Boefjes en agente oog-in-oog
THEMA KINDERBOEKENWEEK BIJ NIEUWE KINDEROPVANG IN HET VOORMALIGE POLITIEBUREAU

Boefjes en agente oog-in-oog

‘Worden wat je wil’ is het landelijke thema van de Kinderboekenweek 2021. Op tal van manieren komen er daarom deze week in bibliotheken allerlei beroepen voorbij die een appel doen op het belevingsvermogen van kinderen. Dat het ook nog anders kan bewees het nieuwe kinderdagverblijf Partou/Smallsteps dinsdagmiddag. Op 2 augustus opende het namelijk haar deuren in het voormalig politiebureau aan de Dunantstraat en daarom werd, heel toepasselijk, agente Chantalle Wind uitgenodigd het kleine grut iets te vertellen over haar bijzondere beroep.
 

Ademloos

En dat daar door de veertien aanwezige boefjes verlangend naar werd uitgekeken, moge duidelijk zijn. Want het is natuurlijk ook best spannend om nu eens een echte politieagente van dichtbij te kunnen zien en misschien zelfs wat te mogen vragen. Sommigen waren voor deze gelegenheid zelfs getooid met een heuse politiepet of -jas. Wat ze allemaal gemeen hadden was dat ze ademloos waren toen de agente eenmaal voor hen stond. In vol ornaat nog wel. Met een pistool en kogels, een wapenstok, pepperspray, handboeien en een zaklantaarn.
 

Nadat de agente in kwestie, Chantalle Wind van het Hengelose politiebureau, vertelde dat ze enkele jaren geleden zelfs nog had gewerkt in het toenmalige Bornse bureau, was het ijs snel gebroken. En ja, op haar vraag of de kinderen wisten wat de politie zoal doet, bleek het boeven vangen met stip op één te staan. Natuurlijk, net zoals het uitdelen van de bekeuringen overigens ook hoge ogen scoorde. Chantalle verklapte de kinderen dat ze gewoon een heel leuk beroep heeft. Haar vader was het vroeger ook, elke dag maakt ze weer wat anders mee en ze vindt het fijn iets ‘voor de maatschappij te kunnen doen'.
 

‘Wie bel je op de politiefoon?’

Even later komen de vragen wel los. Hoeveel boeven ze al heeft gevangen, hoeveel cellen er ooit in Borne waren en wanneer ze die ‘politiefoon’ gebruikt en wie ze dan belt. Chantalle geeft overal - waar mogelijk - met een glimlach antwoord op. Na een klein halfuurtje is het klaar, want de boefjes worden wat onrustig. Vast staat in elk geval dat de agente het pleit heeft beslecht, want driekwart van de kinderen steekt spontaan de vinger op als ze ten slotte vraagt of ze later ook bij de politie willen werken…
 

Yvonne Siccama, de locatiemanager van de nieuwe kinderopvang ziet het tafereel met een grote glimlach aan. “Dit is toch leuk”, zegt ze. “Toepasselijker konden we het op deze nieuwe locatie niet bedenken.” Een locatie waar ze overigens enorm mee in haar nopjes is en waar alleen de blauwe kozijnen, de blauwe trap naar boven en een bankje van een voormalige cel nog aan de vorige bewoners herinneren. ‘Geleidelijk aan stromen we hier vol”, vertelt ze. “Vanaf januari hopen we hier vier groepen met in totaal 28 kinderen te hebben, plus nog eens een buitenschoolse opvang voor 22 kinderen.” De officiële opening van het nieuwe kinderdagverblijf staat voor later dit jaar gepland. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ronald lassche — 15 okt 2021
Dan doet onze digitale koningin goed werk. Deed ze dat overal maar.
Ronald lassche — 15 okt 2021
Er waait weer een frisse wind door Borne zullen we maar zeggen.

Brons voor Danny tijdens Geografie Olympiade

Begin juni was Danny Kristen uit Borne, vijfdejaars VWO-student aan Twickel Hengelo, een van de...
18-07-2022

Symbolische start bouw school De Horsten

In de Bornsche Maten is een start gemaakt met de bouw van het nieuwe Kindcentrum (KC) De...
12-07-2022

BE | Allbrass investeert in Bornse toekomst

ADVERTORIAL • Ietwat verscholen op het industrieterrein van Borne zit BE | Allbrass...
11-07-2022

Puk en Nadya zeggen volmondig ‘ja’

“Jeetje, wát een geregel!”, verzucht juf Marjon na afloop van de...
07-07-2022

Boze boeren doorkruisen Borne

Vandaag is het de dag van het grote boerenprotest. Zo verzamelden zich vroeg in de ochtend ook...
04-07-2022

Dusseldorp houdt zaterdag open huis

Komende zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur opent Dusseldorp Infra Sloop en Milieutechniek, samen...
13-06-2022