Trotse Sauertjes: ‘Samen ondernemen is leuk’
10-03-2022
BROERS ROB EN BART LANCEREN NA TWEE JAAR PIONIEREN HUN CIRQLL

Trotse Sauertjes: ‘Samen ondernemen is leuk’

Om iets voor enen donderdagmiddag is de spanning voelbaar in de kantoren van Focus XL aan de Aanslagsweg in Borne. Exact op het hele uur moeten de broers Rob en Bart Sauer namelijk op de knop drukken die Cirqll, hun nieuwe klantbeheersysteem, wereldkundig maakt. ‘Zal het allemaal werken? Hebben we écht niets vergeten?’ zie je de mannen denken. Even later maakt de spanning op hun gezichten plaats voor een brede glimlach. Samen met Niek Vaanholt en Roy Markvoort die de programmering, het design en de online marketing voor hun rekening namen en de op het laatste moment nog ingevlogen Yoeri, ROC-stagiair, ontkurken ze de champagne en brengen ze een toost uit op het heuglijke moment.

 

Ultieme wens

De lancering is de voorlopige kroon op twee jaar keihard werken. Een periode waarin zoeken, denken, klankborden en testen gelijke tred hielden met momenten waarop ze dachten: we stoppen ermee. Om er daarna toch weer mee door te gaan, de moed niet op te geven en door te zetten dus. Voor de broertjes Rob (34) en Bart (36) komt daarmee een ultieme wens in vervulling. “We hebben altijd gezegd dat we ooit nog eens iets samen wilden doen”, vertelt Rob. Maar we hebben beiden ons eigen werk en veel verder dan sparren kwam het dan ook niet.”

 

Totdat de coronaperiode ineens meer mogelijkheden bood. Bart: “We kregen meer tijd en het sparren maakte plaats voor wat serieuzere gesprekken. En omdat we vanuit ons dagelijks werk veel klantervaring hebben, kwamen we al snel op de gedachte een geheel nieuw klantinformatiesysteem te ontwikkelen. Een systeem dat niet, zoals heel veel andere, erg ingewikkeld is, maar toch een schat aan informatie kan bevatten en dat vooral is afgestemd op ZZP-ers en het MKB. Uit ervaring weten we dat daar nog veel te winnen valt.” En Rob: “De belangrijkste voorwaarde was dus focussen op eenvoud. Bart zei het kortgeleden heel mooi: ‘We willen het leven van werkend Nederland een stukje makkelijker maken’. En zo is het ook precies. Ik denk dat we daarin zijn geslaagd.”

 

‘Misschien wel Europees’

De nuchtere, uiterst zelfverzekerde broers laten zich niet verleiden tot grootse fantasieën over de toekomst. “Nee hoor. Natuurlijk, vanaf nu gaat de bal rollen en proberen we meer bekendheid te creëren, misschien kan Cirqll zelfs wel Europees worden. Maar we willen het vooral in alle rust verder perfectioneren en hebben geen enkele behoefte om groter te worden om maar groot te kunnen zijn. Ons systeem zal heus wel verder worden uitgebouwd, maar moet vooral simpel blijven. Dat is de kracht en het onderscheid dat we bieden.”

 

De blijdschap over de geslaagde lancering is voelbaar. Evenals hun trots het toch maar gefikst te hebben. Een trots die ook afstraalt op het gehele team. “Zonder de anderen was het ons niet gelukt”, weet Bart. “Het is goed dat we zo’n team hebben, waarin ieder zijn eigen specialisme heeft. De gedeelde passie en de wil om te slagen deden de rest.” Broer Rob kan de visie van Bart alleen maar onderschrijven. “Ik denk dat ik de reis naar dit moment toe nog heel erg ga missen. Het was een feest op zich. Samen heeft het ons heel veel kennis gebracht. Om zó met elkaar te kunnen werken… ja, dat maakt ondernemen leuk.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bas — 10 mrt 2022
Heel gaaf mannen. Super dat jullie hebben doorgezet en tot zo iets moois en gaafs zijn gekomen. Heel veel succes, maar dat zal wel lukken.
En van harte gefeliciteerd

Stralend middelpunt van Zuiver huid & haar

ADVERTORIAL. Aan de rand van het centrumpark Scholtenshof staat Beautysalon Zuiver huid &...
04-07-2024

Netgemak viert 15-jarig bestaan

ADVERTORIAL. Netgemak, gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsprocessen, viert met...
02-07-2024

Gebouw Optimist gaat meer eenheid uitstralen

Dat basisschool De Optimist het resultaat is van de fusie van een aantal scholen weet iedereen....
02-07-2024

Basisschool Flora groeit uit naar integraal...

Het gebouw waarin basisschool Flora is gehuisvest is inmiddels ruim 50 jaar oud en is nodig toe...
28-06-2024

Subvice: ‘leuke jongens’ die weten wat ze willen

“Misschien zijn we wel heel leuke jongens…”, laat Martijn Roelofs zich...
18-06-2024

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2023 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
07-06-2024