Philip en Marijke openen De Eschhof
14-09-2023
‘EINDELIJK IS HET ZOVER!’, ALDUS EEN EMOTIONELE VESTIGINGSMANAGER

Philip en Marijke openen De Eschhof

“Al in 2011 spraken we de wens uit om te komen tot nieuwbouw”, vertelt een trotse Hanny Rouwenhorst, manager Aveleijn, donderdagmiddag tijdens de feestelijke opening van De Eschhof, de nieuwe ouderenlocatie aan de Oude Almeloseweg. In haar toespraakje voor bewoners, vrijwilligers, verwanten én bouwers kijkt ze vol trots terug op de afgelopen periode die niet altijd even gemakkelijk was, maar waarvan het eindresultaat alles goed maakt. “Wat een prachtig mooie plek is het geworden. Met veel licht en ruim van opzet. En kijk ook eens naar onze prachtige buitenruimte”, zegt ze bijna jubelend.
 

Lange zoektocht

Zo vertelt ze over de lange zoektocht die voorafging aan de voormalige Eschschool. “We hebben heel veel locaties overwogen, kwamen overal terecht, totdat pas in 2018 deze school in beeld kwam. Met behulp van velen kwam er uiteindelijk een heel mooi plan op tafel. Op 31 januari 2022 ging de eerste paal de grond in. In januari dit jaar werd het opgeleverd; op 27 en 28 maart konden we al verhuizen.”
 

Ook Susanne Bentvelsen, lid van de Raad van Bestuur van Aveleijn, refereert in haar woorden aan het moeizame voortraject. “Wat een enorme reis is het geweest”, zegt ze, waarna ze - nadat ze iedereen heeft bedankt die een bijdrage aan de realisatie heeft geleverd - vooral de loftrompet steekt over Hanny Rouwenhorst. Zonder haar inzet zou het allemaal niet zover zijn gekomen. “Je was geweldig,” Dan schiet Hanny, terwijl ze een immense bos bloemen in ontvangst neemt, bijna vol. Haar betrokkenheid is in alles voelbaar.
 

De rode knop

Even later verplaatst het hele gezelschap zich naar de hoofdingang aan de Oude Almeloseweg, want natuurlijk moet er nog een officieel momentje voor de opening zijn. Die eer is weggelegd voor bewoner Philip en begeleider Marijke, die samen op een grote rode knop mogen drukken na het door iedereen uitbundig gescandeerde ‘Hiep hiep hoera op het mooie pand’. Een zwart doek dat de naam De Eschhof verborgen hield verdwijnt, applaus klinkt op.
 

Dan is het tijd voor een informele rondleiding door het fraaie pand, waarin de 32 voormalige bewoners van het klooster aan de Stationsstraat hun nieuwe onderkomen hebben. Met fraaie en ruime kamers, diverse gezamenlijke leefruimten en tal van andere opvallende zaken. Zo is het hele complex gasloos en zijn alle technische installaties in de schuine kap van het gebouw verwerkt. Praktisch als het gaat om het reguliere onderhoud, fraai om daarmee het zicht van buitenaf niet onnodig te verstoren en bovendien omgevingsvriendelijk als het om eventuele geluidshinder gaat. (AJ/BM)

 

Opening Eschhof

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Auto vliegt twee keer in de fik

Op de snelweg vatte een auto donderdag vlam. De brandweer uit Almelo werd erbij geroepen om de...
02-05-2024

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024