Zondag shoppen met kippenvel
VAN 12.00 TOT 17.00 UUR IN HET CENTRUM VAN BORNE

Zondag shoppen met kippenvel

Onder het motto ‘Durf jij te komen…?’ zetten de winkeliers in het dorpscentrum komende zondag hun deuren weer wagenwijd open voor de jaarlijkse Halloween familie koopzondag. En alhoewel het allemaal een beetje tegenstrijdig klinkt, leert de ervaring inmiddels dat het een van de topzondagen in het jaar is voor de Bornse ondernemers. Ook dit keer wordt er weer alles uit de kast gehaald om een massale toeloop te bewerkstelligen. Met spookhuizen, een griezelschool, heksen, engerds, creepy danseressen en indrukwekkende acts die het kippenvel doen ontstaan en bij menigeen een angstig gilletje zullen doen ontsnappen.

 

Opblaasbare kerk, spookhuizen en meer

Eén zekerheidje is er: de winkels zijn open van 12.00 tot 17.00 uur. “En voor het overige is het vooral een kwestie van je laten verrassen”, aldus een cryptische Jos Brummelhuis, die ook dit jaar weer voor de organisatie van de middag tekent. Wel noemt hij een aantal opvallende zaken die het beeld van Borne als griezeldorp zullen bepalen. Zo keert bijvoorbeeld de grote opblaasbare kerk terug op het Dorsetplein, waarin kinderen tussen de 4 en 12 jaar allerlei griezelopdrachten kunnen uitvoeren en daarmee hun behendigheid bevorderen. Ook zijn er twee spookhuizen, één voor de jongsten en de andere voor de 12-plussers.

 

Op het Rheineplein verzorgen de Creepy Dancers van Danceworkx tussen 12.30 en 15.00 uur een aantal spooky optredens. Om 15.00 uur worden ze afgelost door het THHOrrorkest, oftewel het Twents Jeugd Harmonie Orkest.Hengelo. En dan trekken nog eens The Warrior, de Creepy Thriller en de Zombie Party door de winkelstraten, terwijl je in de Grotestraat The Devil’s Nightmare kunt beleven. Vaak imposante en altijd weer angstaanjagende, dan wel glimlach opwekkende acts, die de argeloze bezoeker niet zelden de stuipen op het lijf zullen jagen. “Met recht de vraag dus: Durf jij te komen…?” besluit Brummelhuis lachend, al weet ‘ie zelf het geruststellende antwoord al. “Het zal ongetwijfeld weer druk worden zondagmiddag.”

 

Andere Halloween activiteiten

Maar ook elders in Borne, Hertme en Zenderen gaat Halloween dit jaar niet onopgemerkt voorbij. Zo is er zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur al een Happy Halloween in De Zwanenhof in Zenderen en tussen 16.30 en 21.00 uur Halloween in Hertme, een familiespektakel in het Openluchttheater. Zondagavond lopen de kinderen in Zenderen tussen 18.30 en 20.00 uur verkleed langs de met lampjes en kaarsen versierde deuren tijdens een vermakelijke Trick or Treat tocht. Een tocht die op dinsdagavond 31 oktober vanaf 18.00 uur nog eens dunnetjes zal worden overgedaan in Wensink-Zuid. (BM)

 

Voor meer informatie zie ook onze Uitagenda.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Dennis — 24 okt 2023
Voor de Trick or Treat route op 31-10-2023 in Wensink zuid kun je je kinderen aanmelden via:

https://forms.gle/DqEQ8u2nyKetKejL8

Wil je niet je kind aanmelden maar wel de activiteitenmail ontvangen dinsdag dan kan dat via:

https://forms.gle/ksYUD6SQZJQwPYr68

Je ontvangt dan dinsdagmiddag automatisch een e-mail met daarin alle activiteiten van de avond en deelnemende huizen.

Zeepkistenrace op herhaling in Azelo

Het was een probeersel vorig jaar mei in Azelo. De roemruchte Zeepkistenkistenrace, die na zes...
23-05-2024

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt door het Avondvierdaagse-comitė Borne, onder auspiciën van...
22-05-2024

Humor en plezier markeren Familiedag Zenderen

Jong - en iets ouder - Zenderen staat op Tweede pinksterdag in het teken van de jaarlijkse...
20-05-2024

Dansen op een mooie Pinksterdag

Wie kent het niet: het liedje ‘Op een mooie Pinksterdag’ van Leen Jongewaard en...
19-05-2024

De Rosas vinden het best een beetje spannend

“Het ging gewoon hartstikke goed”, klinkt het zaterdag rond het middaguur in het...
18-05-2024

Hertme is klaar voor Robin Hood

Zondagmiddag rond de klok van één oogt het Openluchttheater Hertme als een...
05-05-2024