Puk en Nadya zeggen volmondig ‘ja’
GROEP 1/2 VAN BASISSCHOOL FLORA VIERT DE TROUWERIJ VAN KLASGENOOTJES

Puk en Nadya zeggen volmondig ‘ja’

“Jeetje, wát een geregel!”, verzucht juf Marjon na afloop van de trouwceremonie die donderdagmorgen plaatsvond in de speelzaal van basisschool Flora. De huwelijksvoltrekking, waarbij Puk en Nadya uit groep 2 elkaar het jawoord gaven, vormde de feestelijke afsluiting van het ‘Wij gaan trouwen’ project dat de gemoederen de afgelopen vier weken in de combigroep 1-2 nadrukkelijk bezighield. Over twee maanden mag Marjon het nog eens overdoen, Maar dan voor het ‘echie’, als ze zelf in Beckum haar Frank het jawoord geeft.
 

Een stralend paar

De voorgenomen trouwerij van de juf vormde natuurlijk de aanleiding voor dit bijzondere project. Tot in de kleinste details werden de ukkies de afgelopen weken meegenomen in alles wat er zoal bij een trouwerij komt kijken. En daarbij namen ze zelf bijna alle hoofdrollen voor hun rekening. Zo werden ze getuige, een ouder, familielid of vriend, maar ook een van de bloemenkinderen, een ringendrager, chauffeur van de trouwauto (lees: bolderkar) of orkestlid.

 

Puk en Nadya, de geluksvogeltjes, werden via loting uitverkoren om met elkaar in het huwelijksbootje te stappen. Voor alle papa’s en mama’s die op het speelplein de aandoenlijke plechtigheid volgden, was er al snel maar één conclusie denkbaar: het was werkelijk een stralend paar!
 

De ‘net alsof’ bruiloft

Voor de feitelijke huwelijksvoltrekking was Lianne Jongsma, de babs (bijzondere ambtenaar burgerlijke stand), vanuit Rijssen-Holten ingevlogen. Het bleek een gouden vondst, want de ‘kleuterspecialist’ maakte er een ware voorstelling van. Zo vertelde ze alles over die rare toga die ze droeg en wist ze haar toehoorders te verzekeren dat de burgemeester toestemming had gegeven voor deze bijzondere ‘net alsof’ bruiloft. Ook roemde ze het bruidspaar in alle toonaarden. “Puk, jij bent zo goed in het helpen met veters strikken en Nadya, jij weet als geen ander de kinderen te troosten.”

 

Kortom, ze pakte iedereen in en kon dan ook op een volmondig ‘ja’ rekenen op de o zo bekende vraag, die voor deze ene keer heel iets werd aangepast: ‘Wil jij zogenaamd trouwen met…?’ Een weldadig applaus van de gespannen toekijkende ukkies en buiten glurende ouders maakte de ceremonie compleet.
 

Met een minidisco na afloop van de plechtigheden kreeg de bijzondere dag nog een plezierig vervolg. En bleken de leerlingen ineens volleerde trouw-experts te zijn geworden. Een bagage die ze op 14 september nog goed van pas kunnen komen als de juf het allemaal nog eens dunnetjes gaat overdoen en het geregel dan bovendien graag aan anderen zal overlaten. (AJ/BM)

 

Bruiloft op de Flora

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Karen — 07 jul 2022
Ahh wat schattig en leuk bedacht!
Josée Heutink — 07 jul 2022
Helemaal geweldig 🤩!

Verjaardagsbox en De Wheele doen fifty-fifty

Net voor de afgelopen kerstvakantie heeft de ouderraad van basisschool De Wheele samen met het...
03-02-2023

Twickel werkt week lang aan inclusiviteit

Op het Twickelcollege aan de Welemanstraat is vrijdag een projectweek afgesloten. Deze...
27-01-2023

LEERKRACHT studiecentrum Borne groeit door

ADVERTORIAL • Leren leren? Hulp bij het plannen en/of bij het maak- en leerwerk? Óf...
26-01-2023

Twickel schoont Borne alvast beetje op

Deze week storten de leerlingen van Twickel Borne zich op de ‘inclusiviteit’. Vanuit...
25-01-2023

Bennie Wilmink en Klaas Drent gaan samen

ADVERTORIAL • De autobedrijven Bennie Wilmink en Klaas Drent gaan per 1 januari 2023...
25-01-2023

Open huis bij paramedici Poort van Borne

ADVERTORIAL • Op vrijdag 27 januari is het open huis binnen gezondheidscentrum de Poort van...
23-01-2023