BSO Zenderen krijgt 'royale' herstart
APART SPEELLOKAAL IN VOORMALIGE SUPERMARKT

BSO Zenderen krijgt 'royale' herstart

Vandaag is het de eerste dag na de langere kerstvakantie dat veel scholen weer zijn begonnen. En dat betreft niet alleen de scholen, maar ook de BSO’s. Hadden deze laatste tijdens de lockdown de verplichting om alleen kinderen van ouders in cruciale beroepen op te vangen, met ingang van vandaag mogen álle kinderen weer komen. Zo ook op BSO ‘Hand in hand’ in het Sindron in Zenderen. Daarbij konden ze voor de allereerste keer ook gebruik maken van de voormalige supermarktruimte.

 

Huiskamer van Zenderen

De BSO benutte voorheen alleen de zogenaamde ‘huiskamer van Zenderen’, te weten de grote zaal in het Sindron. Van diezelfde ruimte maken ook andere groepen gebruik. Pedagogisch medewerker Mandy daarover: “We moesten deze grote ruimte als het ware delen met andere gebruikers. Grootste bezwaar daarvan was, dat we iedere middag alle speeltoestellen moesten opruimen en de volgende dag weer moesten opbouwen. Bovendien konden zo de kinderen die wat rust zochten, dat niet vinden. Spelen, rennen en rust liepen eigenlijk door elkaar.”

 

Vanaf vandaag maakt de BSO daarom ook gebruik van de voormalige winkelruimte in het Sindron. Die stond immers toch leeg en is nu ingericht als speelruimte. Mandy zegt daarover: “Nu kunnen we alles laten staan en bijkomend voordeel is, dat er in de grote ruimte meer rust heerst, terwijl het spelen, rennen en roepen nu in de voormalige winkelruimte gebeurt.”

 

Tussen de 25 en 35 kinderen

BSO ‘Hand in hand’ werkt, net als kinderdagopvang Duimelot, vanuit de visie van de Hongaarse pedagoge Emmi Pikler. Dagelijks maken tussen de 25 en 35 kinderen gebruik van deze opvang. Tijdens de lockdown waren dat er drie tot zeven. Meestal wordt er door een drietal pedagogisch medewerkers begeleiding aan deze kinderen gegeven. Nu zou je denken dat die allemaal afkomstig zijn van de St. Stephanusschool in Zenderen, maar niets is minder waar. Er komen ook deelnemers van de school in Azelo, in Bornerbroek en van een drietal scholen uit Borne. Voor deze kinderen is er eigen vervoer geregeld.

 

Vanmiddag waren de kinderen zichtbaar blij elkaar na de langere vakantie weer te ontmoeten op de BSO. Nadat er wat fruit was gegeten ging iedereen doen wat zij of hij leuk vond en uiteraard was de nieuwe speelruimte voor velen favoriet. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

‘Thijs leverde een fantastische prestatie’

Woensdag vond in Tivoli in Utrecht de landelijke finale van de nationale voorleeswedstrijd...
25-05-2023

Foodservice speerpunt bij slager Jacobs

ADVERTORIAL • Thomas Jacobs kan er nóg om lachen. “Ik denk dat het zo’n...
15-04-2023

Cultuureducatie ‘Joods Borne’ in Synagoge

Het is alweer vier jaar geleden, in verband met de coronapandemie, dat voor het laatst de...
13-04-2023

‘Hi, how are you today?’

Het zijn de vriendelijke en uitnodigende woorden van Tanya als ze maandag rond etenstijd een...
12-04-2023

Aegidusschool in Hertme vandaag 100 jaar

Vandaag, zondag 9 april, is het precies 100 jaar geleden dat de Sint Aegidiusschool in Hertme...
09-04-2023

’t Oldhof en Jan Ligthart kunnen niet langer...

Dinsdagavond besluit de gemeenteraad over het voorstel van het college om te stoppen met het...
25-03-2023