Petitie tegen plan flexwoningen in Bornsche Maten
BUURT VERZET ZICH TEGEN 42 TIJDELIJKE WONINGEN AAN GOUDBES EN SONNEBELD

Petitie tegen plan flexwoningen in Bornsche Maten

In deelgebied Eschwonen in de Bornsche Maten groeit het verzet tegen het plan om 42 flexwoningen te plaatsen aan de Goudbes en Sonnebeld. Er is een groepsapp gestart, tientallen schriftelijke reacties zijn naar het projectteam van de gemeente gestuurd, gemeenteraad en pers werden benaderd én er is een petitie opgezet tegen het voornemen.
 

Omwonenden werden overvallen door het plan en reageerden emotioneel tijdens de ‘luistersessies’ die door de gemeente werden georganiseerd. Op papier zouden er op de beoogde plekken koopwoningen gebouwd worden. Volgens de huidige bewoners ‘passend bij de mix in dit deel van de wijk, waar Welbions tevens een groot aantal sociale huurwoningen exploiteert.’ Dat druist volgens de buurt op zich al in tegen het landelijke advies om geen flexwoningen te plaatsen op plekken waar al bouwplannen voor zijn, om te voorkomen dat het flexwoonproject in de plaats komt van permanente woningbouw.
 

‘Visie ontbreekt’

Kopers van woningen aan onder andere de Veenbes, Sonnebeld, Vlierbes, Honingbes, Rozenbottel en omliggende straten hadden andere verwachtingen van de wijk op basis van informatie van makelaars, projectontwikkelaars én de gemeente. Woordvoerder namens de bewoners Bastian Lievers: “Hoe betrouwbaar is de gemeente, die plannen had voor dit deel van de wijk waarop mensen hun woning hebben gekocht en ook zeer recent? Dat kun je niet zomaar veranderen. Er zijn andere mogelijkheden genoeg, in leegstaande gebouwen, op plekken die je tijdelijk aan kunt wijzen als flexwoonlocatie zonder reguliere woonbestemming. Het lijkt wel of er visie ontbreekt bij de gemeente. Maar de in hun ogen makkelijkste weg is niet de beste.”

 

Angst voor verloedering en overlast speelt ook een rol. Bovendien is men bang dat de wijk in aanbouw door de tijdelijke woningen nog jarenlang niet wordt afgebouwd. “We zitten al jaren in een bouwput met dito groot vrachtverkeer en de belofte was dat na het vertrek van de tijdelijke school, dit stuk van Borne eindelijk permanent ingericht zou worden. Dus wordt het tijd om nu te realiseren aan de Goudbes en Sonnebeld wat er al die tijd beloofd is en aan die belofte houden we de gemeente.” (AJ)

 

Foto boven: tijdelijke school aan de Goudbes, © Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Peter — 08 mrt 2023
Schandalig dat de Bornsche Maten zo snel van tafel wordt geveegd. Zeker omdat dit het paradepaardje van de gemeente is. Hier hoort alleen de elite. Op het volgende plan kan gewoon de bestemming "flexwoningen" worden ingevuld.
Ineke — 04 mrt 2023
Het is toch de schuld van gemeente Borne zelf door te weinig sociale woningen te laten bouwen en te laten bepalen van de project ontwikkelaars die maar 1 doel hebben zoveel mogelijk geld verdienen.Nu moeten bij inwonenden de flexwoningen door de strot geduwd worden ik vind deze woningen niet in een bewoonde wijk passen passen goed op een recreatiepark.Bouw ze langs de rand van een industriegebied.
Maartje — 04 mrt 2023
Het is onnodig polariserend en te zot voor woorden dat bewoners eerst misleid worden en vervolgens verzocht wordt zelf met alternatieven te komen. Bouw woningen zoals beloofd! Biedt veiligheid, transparantie en betrouwbaarheid!
Emil — 04 mrt 2023
Ik snap de reactie van de wijk volledig,
alleen jammer dat men zich nu wel laat horen. Toen wij vanuit onze wijk op het ridderspoortje werden aangewezen, moesten de mensen van de wijk zich niet zo moesten aanstellen. Het zijn nette woningen enz…
Nu komt het onderzoek ook langs andere plekken, logischere plekken zelfs en dan is het een schande, gevaarlijk en nog veel meer.
Het is in Borne net als in de politiek, verdeeldheid op en top en vooral ikke ikke en de rest kan stikken. Laten wij nu eens GEZAMENLIJK optrekken en kijken wat goede locaties zijn, zonder overlast of negatieve gevolgen.

bart — 04 mrt 2023
Wat te denken om deze woningen te plaatsen oonksweg /pr. bernardlaan.

En omdat het tijdelijke woningen zijn , kun je ook denken aan het tijdelijk plaatsen op een industriegebied
Bewoner — 04 mrt 2023
Als bewoner van borne begrijp ik dit heel goed. Het is n prachtig gebied. Er wonen veel jonge kinderen. Lopen ook mooie wandelroutes. En er staan in dit deel al veel sociale huurwoningen. Straks zon klein deel overladen met zoveel spoedzoekers...
Mark — 04 mrt 2023
Eerst Albergen en Azelo nu dit? Waar is Borne mee bezig? In een flexwoning (lees container) woont iemand tijdelijk bedoelt voor deliquenten, statushouders enz. Integratie minimaal. Overlast maximaal. Zie kranten elders. Het lost woningprobleem ook niet op! Omdat geplande woningen in borne worden verdrongen. Deze mensen zijn voorgelogen. Planschade wordt gigantisch en dus nog meer falen van de gemeente. Weg gemeenschapsgeld... foetsie...iedereen boos...niks opgelost...ge
Mark — 04 mrt 2023
Eerst Albergen en Azelo nu dit? Waar is Borne mee bezig? In een flexwoning (lees container) woont iemand tijdelijk bedoelt voor deliquenten, statushouders enz. Integratie minimaal. Overlast maximaal. Zie kranten elders. Het lost woningprobleem ook niet op! Omdat geplande woningen in borne worden verdrongen. Deze mensen zijn voorgelogen. Planschade wordt gigantisch en dus nog meer falen van de gemeente. Weg gemeenschapsgeld... foetsie...iedereen boos...niks opgelost...ge
Ron Hartman — 03 mrt 2023
Alle postzegelplannetjes bij elkaar incl het Woolderik, maken een voor ieder te dragen belasting. Fijn dat de Maten ook een doorsnee van Borne wordt. Je bent inwoner van Borne, dus niet vooral de lusten
Steven — 03 mrt 2023
Bijzonder dat een buurt vol in verzet komt om woningen die ipv in 90 dagen gebouwd worden in 10 dagen gereed zijn. Snap niet heel goed wat hier het probleem is. Is het dan de invulling? Dan moet je daar bezwaar tegen indienen. Maar als elke buurt een NIMBI opwerpt wordt het sowieso door iemands strot geduwd.

Borns Bijtje voor verenigingsman Erik Rouhof

Zaterdagmiddag, een week na het carnaval, werd de fonkelnieuwe kantine/bar geopend van de...
17-02-2024

Provincie start planologische procedure Wind...

Het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel start met de planologische procedure voor het...
16-02-2024

Volgende stap richting Vloedbeltverbinding

Dinsdag hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel het Provinciaal Inpassingsplan...
14-02-2024

Arthur Lammers voorgedragen als opvolger Martin...

Borne-Nu draagt Arthur Lammers voor als opvolger van de 26 maart 2024 aftredende wethouder...
05-02-2024

Aan de slag met inclusie

In het ‘Borns Akkoord’ heeft de gemeenteraad het college opdracht gegeven om...
01-02-2024

Trouwen mag nu ook in de kerk

Sinds 2020 is het in de gemeente Borne mogelijk om een burgerlijk huwelijk of geregistreerd...
01-02-2024