Nieuw Koningskoppel voor Angorageiten
20-11-2022
RAMON MUNSTERHUIS EN LISANNE BUSSCHER PRESENTEREN ZICH IN CIRCUS GAIT

Nieuw Koningskoppel voor Angorageiten

De anders dan andere Karnavalsvereniging De Angorageiten kreeg het zondagavond weer voor elkaar. Traditiegetrouw gaat de opkomst van haar nieuwe hoogheden namelijk gepaard met veel bombarie en absurditeiten en dat was ook dit keer op het Rheineplein al niet anders. Onverwachte hoofdrolspeler was echter de kou en natte sneeuw die de Karnavalisten en vele nieuwsgierigen behoorlijk in haar greep hield. Maar na een half uurtje koukleumen onder de vele paraplu’s waren ze er toch echt: Koningin Lisanne Busscher, Koning Ramon Munsterhuis en hun Adjudanten Lara Mulder én Juup Leis. Dat ze er zin in hebben liet aan duidelijkheid niets te wensen over.

 

Geen onaardige vuurspuwer

Pal vóór het gemeentehuis was een grote stellage opgebouwd die behangen was met doek. Bovenaan prijkte fier de naam van de verbeelding: Circus Gait, en al ver voor 18.00 uur galmde de circusmuziek over het plein. Nadat de twee spreekstalmeesters eerst het aftreden van Bart, Eef en Marlie - de huidige Hoogheden - begeleidden, die even later achterop een racemotor gezeten in het donker verdwenen, volgde de opmaat voor het nieuwe stel. Een opmaat die werd ingeleid door een goochelaar, die aan het eind van zijn optreden ook nog eens een niet onaardige vuurspuwer bleek te zijn.

 

Maar even later was het toch echt zover. Vanachter het bord Circus Gait kwamen ze tevoorschijn. Hun koppies stralend, maar nog enigszins verlegen kijkend naar de Karnavalisten beneden. “Alles goed?”, waren de eerste en waarschijnlijk later ook legendarische woorden die Koning Ramon kon uitspreken. Nou, het was goed, maar ook koud en nat en dus ging alles en iedereen als de wiedeweerga door naar de warme en droge residentie De Steeg, waar het feest ongetwijfeld nog een aantal uurtjes zal voortduren.

 

Wie zijn de nieuwe Hoogheden?

Koningin Lisanne Busscher is 20 jaar, komt uit Borne en werkt bij Grand Café de Steeg. Ze studeert Calo Lo op Windesheim in Zwolle (opleiding gymdocent). Haar hobby’s zijn handballen en uitgaan. Ook Koning Ramon Munsterhuis (21) komt uit Borne, werkt bij Plus Wallerbosch en studeert voor leraar aardrijkskunde op Windesheim in Zwolle. Zijn hobby: voetballen bij ATC (za6); daarnaast is ‘ie een fervente supporter van FC Twente.
 

Adjudante Lara Mulder is 19 jaar, komt uit Borne en werkt bij cafetaria Lenferink in Delden. Zij studeert Commerciële Economie in Groningen en woont daar ook op kamers. In haar vrije tijd is ze vooral bezig met sporten en feesten en ook doet ze graag leuke dingen met vrienden. Adjudant Juup Leis tenslotte is 21, komt uit Hengelo en studeert in Haarlem Creative Business aan de hogeschool InHolland. Daar bezit hij ook een kamer en is ‘ie nogal druk met de studievereniging Creatrix Populus. Zijn hobby’s: carnaval, feesten en FC Twente. (RH/AJ/BM)

 

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Midwinterhoorns komen op stoom

Nog een kleine drie weken en dan is het kerst. Hoogste tijd dus om de aanstaande geboorte van...
04-12-2022

D’n oale roop klinkt weer door Borne

Wie kent ze niet? De Boornse Mirreweenterhoorn Bloazers. Een groep mannen die je bijna het hele...
28-11-2022

Kerstherberg blijft, maar moet snijden

Al dertig jaar lang voelt de Kerstherberg in Borne als een warme deken voor hen die eenzaam zijn...
28-11-2022

Bijrol voor Sint in overtreffende...

Het is alweer drie jaar geleden dat het bureau Evenementen van Aveleijn met een...
25-11-2022

Borne wacht veelkleurige opmaat naar kerst

Amper vijf dagen nadat Sinterklaas weer met zijn fonkelnieuwe Pakjesboot de terugreis naar...
21-11-2022

Borne Curling Open al vroeg in trek

Het is alweer enkele jaren geleden dat de Borne Curling Open werd gehouden. Een bijzondere...
20-11-2022