Nieuw Koningskoppel voor Angorageiten
20-11-2022
RAMON MUNSTERHUIS EN LISANNE BUSSCHER PRESENTEREN ZICH IN CIRCUS GAIT

Nieuw Koningskoppel voor Angorageiten

De anders dan andere Karnavalsvereniging De Angorageiten kreeg het zondagavond weer voor elkaar. Traditiegetrouw gaat de opkomst van haar nieuwe hoogheden namelijk gepaard met veel bombarie en absurditeiten en dat was ook dit keer op het Rheineplein al niet anders. Onverwachte hoofdrolspeler was echter de kou en natte sneeuw die de Karnavalisten en vele nieuwsgierigen behoorlijk in haar greep hield. Maar na een half uurtje koukleumen onder de vele paraplu’s waren ze er toch echt: Koningin Lisanne Busscher, Koning Ramon Munsterhuis en hun Adjudanten Lara Mulder én Juup Leis. Dat ze er zin in hebben liet aan duidelijkheid niets te wensen over.

 

Geen onaardige vuurspuwer

Pal vóór het gemeentehuis was een grote stellage opgebouwd die behangen was met doek. Bovenaan prijkte fier de naam van de verbeelding: Circus Gait, en al ver voor 18.00 uur galmde de circusmuziek over het plein. Nadat de twee spreekstalmeesters eerst het aftreden van Bart, Eef en Marlie - de huidige Hoogheden - begeleidden, die even later achterop een racemotor gezeten in het donker verdwenen, volgde de opmaat voor het nieuwe stel. Een opmaat die werd ingeleid door een goochelaar, die aan het eind van zijn optreden ook nog eens een niet onaardige vuurspuwer bleek te zijn.

 

Maar even later was het toch echt zover. Vanachter het bord Circus Gait kwamen ze tevoorschijn. Hun koppies stralend, maar nog enigszins verlegen kijkend naar de Karnavalisten beneden. “Alles goed?”, waren de eerste en waarschijnlijk later ook legendarische woorden die Koning Ramon kon uitspreken. Nou, het was goed, maar ook koud en nat en dus ging alles en iedereen als de wiedeweerga door naar de warme en droge residentie De Steeg, waar het feest ongetwijfeld nog een aantal uurtjes zal voortduren.

 

Wie zijn de nieuwe Hoogheden?

Koningin Lisanne Busscher is 20 jaar, komt uit Borne en werkt bij Grand Café de Steeg. Ze studeert Calo Lo op Windesheim in Zwolle (opleiding gymdocent). Haar hobby’s zijn handballen en uitgaan. Ook Koning Ramon Munsterhuis (21) komt uit Borne, werkt bij Plus Wallerbosch en studeert voor leraar aardrijkskunde op Windesheim in Zwolle. Zijn hobby: voetballen bij ATC (za6); daarnaast is ‘ie een fervente supporter van FC Twente.
 

Adjudante Lara Mulder is 19 jaar, komt uit Borne en werkt bij cafetaria Lenferink in Delden. Zij studeert Commerciële Economie in Groningen en woont daar ook op kamers. In haar vrije tijd is ze vooral bezig met sporten en feesten en ook doet ze graag leuke dingen met vrienden. Adjudant Juup Leis tenslotte is 21, komt uit Hengelo en studeert in Haarlem Creative Business aan de hogeschool InHolland. Daar bezit hij ook een kamer en is ‘ie nogal druk met de studievereniging Creatrix Populus. Zijn hobby’s: carnaval, feesten en FC Twente. (RH/AJ/BM)

 

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Vermakelijk slagveld in hectisch Borne

De Franken tegen de Saksen, Harrie’s Harem tegen De dwarse Hedevelders, de Oazelerstroat...
16-09-2023

Alle appels en peren zijn welkom in Azelo

Op zondagmiddag 1 oktober vindt er in het hart van Azelo, de buurtschap tussen Borne en Hof van...
11-09-2023

Een eigen bankje voor Arie de Jager

“Ik word hier als een koning behandeld! Willem-Alexander moest eens weten. Die zou er nog...
09-09-2023

Bornse koren zingen in Rheine

Komend weekend staat Rheine, de Duitse partnerstad van Borne, in het teken van het jaarlijkse...
05-09-2023

Danny Vera schittert in Openluchttheater

Na Ilse DeLange afgelopen donderdag, trad zaterdagavond wederom een Nederlandse topartiest op in...
03-09-2023

Ilse DeLange is weer thuis in Hertme

Tien jaar geleden stond Ilse DeLange op dezelfde plek als donderdagavond. In een uitverkocht...
31-08-2023