de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort! Dan val je toch wel zo’n beetje met de neus in de boter. En precies zo ziet de 24-jarige Bornse Lotte Knuif het zelf ook.
 

“Het was een fantastische ervaring! Er zat zo’n enorme emotionele lading aan het evenement. Heel bijzonder om te mogen meemaken!” In Zandvoort was Lotte verantwoordelijk voor alles wat er op de sociale media kwam en stuurde ze een heel team van contentmakers, videografen en fotografen aan. Een flinke uitdaging. “We hadden op de website van ons bedrijf SportVibes een countdownklok staan. “Naarmate de datum dichterbij kwam, begon ik ‘m toch wel een beetje te knijpen. Je wilt het gewoon goed doen, maar ik wist niet wat me te precies te wachten stond. Ik stapte er zowat blanco in.”
 

Jubelstemming

“Uiteindelijk moet je gewoon rustig blijven. Er was natuurlijk zoveel negativiteit in de aanloop rondom het evenement. Maar tijdens het weekend sloeg het volledig om. Je zag het op social media, iedereen was zo positief en zo blij! De stemming was 180 graden gedraaid. En toen ging het eigenlijk allemaal als vanzelf.” Die draai had natuurlijk ook heel veel te maken met de overwinning van ‘onze’ Max Verstappen. Het zorgde voor euforie alom en een uitgelaten, oranje, jubelstemming. Lotte zag het allemaal gebeuren, maar wilde maar liever niet teveel stilstaan bij het idee dat miljoenen mensen meekeken. “Dan ga je juist fouten maken. Maar ik had vanuit onze werkplek zicht op de toeschouwers en zag en proefde wat er gebeurde. Fantastisch!”
 

Geweldige ervaring

De coureurs maakte Lotte ook van dichtbij mee. “Ze moesten langs ons om bij de paddocks te komen en we hebben er ook interviewtjes mee gedaan. Bij de één ging dat makkelijker dan bij de ander. Max Verstappen was erg gespannen en gefocust, maar met Daniel Ricciardio hadden we een heel leuk gesprek.” Ook Willem Alexander en Maxima kwamen op aanraakafstand langs. “Ik heb nog naar ze gezwaaid, én ze zwaaiden terug!”
 

Kortom een geweldige ervaring waar Lotte nog steeds van nageniet. Maar het volgende evenement staat alweer voor de deur, de Harbour Run in Rotterdam. “Het contrast is groot, niets vergeleken met de Grand Prix, maar ook superleuk.” En als het aan Lotte ligt volgend jaar weer Zandvoort. “Nu kon het allemaal maar op twee derde van de capaciteit, dus volgend jaar wordt het nog veel groter, met meer budget. Nog spectaculairder!” (AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Martin Knuif — 18 sep 2021
Trots op mien nichie. Ga zo door Lotte.

Zwanenhof bereikt nieuwe fase

Voor de buitenwacht lijkt het wellicht alsof de herontwikkeling van het ooit zo vermaarde De...
21-01-2022

BSO Zenderen krijgt 'royale' herstart

Vandaag is het de eerste dag na de langere kerstvakantie dat veel scholen weer zijn begonnen. En...
10-01-2022

‘Dank je wel, ik kan het weer’

Wat maakt dat je tot je zevenzeventigste nog volop deelneemt aan het arbeidsproces? Voor Henk...
07-12-2021

Gratis proefweek bij huiswerkbegeleiding

ADVERTORIAL • Veel leerlingen missen thuis de rust en de structuur om hun huiswerk te...
16-11-2021

Wilmink-Oosterveld klaar voor de toekomst

Toen de bouwondernemers Gerrit Wilmink en Henk Oosterveld in 1978 samen verder gingen, hadden ze...
05-11-2021

Nominaties voor Beldpoint en Zenderense Es

Op 15 november, tijdens het Starterscafé in de Reggehof in Goor, wordt bekend gemaakt...
29-10-2021