Ophélie en Floris openen school in Hertme
NA HET SLOPEN, ZAGEN EN VERVEN IS HET VANDAAG ECHT FEEST OP DE ST. AEGIDIUS

Ophélie en Floris openen school in Hertme

Vrijdagmorgen om klokslag half negen steeg voor de 70 kinderen van de St. Aegidiusschool de spanning naar het kookpunt. De basisschool in Hertme, hun school, zou namelijk officieel worden geopend. En daarmee zou alles pas echt worden. Want hoewel ze na de grote vakantie al voor het eerst de vernieuwde school mochten binnenstappen, was er van een bijbehorend feestje nog geen sprake. Dat gebeurt vandaag. Zelfs locatieleider Gerard Welberg had voor deze gelegenheid ‘het beste pak’ aangetrokken, zei hij niet zonder trots in zijn welkomstwoordje.

 

‘Morgen opnieuw aan het werk’

De dag van vandaag vormt de afsluiting van een turbulente periode, waarin de school met vereende krachten is vernieuwd. Niet zozeer aan de buitenkant, maar met name binnen. Nieuwe vloeren, wanden en plafonds, een andere inrichting, lichte kleuren, ruimtelijker. “De school kan er de komende tijd weer tegen”, zei Welberg. “Maar”, voegde hij er direct aan toe, “morgen gaan we opnieuw aan het werk. Dan maakt mijn beste pak plaats voor de ouwe klof, want dan gaan we op het schoolplein aan het werk.”

 

Heggenschaar

Maar eerst is het feest vandaag. De aftrap daarvoor werd gegeven door Ophélie uit groep 1 en Floris uit groep 7. De jongste en de oudste leerling. Samen mochten ze, met behulp van een grote heggenschaar, het rode lint doorknippen dat de toegang tot de school voor even verhinderde. Dat het allemaal niet direct lukte, was al ingecalculeerd, want even later kon een kleinere schaar die al in de nabijheid was, de verlossing brengen. Daarna werd het dringen. Snel naar binnen en op naar de speelzaal.

 

Daar zongen de 70 kinderen een speciaal voor deze dag ingestudeerd feestlied, waarin het slopen, timmeren, zagen, verven, slepen en breken uitvoerig aan de orde kwamen. Steevast afgesloten met het refrein: ‘Stil maar juf, doe rustig aan, het komt allemaal goed. De school wordt prachtig. Let maar op, houd een beetje moed’. Het lied werd gevolgd door een korte film, waarin werd teruggekeken op alle verbouwingen van de afgelopen maanden.

 

Open dag in november

Tot 15.00 uur vanmiddag vermaken de kinderen zich met een feestprogramma in de verschillende klaslokalen. Daarna begint de officiële receptie. Op zondag 7 november worden alle feestelijkheden afgesloten met een open dag, waarop iedereen uit Hertme en ook oud-leerlingen en andere belangstellenden een kijkje kunnen nemen in de nieuwe school. (BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht: ‘Aegidius Hertme ondergaat metamorfose

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Gratis proefweek bij huiswerkbegeleiding

ADVERTORIAL • Veel leerlingen missen thuis de rust en de structuur om hun huiswerk te...
16-11-2021

Wilmink-Oosterveld klaar voor de toekomst

Toen de bouwondernemers Gerrit Wilmink en Henk Oosterveld in 1978 samen verder gingen, hadden ze...
05-11-2021

Nominaties voor Beldpoint en Zenderense Es

Op 15 november, tijdens het Starterscafé in de Reggehof in Goor, wordt bekend gemaakt...
29-10-2021

Flora zet in op sociale vaardigheden

Vrijdagmorgen is op basisschool Flora aan de Meijdoornhof de officiële aftrap gegeven van...
29-10-2021

Leerlingen obs Azelo hebben groene vingers

Tijdens de zomervakantie hebben de leerlingen van obs Azelo niet stilgezeten. Op de laatste...
16-10-2021

Twickel viert vijf jaar vernieuwbouw

Deze week is het vijf jaar geleden dat het Twickelcollege zijn intrek nam in het nieuwe gebouw...
15-10-2021