Opknapbeurt Spanjaardswijk van start
VEEL ENTHOUSIASME BIJ BUURTBEWONERS

Opknapbeurt Spanjaardswijk van start

Woensdagavond vond de officiële start plaats van de grondige revitalisering van de Spanjaardswijk. Een vooroorlogse wijk, die cultuurhistorisch nauw verbonden is met het textielverleden van Borne. Indertijd gebouwd voor de arbeiders van de textielfabriek Spanjaard. Een mooie wijk met veel bijzondere kenmerken, maar ook een wijk waar de tijd duidelijk zijn sporen heeft nagelaten. Wegen, groen en riolering dienen eens grondig aangepakt te worden. De bedoeling is dat er in het voorjaar van 2023 begonnen wordt met de werkzaamheden.
 

Samen met wijkbewoners

“We willen vooral samen met jullie deze wijk verbeteren”, hield projectleider Mark Verhijde de bewoners voor, die in groten getale op de bijeenkomst op het Spanjaardsplein waren afgekomen. “Er zijn nu nog geen plannen om te presenteren. Het is jullie wijk en we willen dan ook graag van jullie horen wat je belangrijk vindt.” De bedoeling is dat er tenminste twee bewoners onderdeel gaan zijn van het bouwteam, dat verder zal bestaan uit mensen van de gemeente en de nog te selecteren aannemer. “En daarnaast zou ik graag een werkgroep uit de wijk willen waarmee ik regelmatig kan sparren.”
 

En die werkgroep zou zich, wat hem betreft, breder mogen oriënteren dan alleen de opknapbeurt van de openbare ruimte. “Wat zou je nog meer willen? Misschien wil je de cultuurhistorische elementen wel versterken. Dit is jullie kans!” Animo genoeg en ideeën overigens ook. Bijvoorbeeld over collectief verduurzamen van de huizen, ruimte voor parkeren en aanpak van ontsierende elementen in de wijk. Additionele zaken waar dan wel budget voor moet zijn. Genoeg stof voor nadere bespreking in ieder geval.
 

“Laten we er met z’n allen een mooi project van maken!”, was de enthousiaste conclusie. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jos — 02 sep 2022
Het zou prachtig zijn dat ook de Damaststraat meegenomen wordt in dit plan. Het groen..de tegels zijn zeker aan vernieuwing toe!! Wij zijn benieuwd??
Toon Peters — 02 sep 2022
De SP heeft in februari een enquęte gehouden in de Spanjaardswijk en de resultaten in maart teruggekoppeld naar de bewoners. Zie: https://borne.sp.nl/nieuws/2022/03/sp-op-bezoek-in-spanjaardswijk-en-letterveld-uitkomsten-enquete-spanjaardswijk
De wensen voor verbeteringen in de wijk zijn vorige week overhandigd aan wethouder Vermorken. De wethouder heeft toegezegd de resultaten te betrekken bij het overleg met de projectleider en de wijkbewoners”.
Dirk — 02 sep 2022
Voor additionele zaken is geen budget, ofwel de beruchte sigaar uit eigen doos voor inwoners in de vorm van een OZB-verhoging. Hou toch op asjeblieft, helemaal gezien de onkunde bij de gemeente om nu eindelijk eens echt te bezuinigen op "eigen"(lees: belastinggeld) gelden, in plaats van het creatieve boekhouden zoals het heen en weer schuiven cq afboeken van gelden, zoals ook blijkt uit het artikel op BB van 30/8 jl....
HS — 01 sep 2022
Het is aan de mensen zelf hou je tuin en stoep bij en aan de gemeente maak de goten schoon en de putten als er straks veel water valt heb je gelijk een overstroming En dat geld voor heel Borne ooit het mooiste Dorp om in te wonen Nou burgemeester ik zal zeggen pak de fiets en maak de ronde door Borne dat weet u wat ik bedoel Het heeft er nog nooit zo verschrikkelijk bij gestaan En ook de woningbouw spreek de mensen aan dat ze rond het huis de paden schoon houden doe u voordeel ermee

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023