Ophélie en Floris openen school in Hertme
NA HET SLOPEN, ZAGEN EN VERVEN IS HET VANDAAG ECHT FEEST OP DE ST. AEGIDIUS

Ophélie en Floris openen school in Hertme

Vrijdagmorgen om klokslag half negen steeg voor de 70 kinderen van de St. Aegidiusschool de spanning naar het kookpunt. De basisschool in Hertme, hun school, zou namelijk officieel worden geopend. En daarmee zou alles pas echt worden. Want hoewel ze na de grote vakantie al voor het eerst de vernieuwde school mochten binnenstappen, was er van een bijbehorend feestje nog geen sprake. Dat gebeurt vandaag. Zelfs locatieleider Gerard Welberg had voor deze gelegenheid ‘het beste pak’ aangetrokken, zei hij niet zonder trots in zijn welkomstwoordje.

 

‘Morgen opnieuw aan het werk’

De dag van vandaag vormt de afsluiting van een turbulente periode, waarin de school met vereende krachten is vernieuwd. Niet zozeer aan de buitenkant, maar met name binnen. Nieuwe vloeren, wanden en plafonds, een andere inrichting, lichte kleuren, ruimtelijker. “De school kan er de komende tijd weer tegen”, zei Welberg. “Maar”, voegde hij er direct aan toe, “morgen gaan we opnieuw aan het werk. Dan maakt mijn beste pak plaats voor de ouwe klof, want dan gaan we op het schoolplein aan het werk.”

 

Heggenschaar

Maar eerst is het feest vandaag. De aftrap daarvoor werd gegeven door Ophélie uit groep 1 en Floris uit groep 7. De jongste en de oudste leerling. Samen mochten ze, met behulp van een grote heggenschaar, het rode lint doorknippen dat de toegang tot de school voor even verhinderde. Dat het allemaal niet direct lukte, was al ingecalculeerd, want even later kon een kleinere schaar die al in de nabijheid was, de verlossing brengen. Daarna werd het dringen. Snel naar binnen en op naar de speelzaal.

 

Daar zongen de 70 kinderen een speciaal voor deze dag ingestudeerd feestlied, waarin het slopen, timmeren, zagen, verven, slepen en breken uitvoerig aan de orde kwamen. Steevast afgesloten met het refrein: ‘Stil maar juf, doe rustig aan, het komt allemaal goed. De school wordt prachtig. Let maar op, houd een beetje moed’. Het lied werd gevolgd door een korte film, waarin werd teruggekeken op alle verbouwingen van de afgelopen maanden.

 

Open dag in november

Tot 15.00 uur vanmiddag vermaken de kinderen zich met een feestprogramma in de verschillende klaslokalen. Daarna begint de officiële receptie. Op zondag 7 november worden alle feestelijkheden afgesloten met een open dag, waarop iedereen uit Hertme en ook oud-leerlingen en andere belangstellenden een kijkje kunnen nemen in de nieuwe school. (BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht: ‘Aegidius Hertme ondergaat metamorfose

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Voor ‘zondagskind’ Gerard Welberg zit het erop

“Het was een prachttijd.” Vier woorden die met enige regelmaat terugkeren in het...
20-05-2022

Rian Jannink: ‘Ik ben supertrots op jullie’

Emotioneel en met een door verkoudheid ietwat gebroken stem nam Rian Jannink-Schabbink...
09-05-2022

De ziel is terug in de aloude pastorie

Het was al in 1887 dat de pastorie van de St. Stephanuskerk werd gebouwd. De neo-Hollandse...
18-04-2022

Juf Ria zegt kinderopvang vaarwel

Veel Bornenaren zullen haar kennen, want het was al op 1 februari 1993 dat Ria Bosman in dienst...
14-04-2022

Vier keer goud voor Keurslager Rensink

Op de vitrine bij Keurslager Rensink aan de Nieuwe Kerkstraat is er deze week een bijzondere...
05-04-2022

Peter Korf wast even buiten Borne

Op de dag dat Peter Korf zijn handtekening zette onder de verkoopakte van zijn pand aan de...
05-04-2022