Azelo geniet van zeepkistenrace
VEHIKELS ROLLEN DE FEESTENDE BUURTSCHAP IN (EN NIET ZELDEN OOK WEER UIT)

Azelo geniet van zeepkistenrace

“Hebben we er zin in en gaan we ervoor?” aldus de opzwepend klinkende speaker zondagmiddag enkele minuten voordat de zeepkistenrace in Azelo van start zou gaan. Nou, zin hadden de 33 deelnemers er wel in en zonder uitzondering gingen ze er ook nog eens voor. De een wat sneller en fanatieker dan de ander, maar een feest werd het zeker langs de Kuipersweg. En daar zorgden niet alleen de vaak jonge coureurs voor. Integendeel, met een heuse partytrailer in het rennerskwartier waaruit de vrolijke muziek zonder ophouden weergalmde, overheerlijke puntzakken frites én de onvermijdelijk verkoelende drank werd het de perfecte feestmiddag.
 

Ongecompliceerd plezier

“Als vanouds”, aldus enkele toeschouwers bij de finish. Het was immers alweer zes jaar geleden dat de zeepkistenrace werd gehouden en dankzij de inzet van enkele noabers werd de happening dit jaar nieuw leven ingeblazen. Naar de reacties te oordelen zal het niet bij een eenmalige revival blijven. “Dit is toch een geweldig feest voor iedereen?! Eigenlijk stelt het allemaal niks voor, maar dat is ook wel eens leuk. Je moet de lat niet altijd zo hoog mogelijk willen leggen, maar zo af en toe ook eens lekker ongecompliceerd plezier kunnen maken met elkaar.”
 

En dat was precies wat er gebeurde in de buurtschap. Terwijl de coureurs om beurten vanaf de schans op het viaduct over de A1 naar beneden rolden, onderweg becommentarieerd door enkele verslaggevers, was het plezier bij de finishlijn in volle gang. De eerste die over de meet kwam was Douwe Keuken die zijn vehikel Ed Raket had genoemd. Hij ging zelfs verder dan de finishlijn en behaalde een afstand van 375 meter. Guus en Floris van Benthem deden er in hun vaalgele bolide even later nog een schepje bovenop. Zij gingen namelijk zó hard dat de speaker even vreesde de jongens nooit meer terug te zullen zien. Gelukkig stopten ze nog net op de kruising met de Blokstegenweg. Goed voor precies 559 meter.
 

‘Machtig mooie middag’

Voor de winnaars staan er aan het eind van de middag enkele fraaie bekers te wachten, maar vooral ook de eeuwige roem. Al zal die eeuwigheid, gezien het succes van vandaag, van relatief korte duur zijn. Maar ook daar zal geen enkele Azeloër van wakker liggen. Het was immers gewoon ‘een machtig mooie middag’. (RH/AJ/BM/DdG)

 

 

Zeepkistenrace Azelo

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024