Juf Ria zegt kinderopvang vaarwel
IN BORNE WERKZAAM OP MINSTENS 7 LOKATIES EN GEDURENDE 29 JAAR

Juf Ria zegt kinderopvang vaarwel

Veel Bornenaren zullen haar kennen, want het was al op 1 februari 1993 dat Ria Bosman in dienst trad bij Stichting Kinderopvang Borne. In die tijd was kinderopvang nog niet iets wat zo vanzelfsprekend is als tegenwoordig. Er werden zelfs vragen gesteld waarom iemand kinderen had en ze dan vervolgens niet zelf opvoedde. Wat dat betreft is er veel veranderd tijdens haar loopbaan. Donderdagmiddag nam ze afscheid van ‘haar’ BSO-kinderen en hun ouders, vrijdag volgt de rest.

 

Ria volgde de opleiding KVJV (kinderverzorging en jeugdverzorging) en rondde die af. Aansluitend begon zij te werken in de zwakzinnigenzorg, maar dat beviel haar niet echt. Daarom veranderde zij van werkomgeving en begon zij op 1 februari 1993 bij de kinderopvang op de locatie De Bijenkorf. Die stond op de plek van het huidige Kulturhus. Toen de bouw daarvan begon ging de kinderopvang naar de Eschschool en Ria verhuisde mee. Er volgden daarna nog een aantal verhuizingen en via de Zonnebloem, het voormalige consultatiebureau (de plek waar nu de Fleminghof staat), Welemanstraat en Ridderspoortje kwam zij op de locatie Wingerd terecht. Was het in het begin eigenlijk uitsluitend kinderopvang, in de loop van de jaren verlegde haar werkterrein zich ook naar de buitenschoolse opvang.

 

Lekker zichzelf

Als je haar collega’s vraagt haar te typeren hoor je dingen als: lekker zichzelf, doe maar gewoon dan doe je gek genoeg en kinderen van de opvang waren haar familie. Maar ook dat ze lekker direct en recht voor de raap kan zijn. Verder roemen zij haar om haar creativiteit, haar huiselijkheid en haar kunsten in de keuken. Ze wordt als heel meelevend beschreven. Verder kon men altijd op haar rekenen. Was er iemand nodig om in te vallen, Ria stond altijd klaar.

 

Het afscheid gaat niet ongemerkt voorbij. Donderdagmiddag werden de kinderen van de BSO en hun ouders in de gelegenheid gesteld afscheid te nemen en aansluitend doen de (oud-) collega’s dat. Morgenochtend neemt zij afscheid van de kinderen van de peutergroepen. Ook volgt er later nog een rit op e-scooters met collega’s in de omgeving van Rijssen. En dan is het echt afgelopen. Gelukkig heeft Ria al de nodige vrijetijdsbesteding. Ze wandelt graag en is lid van een koor in Hengelo. Verder gaat ze graag naar het carnaval en vallen concerten goed bij haar in de smaak, waarbij Bon Jovi de absolute favoriet is. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023