Petitie in de maak tegen uitbreiding Scholtenhof
DORPSRAAD ZENDEREN BRENGT DINSDAG NOGMAALS BEZORGDHEID OVER AAN GEMEENTE

Petitie in de maak tegen uitbreiding Scholtenhof

Ruim drie weken geleden ging het tijdens het Politiek Beraad vooral over de aanvraag van zorginstelling Actolei. Op de locatie Scholtenhof in Zenderen wil men namelijk verbouwen én uitbreiden. Een lastig dossier dat veel stof doet opwaaien. Zowel binnen de gemeenteraad alsook bij de inwoners van Zenderen. Een aantal insprekers gaf er 12 september op indringende wijze handen en voeten aan. Een oplossing werd er nog niet gevonden, wel wordt door de raad nog eens extra juridisch advies ingewonnen. Voor de Dorpsraad Zenderen aanleiding nog een tandje bij te zetten en zoveel mogelijk bewoners te mobiliseren om haar bezwaren kenbaar te maken.

 

‘Er is gewoonweg geen draagvlak’

Jan Kruidenier, voorzitter van de Dorpsraad, daarover: “We moeten wel. We hadden hoop dat de juridisch adviseur ook nog eens zijn oor in Zenderen te luister zou leggen, maar dat gebeurt dus niet. Hij buigt zich alleen over de ruimtelijke ordening en juridische aspecten, dus hebben wij de vrees wederom aan de zijlijn te moeten blijven toekijken. Terwijl hier in het kerkdorp juist de grootste zorg leeft. Er is gewoonweg geen draagvlak!”

 

Genoeg argumenten dus om een bliksemactie op touw te zetten en alle Zenderenaren te vragen hun reactie kenbaar te maken. Dat kon via de mail, via de sociale kanalen en tijdens de afsluitende inloop donderdagavond in het Sindron. Echt druk is het dan niet meer, een handvol bezorgde inwoners schuift bij Kruidenier aan tafel. “Ik had ook niet verwacht dat het nog echt zou stormlopen, de meeste inwoners hebben hun reactie de afgelopen dagen al gegeven.” Het zijn er ondertussen bijna 400 geworden, waaronder relatief veel jongeren. “Een geweldig aantal, meer dan we ooit op een dergelijke oproep in Zenderen hebben ontvangen”, zegt hij tevreden.

 

Grote zorgen

In alle reacties klinken volgens Kruidenier grote zorgen door. Zorgen over de achtergrond van de cliënten, zorgen over de grootte van de locatie alsook de plek, hemelsbreed op nog geen 100 meter afstand van de school. Maar ook zorgen over de kwalificaties van de begeleiders, de onrust onder de medewerkers en de juistheid van de bedrijfsmatige onderbouwing die een uitbreiding noodzakelijk maken. “Er zijn nu eenmaal - ook in het recente verleden - vervelende dingen gebeurd. Dat maakt mensen onzeker en roept de vraag op: Wat hangt ons straks allemaal boven het hoofd?”

 

Komende dinsdagavond om 18.50 uur zal Jan Kruidenier namens de Dorpsraad het resultaat van de bliksemactie in de vorm van een petitie aan burgemeester Jan Pierik overhandigen. Kruidenier hoopt dat veel Zenderenaren dan opnieuw naar het gemeentehuis zullen gaan om de petitie kracht bij te zetten en op deze wijze nog eenmaal hun diepliggende zorgen overbrengen. Het laatste woord is vervolgens aan de gemeenteraad. Wanneer dat zal zijn is op dit moment nog niet bekend. (BM)

 

Zie ook onze eerdere, recente berichten:

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024