Wilmink-Oosterveld klaar voor de toekomst
05-11-2021
VERDUURZAAMD BEDRIJFSPAND MARKEERT NIEUWE ROUTE

Wilmink-Oosterveld klaar voor de toekomst

Toen de bouwondernemers Gerrit Wilmink en Henk Oosterveld in 1978 samen verder gingen, hadden ze niet kunnen bevroeden dat hun onderneming ruim 40 jaar verder zou uitgroeien tot een onderneming van formaat met een eigen karakter, gerenommeerde opdrachtgevers en vaak specialistische vastgoed-onderhoudsopdrachten. Inmiddels vinden zo’n 35 mensen hun werk in het recent volledig vernieuwde pand aan de Hanzestraat 24 in Borne. Duurzaamheid staat er centraal. Vrijdagmiddag wordt de vernieuwing gevierd met een feestje voor medewerkers en genodigden.
 

Een pas op de plaats

In 2007 nam Jarno Wilmink de leiding van het bedrijf over. Toen hij vier jaar geleden werd geveld door een hersenbloeding moest het bedrijf noodgedwongen een pas op de plaats maken. “Een lastige periode”, vertelt Jarno. “Van het een op het andere moment vallen al je plannen stil en word je gedwongen om na te denken hoe nu verder te gaan.” In 2019 kwam hij Hans Ebbekink tegen, op dat moment werkzaam bij een bouwonderneming in de Achterhoek. “Het klikte direct. Ik proefde dezelfde ambities en de wil om te groeien”. Niet lang daarna trad Hans toe tot de directie en kon hij Jarno voor een deel ontlasten.
 

Hans: “Wilmink-Oosterveld is een prachtig bedrijf en diende enkele jaren geleden een prikkel te krijgen om een nieuwe weg in te slaan. Het economische tij en de ontwikkelingen in de markt vroegen erom. Daarom besloten we de organisatie aan te passen, extra mensen aan te nemen en onze activiteiten op het vlak van vastgoed onderhoud te vergroten. Vernieuwen, verduurzamen en automatiseren werd het motto.” Een koers die effect had. Inmiddels werkt het bedrijf voor opdrachtgevers als de Universiteit Twente, Nobian (het voormalige Akzo), FC Twente, Vredestein en de Veiligheidsregio Twente. “Een hele mooie portefeuille”, aldus Jarno, “die bovendien zorgt voor een zekere continuïteit.”
 

Nieuwe inrichting en uitstraling

Die laatste opmerking is overigens tekenend voor wijze waarop Jarno en Hans tegen hun bedrijfsvoering aankijken. “We willen niet groeien om te groeien, maar wat we doen willen we goed doen. Echt no nonsense en een platte organisatie met korte lijnen zijn waarin één-op-één contacten de kern vormen. Met de voetjes op de grond dus, of beter gezegd op de vloerverwarming”, aldus Hans lachend en verwijzend naar de geheel nieuwe inrichting en uitstraling van hun bedrijfspand.
 

“Inmiddels zitten we ruim dertig jaar op deze plek. Het werd tijd voor een aanpassing. Een verduurzaming ook”, licht Jarno toe. “Van binnen hebben we alles gesloopt en opnieuw opgebouwd. Het pand is nu volledig gasloos en energieneutraal. We hebben zonnepanelen en een warmwaterpomp en gingen zo binnen een half jaar van energielabel G naar A+++.” Wat opvalt is het transparante karakter. Veel glas en open ruimtes markeren de vernieuwing, de kleur groen en vele planten accentueren de duurzaamheid. Beide mannen tonen met trots hun vernieuwde onderkomen, waarin middels diverse fotocollages wordt gerefereerd aan hun prestigieuze projecten. Waaronder de Jumbo in Goor, het meest duurzaam ontworpen en recent gebouwde supermarktpand in de Benelux.
 

Trots en nuchter

“Ja, ik denk dat we met recht trots mogen zijn”, besluit Hans. “De kunst is om de balans te blijven vinden. Maar als echt Borns bedrijf ben ik ervan overtuigd dat het met onze nuchterheid gaat lukken. De afgelopen jaren hebben we de nodige stappen gezet. Nu staat het bedrijf en gaan we de toekomst met vertrouwen tegemoet.” (AJ/BM)

 

(Op de foto in de tekst links Hans Ebbekink en rechts Jarno Wilmink)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
willvangoethem — 23 jan 2022
Ik blijf jullie volgen en wens je heel veel succes!!!!!

Daar ga je dan, na 31 dienstjarenÖ

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van Ďzijní Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023