BSO Zenderen krijgt 'royale' herstart
APART SPEELLOKAAL IN VOORMALIGE SUPERMARKT

BSO Zenderen krijgt 'royale' herstart

Vandaag is het de eerste dag na de langere kerstvakantie dat veel scholen weer zijn begonnen. En dat betreft niet alleen de scholen, maar ook de BSO’s. Hadden deze laatste tijdens de lockdown de verplichting om alleen kinderen van ouders in cruciale beroepen op te vangen, met ingang van vandaag mogen álle kinderen weer komen. Zo ook op BSO ‘Hand in hand’ in het Sindron in Zenderen. Daarbij konden ze voor de allereerste keer ook gebruik maken van de voormalige supermarktruimte.

 

Huiskamer van Zenderen

De BSO benutte voorheen alleen de zogenaamde ‘huiskamer van Zenderen’, te weten de grote zaal in het Sindron. Van diezelfde ruimte maken ook andere groepen gebruik. Pedagogisch medewerker Mandy daarover: “We moesten deze grote ruimte als het ware delen met andere gebruikers. Grootste bezwaar daarvan was, dat we iedere middag alle speeltoestellen moesten opruimen en de volgende dag weer moesten opbouwen. Bovendien konden zo de kinderen die wat rust zochten, dat niet vinden. Spelen, rennen en rust liepen eigenlijk door elkaar.”

 

Vanaf vandaag maakt de BSO daarom ook gebruik van de voormalige winkelruimte in het Sindron. Die stond immers toch leeg en is nu ingericht als speelruimte. Mandy zegt daarover: “Nu kunnen we alles laten staan en bijkomend voordeel is, dat er in de grote ruimte meer rust heerst, terwijl het spelen, rennen en roepen nu in de voormalige winkelruimte gebeurt.”

 

Tussen de 25 en 35 kinderen

BSO ‘Hand in hand’ werkt, net als kinderdagopvang Duimelot, vanuit de visie van de Hongaarse pedagoge Emmi Pikler. Dagelijks maken tussen de 25 en 35 kinderen gebruik van deze opvang. Tijdens de lockdown waren dat er drie tot zeven. Meestal wordt er door een drietal pedagogisch medewerkers begeleiding aan deze kinderen gegeven. Nu zou je denken dat die allemaal afkomstig zijn van de St. Stephanusschool in Zenderen, maar niets is minder waar. Er komen ook deelnemers van de school in Azelo, in Bornerbroek en van een drietal scholen uit Borne. Voor deze kinderen is er eigen vervoer geregeld.

 

Vanmiddag waren de kinderen zichtbaar blij elkaar na de langere vakantie weer te ontmoeten op de BSO. Nadat er wat fruit was gegeten ging iedereen doen wat zij of hij leuk vond en uiteraard was de nieuwe speelruimte voor velen favoriet. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023