Philip en Marijke openen De Eschhof
14-09-2023
‘EINDELIJK IS HET ZOVER!’, ALDUS EEN EMOTIONELE VESTIGINGSMANAGER

Philip en Marijke openen De Eschhof

“Al in 2011 spraken we de wens uit om te komen tot nieuwbouw”, vertelt een trotse Hanny Rouwenhorst, manager Aveleijn, donderdagmiddag tijdens de feestelijke opening van De Eschhof, de nieuwe ouderenlocatie aan de Oude Almeloseweg. In haar toespraakje voor bewoners, vrijwilligers, verwanten én bouwers kijkt ze vol trots terug op de afgelopen periode die niet altijd even gemakkelijk was, maar waarvan het eindresultaat alles goed maakt. “Wat een prachtig mooie plek is het geworden. Met veel licht en ruim van opzet. En kijk ook eens naar onze prachtige buitenruimte”, zegt ze bijna jubelend.
 

Lange zoektocht

Zo vertelt ze over de lange zoektocht die voorafging aan de voormalige Eschschool. “We hebben heel veel locaties overwogen, kwamen overal terecht, totdat pas in 2018 deze school in beeld kwam. Met behulp van velen kwam er uiteindelijk een heel mooi plan op tafel. Op 31 januari 2022 ging de eerste paal de grond in. In januari dit jaar werd het opgeleverd; op 27 en 28 maart konden we al verhuizen.”
 

Ook Susanne Bentvelsen, lid van de Raad van Bestuur van Aveleijn, refereert in haar woorden aan het moeizame voortraject. “Wat een enorme reis is het geweest”, zegt ze, waarna ze - nadat ze iedereen heeft bedankt die een bijdrage aan de realisatie heeft geleverd - vooral de loftrompet steekt over Hanny Rouwenhorst. Zonder haar inzet zou het allemaal niet zover zijn gekomen. “Je was geweldig,” Dan schiet Hanny, terwijl ze een immense bos bloemen in ontvangst neemt, bijna vol. Haar betrokkenheid is in alles voelbaar.
 

De rode knop

Even later verplaatst het hele gezelschap zich naar de hoofdingang aan de Oude Almeloseweg, want natuurlijk moet er nog een officieel momentje voor de opening zijn. Die eer is weggelegd voor bewoner Philip en begeleider Marijke, die samen op een grote rode knop mogen drukken na het door iedereen uitbundig gescandeerde ‘Hiep hiep hoera op het mooie pand’. Een zwart doek dat de naam De Eschhof verborgen hield verdwijnt, applaus klinkt op.
 

Dan is het tijd voor een informele rondleiding door het fraaie pand, waarin de 32 voormalige bewoners van het klooster aan de Stationsstraat hun nieuwe onderkomen hebben. Met fraaie en ruime kamers, diverse gezamenlijke leefruimten en tal van andere opvallende zaken. Zo is het hele complex gasloos en zijn alle technische installaties in de schuine kap van het gebouw verwerkt. Praktisch als het gaat om het reguliere onderhoud, fraai om daarmee het zicht van buitenaf niet onnodig te verstoren en bovendien omgevingsvriendelijk als het om eventuele geluidshinder gaat. (AJ/BM)

 

Opening Eschhof

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Wil jij ook wonen in de Bornsche Maten?

ADVERTORIAL • Aan de rand van de Bornsche Maten, op een steenworp van het aloude...
19-05-2024

Einde parochiekerk Zenderen nabij

“Het gaat sneller dan we allemaal denken”, verzucht Maria Verheijen, vicevoorzitter...
18-05-2024

‘Vrouwen in Bedrijf’ verwennen goede doelen

In de regel verrassen de Bornse Vrouwen in Bedrijf jaarlijks één goed doel met een...
17-05-2024

Dat wordt smullen met Pinksteren…

“Het is niet nieuw, maar het gaat er allemaal nog steeds in als koek”, aldus Coen...
16-05-2024

Theresiagemeenschap viert al 10 jaar ‘samen’

In oktober 2015 sloot de Theresiakerk voorgoed haar deuren. Waarmee een einde kwam aan de...
15-05-2024

De koeien mogen de wei weer in

Het lange hemelvaartweekend lijkt het mooi en zonnig weer te worden. Perfect om de...
08-05-2024