Máxima: ‘Borne als voorbeeld voor muziekproject’
HERMAN VAN ENTER TIJDENS OPNAMES ‘KERST MUZIEKGALA’ IN GESPREK MET KONINGIN

Máxima: ‘Borne als voorbeeld voor muziekproject’

Tien dagen geleden waren de opnames van het Kerst Muziekgala 2022, een uitzending die op tweede kerstdag vanaf 21.10 uur is te volgen op NPO1. Uitgangspunt van dit gala, waarin onder andere Edsilia Rombley en OG3NE optreden, is te laten zien hoe leuk en waardevol muziekonderwijs is. Bij de opnames was traditiegetrouw ook Koningin Máxima aanwezig, zij is erevoorzitter van het jaarlijkse gala. Ook Herman van Enter, oud-huisarts en Borns ambassadeur van Méér Muziek in de klas kreeg, samen met Louis Oosterik van het Lokaal Fonds Borne, een uitnodiging. Eerstgenoemde mocht de koningin meer tekst en uitleg geven over het zogenaamde Borns Muziekakkoord.

 

Financiële injectie

Het akkoord is een samenwerkingsverband tussen de Muziekschool Borne, de Bornse basisscholen en de plaatselijke muziekverenigingen met als doel structureel muziekonderwijs te kunnen aanbieden aan alle basisschoolleerlingen. Een belangrijke financiële injectie voor dit akkoord kwam via schenkingen bij de pensionering van Van Enter als huisarts. Het Lokaal Fonds Borne is de penvoerder van het samenwerkingsverband en beheert de gelden.

 

Tijdens het gesprek tussen de koningin en Van Enter bleek Máxima goed op de hoogte van de Bornse situatie, mede omdat dit voor het project Méér muziek in de klas de eerste keer is dat de financiering door een plaatselijk initiatief met crowdfunding tot stand is gekomen en dat het geld wordt beheerd door een lokaal fonds. Daarbij gaf de koningin aan te hopen dat hiermee een trend is gezet en dat het Bornse initiatief ook elders in het land navolging zal vinden.

 

Zoals gezegd zal het Kerst Muziekgala op tweede kerstdag vanaf 21.10 uur worden uitgezonden op NPO1. Meer info over de rol van het Lokaal Fonds Borne in dit project is te vinden op haar website. (BM)

 

Op de foto naast de koningin Jeangu Macrooy, in 2021 de Nederlandse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival en Herman van Enter.

 

foto: © SetVexy

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 30 dec 2022
Opnieuw een goed Borns initiatief. Chapeau! Er wordt veel gemopperd hier, maar er zijn toch echt in Borne veel goede doelen beloond dit jaar met geld van stichtingen en opbrengsten Nieuwjaarsvisites en ook de Kertsmiddag kon dit jaar weer doorgang vinden door vele goede gaven van ondernemers en particulieren. Het goede werk dat door zr. Josephine wordt verricht. De opvangst van Oekrainers in het AZC en de Zwanenhonf is ondanks alles, goed verlopen en gaat nog even door. En de bankjes van Maaike Leurink komen er nu ook en dat is ook weer een verrijking in Borne e.o. Heus, het leven is nog niet zo slecht in Borne ...

Subvice: ‘leuke jongens’ die weten wat ze willen

“Misschien zijn we wel heel leuke jongens…”, laat Martijn Roelofs zich...
18-06-2024

Maak kans op de Startersprijs Midden Twente

Iedereen die in 2023 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen...
07-06-2024

Na 42 jaar klinkt slotakkoord voor Jos Beunders

“Jos gaat met pensioen tralalala”. Het is de eenmalige variant op de bekende...
05-06-2024

Bouw Kindcentrum Borne West gaat van start

Vrijdagochtend vond de feestelijke ondertekening plaats van de overeenkomst tussen Stichting...
31-05-2024

Bornse bedrijven boosten lokale innovatie

Innovatie en duurzaamheid. Het zijn inmiddels containerbegrippen geworden, maar in de dagelijkse...
24-05-2024

Was getekend: Maurits Mendel!

ADVERTORIAL • “Het is allemaal niet zo schokkend en zo heel veel verandert er ook...
15-05-2024