Máxima: ‘Borne als voorbeeld voor muziekproject’
HERMAN VAN ENTER TIJDENS OPNAMES ‘KERST MUZIEKGALA’ IN GESPREK MET KONINGIN

Máxima: ‘Borne als voorbeeld voor muziekproject’

Tien dagen geleden waren de opnames van het Kerst Muziekgala 2022, een uitzending die op tweede kerstdag vanaf 21.10 uur is te volgen op NPO1. Uitgangspunt van dit gala, waarin onder andere Edsilia Rombley en OG3NE optreden, is te laten zien hoe leuk en waardevol muziekonderwijs is. Bij de opnames was traditiegetrouw ook Koningin Máxima aanwezig, zij is erevoorzitter van het jaarlijkse gala. Ook Herman van Enter, oud-huisarts en Borns ambassadeur van Méér Muziek in de klas kreeg, samen met Louis Oosterik van het Lokaal Fonds Borne, een uitnodiging. Eerstgenoemde mocht de koningin meer tekst en uitleg geven over het zogenaamde Borns Muziekakkoord.

 

Financiële injectie

Het akkoord is een samenwerkingsverband tussen de Muziekschool Borne, de Bornse basisscholen en de plaatselijke muziekverenigingen met als doel structureel muziekonderwijs te kunnen aanbieden aan alle basisschoolleerlingen. Een belangrijke financiële injectie voor dit akkoord kwam via schenkingen bij de pensionering van Van Enter als huisarts. Het Lokaal Fonds Borne is de penvoerder van het samenwerkingsverband en beheert de gelden.

 

Tijdens het gesprek tussen de koningin en Van Enter bleek Máxima goed op de hoogte van de Bornse situatie, mede omdat dit voor het project Méér muziek in de klas de eerste keer is dat de financiering door een plaatselijk initiatief met crowdfunding tot stand is gekomen en dat het geld wordt beheerd door een lokaal fonds. Daarbij gaf de koningin aan te hopen dat hiermee een trend is gezet en dat het Bornse initiatief ook elders in het land navolging zal vinden.

 

Zoals gezegd zal het Kerst Muziekgala op tweede kerstdag vanaf 21.10 uur worden uitgezonden op NPO1. Meer info over de rol van het Lokaal Fonds Borne in dit project is te vinden op haar website. (BM)

 

Op de foto naast de koningin Jeangu Macrooy, in 2021 de Nederlandse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival en Herman van Enter.

 

foto: © SetVexy

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 30 dec 2022
Opnieuw een goed Borns initiatief. Chapeau! Er wordt veel gemopperd hier, maar er zijn toch echt in Borne veel goede doelen beloond dit jaar met geld van stichtingen en opbrengsten Nieuwjaarsvisites en ook de Kertsmiddag kon dit jaar weer doorgang vinden door vele goede gaven van ondernemers en particulieren. Het goede werk dat door zr. Josephine wordt verricht. De opvangst van Oekrainers in het AZC en de Zwanenhonf is ondanks alles, goed verlopen en gaat nog even door. En de bankjes van Maaike Leurink komen er nu ook en dat is ook weer een verrijking in Borne e.o. Heus, het leven is nog niet zo slecht in Borne ...

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023