433 handtekeningen tegen uitbreiding Scholtenhof
ZENDEREN BENADRUKT DAT ER GEEN DRAAGVLAK IS VOOR PLANNEN ACTOLEI

433 handtekeningen tegen uitbreiding Scholtenhof

Maar liefst 433 Zenderenaren ondertekenden de petitie van de Dorpsraad Zenderen en gaven daarmee te kennen tegen de door zorginstelling Actolei voorgenomen uitbreiding te zijn van 38 naar 48 cliënten op zorglocatie Scholtenhof. Jan Kruidenier, voorzitter van de Dorpsraad, overhandigde dinsdagavond de petitie aan burgemeester Jan Pierik. Hij werd daarbij vergezeld door vele dorpsgenoten.
 

Aanleiding

“Tegen de achtergrond van wat er gebeurt in Israël en Oekraïne is misschien alles relatief. Maar dit gaat wel om onze achtertuin en de uitbreidingsplannen van de Scholtenhof hebben op veel mensen invloed”, zei Kruidenier. De aanleiding van de actie waren de uitspraken van wethouder Martin Velten in de Tubantia en op BorneBoeit dat hij verbaasd was dat er zo weinig tegengeluid uit Zenderen te horen was en dat het daarom misschien wel meeviel met het door hem veronderstelde gebrek aan draagvlak in Zenderen.

 

Zorgen

“Dat beeld klopt duidelijk niet! We wisten dat er een adviseur door het college was ingehuurd en hadden gehoopt dat hij ook met ons zou spreken. Dat is niet gebeurd en dat is heel jammer. Draagvlak is toch belangrijk en daarom hebben we zelf maar een platform gecreëerd.” Binnen vijf dagen ontving de Dorpsraad 433 handtekeningen. “Mensen uiten hun zorgen over de relatief grote uitbreiding, hebben vraagtekens bij de veiligheidsgaranties en vragen zich af of het toezicht wel waterdicht is.”
 

Tijdens het Politiek Beraad van 12 september waren er al insprekers die verhaalden over incidenten met bewoners van de Scholtenhof; mannen met een verstandelijke beperking in combinatie met ernstige gedragsproblemen, waaronder maximaal 10 tbs’ers. “Sindsdien zijn er nog meer incidenten bekend geworden”, vertelde Kruidenier. Met de petitie wordt opgeroepen om de uitbreidingsplannen tegen te houden.
 

Burgemeester Jan Pierik beloofde de petitie in te brengen bij een vervolgbespreking over de kwestie. “De gemeenteraad heeft besloten als raad ook juridisch advies in te winnen en dat is nog niet binnen. Als dat er is zal de aanvraag van Actolei opnieuw besproken worden en ik zal zorgen dat de petitie onderdeel van de beraadslaging wordt. Verder kan ik niet gaan.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Borns Bijtje voor verenigingsman Erik Rouhof

Zaterdagmiddag, een week na het carnaval, werd de fonkelnieuwe kantine/bar geopend van de...
17-02-2024

Provincie start planologische procedure Wind...

Het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel start met de planologische procedure voor het...
16-02-2024

Volgende stap richting Vloedbeltverbinding

Dinsdag hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel het Provinciaal Inpassingsplan...
14-02-2024

Arthur Lammers voorgedragen als opvolger Martin...

Borne-Nu draagt Arthur Lammers voor als opvolger van de 26 maart 2024 aftredende wethouder...
05-02-2024

Aan de slag met inclusie

In het ‘Borns Akkoord’ heeft de gemeenteraad het college opdracht gegeven om...
01-02-2024

Trouwen mag nu ook in de kerk

Sinds 2020 is het in de gemeente Borne mogelijk om een burgerlijk huwelijk of geregistreerd...
01-02-2024