Projectleider Jos Immerman zwaait af
‘CONTACT MET INWONERS VOND IK ALTIJD GEWELDIG. IK WILDE ZE ER GRAAG BIJ BETREKKEN’

Projectleider Jos Immerman zwaait af

Woensdagmiddag nam Jos Immerman (66), projectleider Civiel van de gemeente Borne, officieel afscheid van zijn collega’s en relaties waarmee hij ruim 13 jaar een ‘uiterst plezierige werkrelatie’ had onderhouden, zoals hij het zelf omschreef. En dat ook zij dat zo hadden ervaren, bleek alleen al uit de grote opkomst in de foyer van het Kulturhus waar zich al snel een lange rij vormde om de scheidende hoofdpersoon de hand te schudden. Bezoekers werden buiten al via een grote tekstkar, waarop enkele toepasselijke woorden waren geschreven, verwelkomd.

 

Nooit spijt gehad

Voordat Jos in Borne destijds de functie overnam van Leo Heijne, was hij al 26 jaar in een soortgelijke job werkzaam binnen de gemeente Almelo. “Ik heb er nooit spijt van gehad”, zegt hij. “Borne is relatief klein, je werkt niet zo in specifieke hokjes en komt dus met veel aspecten van het werk in aanraking. Toezichthouden, directievoering… het kwam allemaal voorbij.”

 

Het meeste plezier haalde hij telkens weer uit de vele contacten. Natuurlijk met de professionele partijen, maar zeker ook met de inwoners. “Inloopavonden voor nieuwe projecten bijvoorbeeld vond ik altijd geweldig. Je kunt weliswaar nooit iedereen tevredenstellen, maar ik hechtte er altijd veel waarde aan de mensen op de hoogte te houden van wat er ging gebeuren en ze waar mogelijk ook zelf een eigen inbreng te laten leveren.”

 

In de afgelopen periode waren er talrijke grote en kleine ‘klussen’ in Borne waar Jos als projectleider zijn voetafdruk wist te zetten. “De Bornsche Maten bijvoorbeeld, die ik van weilanden in een prachtige woonwijk heb zien veranderen. Waar ik ook nog steeds heel trots op ben, is de Zuidelijke Randweg. Én op de nu in ontwikkeling zijnde Europastraat. Dat gaat echt heel fraai worden, jammer dat ik het niet kan afmaken.”

 

Beklemmende regelgeving

Is er dan niets te mopperen? “O jazeker wel. Maar dan heb ik het vooral over de steeds strenger wordende regelgeving. Tegenwoordig worden alle plannen en voorstellen langs steeds meer wetjes en voorschriften gelegd en dat voelt soms wel eens beklemmend. Dan denk is weleens, laten we dit of dat nu maar aanpakken, maar dat word je dan weer onmogelijk gemaakt en het kost uiteindelijk veel extra tijd.” Ook noemt hij het gebrek aan aanstormende civiel-technici. ”Het is gewoon een mooi vak, jammer dat er tegenwoordig zo weinig mensen voor deze studie kiezen.”

 

Toch laat Immerman zijn werk nu met gemengde gevoelens los. “Ik heb ervan genoten en zou er misschien nog wel een tijd mee door willen gaan. Zo denk ik dat we in de Spanjaardswijk nog veel te winnen hebben. Want ook daar is het nodig dat we de straten op orde krijgen.” Wellicht een mooie taak voor zijn opvolger, die inmiddels is gevonden in de persoon van Niels Vlaskamp. En daarnaast zal Jos zelf ook zo af en toe nog wel in het vakgebied actief zijn. “Daar was het gewoon allemaal veel te mooi voor”, zegt hij lachend. “Wellicht dat ik binnenkort voor de gemeente zelfs nog iets ga doen. Maar dan op tijdelijke basis. Want dat is het mooie nu ik van mijn pensioen ga genieten. Het moet niet langer, maar het mag!” (AJ/BM)

 

(Op de onderste foto het cadeau voor Jos van de diverse aannemers)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 11 okt 2021
Geniet van je pensioen, Jos - welverdiend!
Anka — 08 okt 2021
Geniet Jos! Dank voor alle jaren dat je voor een ieder klaar stond en altijd met een glimlach op je gezicht. We gaan je missen. Anka

’t Oldhof en Jan Ligthart kunnen niet langer...

Dinsdagavond besluit de gemeenteraad over het voorstel van het college om te stoppen met het...
25-03-2023

Huidinstituut Borne naar Nieuwe Kerkstraat

ADVERTORIAL • Op 31 januari startte huidtherapeut Kelly Senger Huidinstituut Borne haar...
01-03-2023

Auke Wolbers: ‘Kinderen zijn zo puur’

ADVERTORIAL • “Als kind was ik erg gevoelig en voelde ik mij vaak onbegrepen en niet...
08-02-2023

Verjaardagsbox en De Wheele doen fifty-fifty

Net voor de afgelopen kerstvakantie heeft de ouderraad van basisschool De Wheele samen met het...
03-02-2023

Twickel werkt week lang aan inclusiviteit

Op het Twickelcollege aan de Welemanstraat is vrijdag een projectweek afgesloten. Deze...
27-01-2023

LEERKRACHT studiecentrum Borne groeit door

ADVERTORIAL • Leren leren? Hulp bij het plannen en/of bij het maak- en leerwerk? Óf...
26-01-2023