Peter Korf wast even buiten Borne
05-04-2022
‘EIND DIT JAAR HOPEN WE TERUG TE KEREN’

Peter Korf wast even buiten Borne

Op de dag dat Peter Korf zijn handtekening zette onder de verkoopakte van zijn pand aan de Oonksweg, bestierden hij en zijn vrouw Monique, samen met de zes medewerkers, er precies 25 jaar hun stomerij en wasserij. “Ja, dat was wel even een dingetje”, zegt ‘ie lachend. “Maar wie A zegt moet ook B zeggen en we hadden gelukkig het mooie perspectief op onze grootse plannen om het allemaal nog beter en efficiënter voor elkaar te krijgen.”

 

Even eerder had Korf immers al Wasserij De Roskam in Almelo overgenomen. Deze wasserij telde ook acht medewerkers en was volledig geëquipeerd voor de horecasector. “Ruim 3.000 handdoeken en 6.000 servetten per week, nog afgezien van al het andere goed”, aldus Korf. “Een mooie en substantiële uitbreiding van onze klantenkring”. Het plan was om beide wasserijen binnen niet al te lange tijd samen te voegen en onder te brengen in een nieuw te realiseren bedrijfspand op De Veldkamp. “Maar ja, die extreem hoge grond- en bouwprijzen gooiden toch wat zand in de motor en daar kwam in 2020 de coronapandemie nog eens overheen. De activiteiten in Almelo vielen van het ene op het andere moment zo goed als stil.”

 

Shirtjes van NEO

Veel tijd om zich achter de oren te krabben had de ondernemer niet en gunde hij zichzelf ook niet. “Als ik eenmaal iets in mijn kop heb zitten, dan zal het gebeuren ook. Als het niet linksom is, dan maar rechtsom. En bovendien… we moesten er natuurlijk wél voor zorgen dat onze schoorsteen in Borne bleef roken. Het tekent de wilskracht en het doorzettingsvermogen van de inmiddels 57-jarige ondernemer die 32 jaar geleden samen met zijn Monique begon aan de Tichelweg. “Een mooie tijd en keihard werken. We begonnen met het wassen van de shirtjes van NEO”, zegt hij met pretoogjes.

 

De shirtjes zijn inmiddels vervangen door allerlei wasgoed en andere zaken van vaak grote klanten. Zo noemt hij Aveleijn en de Universiteit Twente. Korf: “In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een uiterst professionele stomerij en wasserij. We schaften grote wasmachines aan, een mangel- en chemische machine en groeiden zo stilaan door. Het spreekwoord ‘groot geworden door klein te blijven’ geldt denk ik zeker voor ons. Daarbij beleef ik zelf nog steeds het meeste plezier aan de warme contacten met onze klanten. Je moet mij niet in de wasserij neerzetten. Ik ben het liefste op de weg om de spullen te halen en te brengen. Zó werk ik aan het opbouwen, onderhouden en uitbreiden van onze relaties. Mijn dagen beginnen ’s morgens al vaak rond de klok van zes.”

 

350 kg per uur

Inmiddels draaien de activiteiten in Almelo weer op volle toeren. Een moderne wasstraat (foto hiernaast) verwerkt er zo’n 350 kg per uur. De plannen voor een gezamenlijke nieuwbouw hebben ondertussen plaats gemaakt voor een bestaande locatie. “Ook in Borne”, vertelt Korf, “want daar liggen nu eenmaal onze roots”. Eind dit jaar hoopt hij er met zijn twee vestigingen in te kunnen trekken en ook daar zullen een ultramoderne wasstraat en andere faciliteiten die voor een verdere efficiency moeten zorgen, waaronder gebruikmaking van zonnepanelen, het hart van zijn bedrijf vormen.

 

Nou ja, 'zijn' bedrijf… Dochter Eva zal, zo is het plan, over goed anderhalf jaar het stokje van vader Peter overnemen. “Dan is het mooi geweest en kan ik wat gas terugnemen. “Ze neemt nu de hele (financiële) administratie al voor haar rekening en groeit er steeds verder in. Hartstikke mooi en daardoor wordt het loslaten ook een stukje makkelijker. Al geef ik eerlijk toe dat ik het nog steeds enorm leuk vind. Voor mij is het allemaal een uit de hand gelopen hobby, waarin keihard werken en plezier gelijk op gaan. Dat verveelt eigenlijk nooit.”

 

In afwachting van de vestiging in het nieuwe pand zijn de Bornse werkzaamheden tijdelijk overgeheveld naar de Almelose wasserij aan de Smirnoffweg 6. Ook heeft Korf tot die tijd een depot geopend bij kledingreparatie Demirtex aan de Hofstraat 12 in Borne. “Maar”, zo besluit hij gretig, “natuurlijk kom ik het nog steeds graag halen en brengen hoor.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wilfried Geerdink — 06 apr 2022
Hallo Peter en Monique,
Wat mooi om jullie via deze weg te mogen feliciteren!!
Vroeger al een vertrouwd adres met de ouders van Peter en de continuïteit blijft gewaarborgd ??

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023