Koninklijke onderscheiding voor Tonnie Homan
PENNINGMEESTER ST. GREGORIUS HERTME LID IN DE ORDE VAN ORANJE NASSAU

Koninklijke onderscheiding voor Tonnie Homan

Tijdens de grote feestavond ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van muziekvereniging St. Gregorius bij Jachtlust in Hertme is Tonnie Homan benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de versierselen namens de Koning opgespeld door loco-burgemeester Martin Velten, die in een korte speech inging op de verdiensten van de man die ‘van onschatbare waarde is voor de vereniging’, aldus Velten.
 

Leidende rol

Homan is al sinds 1987 een zeer gewaardeerd en gedreven lid van de muziekvereniging St. Gregorius. Zo wist hij diverse subsidies binnen te slepen en is hij nauw betrokken bij bijvoorbeeld optredens op diverse locaties, zoals in ziekenhuizen, verzorgingshuizen, asielzoekerscentra en scholen. Maar ook bij de optredens van de vereniging tijdens kerkdiensten, Pinksterbruidjes en dorpsfeesten neemt Homan een leidende rol. Hij begon in 1987 als bestuurslid en was van 1989 tot 2000 tweede penningmeester. Vanaf dat jaar en tot 2012 was hij als voorzitter de kartrekker van de vereniging. In 2015 werd hij penningmeester. Een functie die hij ook nu nog met verve vervult.
 

Volgens Velten is Tonnie ook de man die vanuit de muziekvereniging de Zomerfeesten initieerde, waarbij hij van 1989 tot eind 2014 de functie van penningmeester vervulde. Verder is de muziekvereniging betrokken bij de landelijk bekende Afrikadagen. Daaraan levert Tonnie een waardevolle bijdrage door sinds 1992 de financiële afwikkeling van dit aansprekende evenement te verzorgen.
 

Van de wieg tot het graf

Menig inwoner van Hertme kent Tonnie ook als de man van de begraafplaats van de HH Stephanus Parochie in Hertme waarvoor hij sinds 1996 als beheerder verantwoordelijkheid draagt. Daarnaast is Tonnie ook een actief en betrokken lid van de Klootschietvereniging en carnavalsvereniging de Kolkleu Hertme. “Met andere woorden”, aldus Velten met een kwinkslag: “Van de wieg tot het graf, je komt Tonnie bijna altijd tegen.”
 

In zijn dankwoord had Homan moeite de juiste woorden te vinden. “Tja, daar sta je dan... Ik ben er beretrots op. Besturen is een geweldig iets, waarin je het altijd samen doet met anderen. En niet in de laatste plaats dank ik mijn vrouw, want ik had niet altijd veel tijd om thuis te zijn en daar ook de nodige aandacht te geven.” Een ovationeel applaus van alle feestende leden viel hem én zijn vrouw daarbij ten deel.
 

Het was overigens niet de enige officiële plichtpleging tijdens het jubileumfeest. Maar liefst twaalf leden kregen een speldje uitgereikt voor hun jarenlange lidmaatschap, variërend tussen de 25 en 70 jaar. Johan Monnink werd vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap zelfs tot erelid benoemd (zie de foto's hieronder). (AJ/BM)

 

Jubilarissen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Schabbink — 17 nov 2022

Tonny, wat mooi voor je, van harte verdiend....dit is wie je bent en zoals ik je ken. Lieve gr Elise
Patrick Oude Egberink — 06 nov 2022
Dubbel en dwars verdiend, echt! Gefeliciteerd
willeke lansink — 05 nov 2022
Tonnie hartelijk gefeliciteerd
Je hebt het dubbel en dwars verdient.
W en W Lansink.

Gulle ‘Pieten’ verrassen bijna 70 gezinnen

Het is bijna Pakjesavond. Voor velen van ons hét feest van cadeautjes en surprises. Toch...
03-12-2022

Laatste hand aan de Europastraat

De laatste van de 80 nieuwe bomen aan de Europastraat ging donderdagmiddag in de grond....
01-12-2022

Schoorsteenbrand in Zenderen

De brandweer rukte zaterdagavond uit voor een melding van schoorsteenbrand aan de Albergerweg in...
26-11-2022

Nieuwe subsidie om samen met je buurt bomen te...

Wie samen met buren, vrienden of collega’s de omgeving wil vergroenen door bomen te...
26-11-2022

Drukbezochte dorpsavond in Hertme

In het Spookhuis in Hertme vond donderdag een dorpsavond plaats die werd georganiseerd door de...
25-11-2022

Brand in schuur aan Lodiek Landen

In een schuur aan de Lodiek Landen in Hertme is maandagavond brand ontstaan met veel...
21-11-2022