Avondvierdaagse toch vrolijk van start
VEEL MINDER DEELNEMERS DAN VORIG JAAR; MAAR ER ZIJN LICHTPUNTJES…

Avondvierdaagse toch vrolijk van start

Hoewel het aantal deelnemers beduidend lager is dan een jaar geleden (nu ruim 700 tegen vorig jaar 1.200), waren er bij de start van de Avond4daagse Borne maandagavond toch louter blije gezichten te zien. Misschien dat het deels te maken heeft met de zomerse omstandigheden, maar het zijn toch vooral ook de lichtpuntjes die na het wegvallen van de scholen nadrukkelijk zichtbaar waren. Zo keek Ronald Boxem van de organisatie met plezier naar de lange rij wachtenden die bij de kantine van BVV Borne stonden te popelen om zich alsnog in te schrijven. Maar er is meer…
 

Veel reacties

Volgens Boxem is de mededeling dat de scholen zich niet langer en masse inschrijven behoorlijk hard aangekomen. “We kregen enorm veel reacties van mensen die teleurgesteld waren en zich afvroegen of ze toch niet iets op touw konden zetten om het wandelevenement voor Borne te behouden. Ook waren er ouders die op scholen het initiatief naar zich toe trokken en wilden proberen er alsnog iets leuks van te maken.”
 

‘We willen als ouders gezamenlijk gaan optrekken’

Een van die scholen is De Wheele, waar de ouderraad na spoedoverleg besloot alles op alles te willen zetten om voor hun kinderen vier feestelijke wandelavonden te bereiden. Sascha Jager, kersvers lid van die ouderraad, nam met zeven andere ouders het voortouw. Ze benaderden sponsoren om de kinderen van drinken en fruit te kunnen voorzien. “En dat lukte wonderwel snel”, aldus Jager en dus staan de ouders elke avond halverwege de route met een volgepakte kraam paraat om de leerlingen de noodzakelijke verversingen te kunnen aanbieden. “Dit mag gewoon niet verloren gaan”, vertelt een gedreven Jager. “Sterker nog, we willen ons de komende tijd hard maken om met ouders van de andere scholen gezamenlijk op te gaan trekken. Gedeelde smart is halve smart en bovendien: één en één maakt al snel drie”, zegt hij.
 

De kinderen zelf zal het allemaal een zorg zijn. Als ze maar kunnen lopen. Met hun papa’s en mama’s, vriendjes en vriendinnetjes. En zo hoort het natuurlijk ook. Vanavond ging de route richting Zenderen, morgen wordt koers gezet naar Twickel en woensdag gaat het de kant van Hertme op. Donderdag volgt dan de afsluitende etappe met de Via Floralia, oftewel de Twickelerblokweg, als glorieuze eindpunt. (RH/AJ/BM)

 

Avond4daagse dag 1

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024